E10 strata chladiacej zmesi
Moderátor: AndyGTP
E10 strata chladiacej zmesi
Zdravim pani, mam kamarata co ma E10 65kw a pri jednej dlhsej ceste mu zrazu zacala stupat kontrolka teploty motora...jedine co ho hned napadlo (kedze nebol ziadny odstavny pruh a bol v kolone) bolo pustit vetranie -teply vzdych - na plne obratky...kontrolka sa dostala do normalu a na najblizsej benzinke zistil ze expanzna nadrz chladiacej zmesi je prazdna..dolial destilovanu vodu a vsetko ok len je tam trocha strata v expanznej nadrzi...
Auto ide k mechanikovi ale chcem sa preventivne opytat ci viete kolko by stal novy chladic, ci je fajn kupit nejaky uz pouzivany alebo ak je tam len nejaka mala dierka ci ma zmysel tam davat nejaky pripravok co to vytesni...dikes
Auto ide k mechanikovi ale chcem sa preventivne opytat ci viete kolko by stal novy chladic, ci je fajn kupit nejaky uz pouzivany alebo ak je tam len nejaka mala dierka ci ma zmysel tam davat nejaky pripravok co to vytesni...dikes
Toyota Corollka E10 4EFE 75 plnokrvnych zrebcov
- ivo_PN
- panic
- Dátum registrácie: Pondelok, 11. Januára 2010, 13:43
- Kontaktovať používateľa:
Re: E10 strata chladiacej zmesi
Zdravim Ta. Ja som prednedavnom riesil podobny problem na toyote E9. Stupala mi teplota pri dlhsej jazde...
Neviem preco by si chel kupovat hned novy chladic! Skus najprv pozret ci nemas mokre miesta okolo hadic ktore do chladia vedu a takisto okolo termostatu. (ja som mal prasknute tesnenie na termostate a preto unikala voda)
Potom skus ALE PROSIM KED JE MOTOR STUDENY otvorit chladic a pozret kolko v nom je vody. Mal by byt plny az po vrchne rebra. Ak treba dolej vodu alebo Ch. zmes. Ja som nalial plny chladic a nalial som ma max. do expanznej nadrzky.
Inak ta nadrzka je akoby len taka tlakova poistka... A este pozri hadicky do expanzky ci niesu zapchate:-) Ja som v jednej mal pavuka:-)
Problem s teplotou moze robit aj termostat. Proste sa neotvara ako sa ma a uz je problem na svete... Ten zatial nechj tak len podolievaj vodu a uvidis ci sa zase bude prehrievat ak ano je to termostat!
Kontroluj potom stav chadiacej zmesi a uvidis ci unika...
Ak je deravy chladic, co zistis jednoducho, ze po nom steka voda a pari sa z neho troska viac ako inokedy...
Kamarat dieru v chladici zalepil s dvojzlozkovou epoxydovou pastou... to je taka plastelina ktoru pomiagas a potom stvrdne.
On na tom lepil volvo chladic a drzi to jak besne uz niekolko rokov. Podstatne je spravne identifikovat miesto uniku a poriadne to tam natlacit:-) Tento sposob opravy sa da vykonat iva ak je chladic prasknuty niekde v strede na rebrach, pri krajoch je to horsie.
Nalievat do toho kdejake zmesi na upchatie alebo vajco je kktina... spravis viacej skody ako uzitku.
Ak cches kupit novy, tak skus pozhanat pouzivany... vyjde ta o polovicku lacnejsie. Inac myslim ze z toyoty E9 a E10 su tie iste. Neber hlavne z auta buraneho napredok.
Neviem preco by si chel kupovat hned novy chladic! Skus najprv pozret ci nemas mokre miesta okolo hadic ktore do chladia vedu a takisto okolo termostatu. (ja som mal prasknute tesnenie na termostate a preto unikala voda)
Potom skus ALE PROSIM KED JE MOTOR STUDENY otvorit chladic a pozret kolko v nom je vody. Mal by byt plny az po vrchne rebra. Ak treba dolej vodu alebo Ch. zmes. Ja som nalial plny chladic a nalial som ma max. do expanznej nadrzky.
