mam dve otazky ohladne elektriky:
1. V mojej Avensis T22 mam vraj vypnuty alarm (povedal mi to povodny majitel) kvoli tomu ze stale "vrieskal". Vraj sa nachadza niekde v motorovom priestore, avsak neviem presne kde... Myslim, ze som nasiel dovod, preco s tym mohol mat problem: na zadnom skle (mam kombi) mal prvy majitel najprv nalepene to zvacsovacie sklo (asi 15 x 20 cm) a ked ho "odlepil" poskodil vyhrievanie skla (takze funguju uz len 4 pasiky). Ja predpokladam, ze to moze mat suvis - pri poskodeni skla sa aktivuje alarm... Neviem, opravte ma ak sa mylim. Vyhrievanie chcem opravit, a pri tej prilezitosti opat "spojazdnit" alarm, tak by ma zaujimalo, kde mam ten alarm hladat aby som ho opat zapol. Teraz mi napr. funguje dialkove ovladanie zamkov dveri BEZ bliknutia svetiel (ci smeroviek) - hoci podla navodu by to malo fungovat. Predpokladam, ze to vsetko spolu suvisi....
2. Svetlo v kufri - na strope v kufri mam svetlo, ktore nesvieti. Ma 2 polohy a vraj by malo fungovat tak (podla navodu), ze ked otvorim kufor, tak si ho MUSIM rucne zapnut, ked zavriem kufor, tak automaticky zhasne. Takze vzdy pri otvoreni kufra len prepinam jednu a druhu polohu. NEVIEM ako to ma naozaj fungovat, lebo mne to nefunguje (Toyotu som nikdy nemal) a chcem sa opytat, ci niekto z Vas nevie, ODKIAL je toto svetlo napajane. Ci zo zadnych dveri (zo zamku??) alebo z interieroveho svetla v strede stropu a ci teda je nutne "demontovat" cely tapacirung stropu, aby som zistil zavadu, PRECO mi tam nejde "stava" - mam tam 2 zily a nenameral som tam nic ani pri otvorenom kufri ani pri vsetkych polohach interieroveho svetla, otvorenych/zavretych dverach, proste NIC... (teda nejakych 0,4 -0,6 V obcas, ale to boli skor moje prsty...
Ja by som bol rad, aby to svetlo fungovalo "standardne": Otvorim kufor = zasvieti, Zavriem kufor = zhasne. Avsak na to tam nie je ZIADEN vypinac (spinac), tak ako je na vsetkych 4 dverach.... Vedel by mi niekto poradit? Pripadne ak nie, nepoznate nejakeho sikovneho elektrikara TOYOTAKA, co by mi poradil?
Velka vdaka.