Inak ta nadrzka je akoby len taka tlakova poistka... A este pozri hadicky do expanzky ci niesu zapchate:-) Ja som v jednej mal pavuka:-)
Problem s teplotou moze robit aj termostat. Proste sa neotvara ako sa ma a uz je problem na svete... Ten zatial nechj tak len podolievaj vodu a uvidis ci sa zase bude prehrievat ak ano je to termostat!
Kontroluj potom stav chadiacej zmesi a uvidis ci unika...
Ak je deravy chladic, co zistis jednoducho, ze po nom steka voda a pari sa z neho troska viac ako inokedy...
Kamarat dieru v chladici zalepil s dvojzlozkovou epoxydovou pastou... to je taka plastelina ktoru pomiagas a potom stvrdne.
On na tom lepil volvo chladic a drzi to jak besne uz niekolko rokov. Podstatne je spravne identifikovat miesto uniku a poriadne to tam natlacit:-) Tento sposob opravy sa da vykonat iva ak je chladic prasknuty niekde v strede na rebrach, pri krajoch je to horsie.
Nalievat do toho kdejake zmesi na upchatie alebo vajco je kktina... spravis viacej skody ako uzitku.
Ak cches kupit novy, tak skus pozhanat pouzivany... vyjde ta o polovicku lacnejsie. Inac myslim ze z toyoty E9 a E10 su tie iste. Neber hlavne z auta buraneho napredok.
Toyota corolla E9, hatchback, 1,3 12V karburator, r.v91 strieborna metla
Dikes za info...som zvedavy co povie mechanik kde je chybicka... 
-
tofak
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Nedeľa, 29. Júna 2008, 21:22
inak aj starsi staci naplnit octom, nechat den, dva posobit a potom riadne vyplachnut vodou a zazrak je na svete 
0. od 24.11.2018 aj UFO - 1,8 i-Vtec 103kW
1. Corolla E11 - 4ZZ-FE
2. Carina TA62 (r.v.1982) - 3T
Ex: Starlet darca EP 82- 4E FE
Ex: Starlet EP82-2E E,swap 4E FE(62 kW)
Ex: Carina 2- 4A FE(74 kW)
Ex: Carina E- 4A FE(85 kW)
Ex: Corolla AE86- 4A GE
1. Corolla E11 - 4ZZ-FE
- ivo_PN
- panic
- Dátum registrácie: Pondelok, 11. Januára 2010, 13:43
Mikey daj potom vediet, ci som typoval spravne.
Ale myslim si ze urcite to bude jedna z tych veci, ktore som hovoril:-)
Lebo nic ine to byt nemoze
Tazko takto pri PC nieco riesit, ked som auto nevidel...
Ale myslim si ze urcite to bude jedna z tych veci, ktore som hovoril:-)
Lebo nic ine to byt nemoze
Tazko takto pri PC nieco riesit, ked som auto nevidel...
Toyota corolla E9, hatchback, 1,3 12V karburator, r.v91 strieborna metla
- liguere
- toyoťák
- Dátum registrácie: Pondelok, 30. Júla 2007, 22:54
nechcem malovat certa na stenu, ale voda sa moze tratit aj do motora - napr. cez tesnenie pod hlavou...
terazky avensis combi t25 1.8vvti
ex: RIP avensis combi t22 1.8vvti
ex: e11 1.3 G6, UK = s vyrobnou chybou, volant na blbej strane
ex: RIP avensis combi t22 1.8vvti
ex: e11 1.3 G6, UK = s vyrobnou chybou, volant na blbej strane
-
tofak
- Toyota guru
Cez tesnenie pod hlavou, by mohla tiez, ale to by sa mu prehrieval motor a tlakovalo by mu hadice.
1. Corolla E11 - 4ZZ-FE
1. Corolla E11 - 4ZZ-FE
chalani tak bol s tym u mechanika...pozrel do chladica a cca pol litra tam chybalo chladiacej zmesi...chladic je v poriadku, hadice tiez...ventilator zopina ...jeden nazor co sa mohlo udiat -> ked sa islo v kolone nemuselo zopnut ventilator -> voda v chladici zovrela a cez otvor do chladica (myslim zatku hore na chladici len neviem ako sa to presne nazve
) sa dostala von...momentalne je chladiaca zmes doliata a je vsetko ok...nuz tak snad to tak vydrzi..
dikes za rady
- Compact E10
- panic
- Dátum registrácie: Nedeľa, 21. Marca 2010, 17:26
No pozor ak to bude ubudat stale tak potom treba riesit tesnenie pod hlavou. Pochybujem ze ventilator nezoplo ak ho zopina teraz. Treba sledovat hlavne teplotu a hladinu v expanzke.
Toyota Corolla E10 4E-FE 16V, 55kW
jj dame na to pozor... inak ty si uz riesil to tesnenie pod hlavou? ak ano kolko ta to stalo zhruba?
-
tofak
- Toyota guru
Tak daj na tu odpadovu hadicku z chladica malu plastik flasku a budes vidiet, ci to ujde tade.Ale ked si predstavim, kade vsade musi ta voda prejst aby sa dostala von tou hadickou tak to ono nebude, ved najprv z chladica do nadoby a ked je ta plna, tak potom von.Za kolko sa ti ta voda strati?? Skus nekurit a uvidis ci ujde.Ak by to bolo tesnenie pod hlavou, tak ked nakopnes motor a otvoris chladic bude ta voda bublinkovat.Ked sa spoji chladiaci kanalik s kompresiou vo valci tak tazko vyhra voda a tlak musi ist do vody.Este moze ist do oleja, ale to si uz urcite kontroloval.
1. Corolla E11 - 4ZZ-FE
1. Corolla E11 - 4ZZ-FE
- Compact E10
- panic
Tesnenie pod hlavou som uz vymienal ale nie kvoli tomu ze by bolo zle. Tesnenie stalo cca 40 euro + zalezi ci to das niakemu mechanikovi alebo si to dokazes spravit sam. Pozeral si aj ci to nahodou netecie od vodnej pumpy?
- Rasťo
- Vševed
- Dátum registrácie: Streda, 7. Marca 2007, 17:45
Tofak píše správne jednu z možností...
Druhá možnosť je Compact-ova vodná pumpa - ak prdne pod ňou tesnenie, voda sa tratí extrémne rýchlo.
Ak budeš chcieť meniť tesnenie pod hlavou, tak to také easy nebude - budeš potrebovať na 90% robiť zrovnanie hlavy a bloku - tzn. rozhodiť celý motor.
Druhá možnosť je Compact-ova vodná pumpa - ak prdne pod ňou tesnenie, voda sa tratí extrémne rýchlo.
Ak budeš chcieť meniť tesnenie pod hlavou, tak to také easy nebude - budeš potrebovať na 90% robiť zrovnanie hlavy a bloku - tzn. rozhodiť celý motor.
Na čase nezáleží...záleží pouze na životě
Lexus RX400h, ´08, 1MZ-FE
Toyota MR-2 W3, ´00, 1ZZ-FE
Toyota Corolla AE92, ´88, 4A-GE 16V
Ex : Toyota Yaris XP10, ´01-´05, 1SZ-FE
Ex : Toyota Celica RA61. ´85, 21R-C
Ex : Toyota Corolla E11, ´98, 4E-FE
Lexus RX400h, ´08, 1MZ-FE
Toyota MR-2 W3, ´00, 1ZZ-FE
Toyota Corolla AE92, ´88, 4A-GE 16V
Ex : Toyota Yaris XP10, ´01-´05, 1SZ-FE
Ex : Toyota Celica RA61. ´85, 21R-C
Ex : Toyota Corolla E11, ´98, 4E-FE
-
tofak
- Toyota guru
Neviem ci nestrelim vedla, ale je vo vodnej pumpe ta dierocka, kade pretecie voda, ked vnutorne tesnenie netesni?
1. Corolla E11 - 4ZZ-FE
1. Corolla E11 - 4ZZ-FE
- Compact E10
- panic
Tofak neviem presne co myslis. Cela priruba aj z vodnou pumpou je na silikone a este je tam tesnenie take dva o-kruzky a tie mozu byt prdnute. Podla mna sa blok zarovnavat nemusi iba ho staci poriadne ocistit od stareho tesnenia ale hlava sa musi zarovnavat vzdy lebo ta bude uz urcite trosku vyhryzena od nemrzky.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 13 neregistrovaných