Elektrika v T22

všetko o tomto modeli
jozinko
panic
Dátum registrácie: Nedeľa, 28. Novembra 2010, 20:08

Elektrika v T22

Príspevok od používateľa jozinko » Streda, 2. Februára 2011, 10:31

Ahojte,
mam dve otazky ohladne elektriky:

1. V mojej Avensis T22 mam vraj vypnuty alarm (povedal mi to povodny majitel) kvoli tomu ze stale "vrieskal". Vraj sa nachadza niekde v motorovom priestore, avsak neviem presne kde... Myslim, ze som nasiel dovod, preco s tym mohol mat problem: na zadnom skle (mam kombi) mal prvy majitel najprv nalepene to zvacsovacie sklo (asi 15 x 20 cm) a ked ho "odlepil" poskodil vyhrievanie skla (takze funguju uz len 4 pasiky). Ja predpokladam, ze to moze mat suvis - pri poskodeni skla sa aktivuje alarm... Neviem, opravte ma ak sa mylim. Vyhrievanie chcem opravit, a pri tej prilezitosti opat "spojazdnit" alarm, tak by ma zaujimalo, kde mam ten alarm hladat aby som ho opat zapol. Teraz mi napr. funguje dialkove ovladanie zamkov dveri BEZ bliknutia svetiel (ci smeroviek) - hoci podla navodu by to malo fungovat. Predpokladam, ze to vsetko spolu suvisi....

2. Svetlo v kufri - na strope v kufri mam svetlo, ktore nesvieti. Ma 2 polohy a vraj by malo fungovat tak (podla navodu), ze ked otvorim kufor, tak si ho MUSIM rucne zapnut, ked zavriem kufor, tak automaticky zhasne. Takze vzdy pri otvoreni kufra len prepinam jednu a druhu polohu. NEVIEM ako to ma naozaj fungovat, lebo mne to nefunguje (Toyotu som nikdy nemal) a chcem sa opytat, ci niekto z Vas nevie, ODKIAL je toto svetlo napajane. Ci zo zadnych dveri (zo zamku??) alebo z interieroveho svetla v strede stropu a ci teda je nutne "demontovat" cely tapacirung stropu, aby som zistil zavadu, PRECO mi tam nejde "stava" - mam tam 2 zily a nenameral som tam nic ani pri otvorenom kufri ani pri vsetkych polohach interieroveho svetla, otvorenych/zavretych dverach, proste NIC... (teda nejakych 0,4 -0,6 V obcas, ale to boli skor moje prsty... :) :) :) )

Ja by som bol rad, aby to svetlo fungovalo "standardne": Otvorim kufor = zasvieti, Zavriem kufor = zhasne. Avsak na to tam nie je ZIADEN vypinac (spinac), tak ako je na vsetkych 4 dverach.... Vedel by mi niekto poradit? Pripadne ak nie, nepoznate nejakeho sikovneho elektrikara TOYOTAKA, co by mi poradil?

Velka vdaka.

Používateľov profilový obrázok
chmelo
Toyota guru
Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29

Re: Elektrika v T22

Príspevok od používateľa chmelo » Streda, 2. Februára 2011, 21:06

Ahoj...vitajte a zaraďte sa prosím ;-)

Ad. 1. Vyhrievanie nemá nič spoločné s alarmom...ak tam máš METU, tak bude kdesi v motorovom priestore a asi pod tapacírom pri vodičovej ľavej nohe...tam to väčšinou pchajú...bolo by dobré násť info o type...niektoré sa aktivujú/deaktivujú špeciálnym kľúčikom...a niektoré funkcie zas kombináciou stlačení čudlíkov na diaľkovom ovládači...či vlastne, ty by si to mal už mať v kľúči však?

Ad. 2. Svetlo v kufrioške, by malo mať dve polohy vypínača - Off a Door, ale napísané to tam nieje...teda aspoň na T25ke to tam ňeňi...takže buď je svetlo vypnuté, alebo sa zapína pri otvorení čemadanu ;-)

Drž si ;-)
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C

chmelo
Toyota guru

Príspevok od používateľa chmelo » Streda, 2. Februára 2011, 21:22

Prípadne sem hoď foto motorového priestoru a možno to nájdeme podľa toho ;-)

smutok
Toyota guru
Dátum registrácie: Štvrtok, 13. Marca 2008, 15:12
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa smutok » Štvrtok, 3. Februára 2011, 09:54

s tym svetlom vidim skor problem v cidle kufra, svieti ti kontrolka otvorenych dveri na pristrojovke ked otvoris kufor?
Ked nie tak podla mna to bude cisdlom, bude bud dole ako sa zacvakava zamok, alebo v samotnom zamku, myslim tym nie to kam sa pcha kluc ale samotny zatvaraci mechanizmus.
EE111 4EFE ATM3FC, LXH12 2L MTM, SCP10 1NZFE MTM5F, ACV30 2AZFE ATM, ZZE120 4ZZFE MTM5F, KSP90 1KRFE MTM5F, AE111 4AGE MTM6F, NDE180 1NDTV MTM6F, NSP130 1NRFE MTM6FS, ZRE181 1ZRFAE CVT, NHP130 1NZFXE CVT

tofak
Toyota guru
Dátum registrácie: Nedeľa, 29. Júna 2008, 21:22

Príspevok od používateľa tofak » Štvrtok, 3. Februára 2011, 10:10

Mal som Mätu v Carine a ten klucik bol pri sirene, taky ako kedysi na pocitacoch, chromove oné, v strede kruh a mala cervena bodka, takze klucik len mala rurocka so zarezmy po obvode.Samotny alarm bol pod palubovkou pri kormane.Lenze tato super vec bola napojena na zapalovanie, palivovu pumpu a neviem co este, takze ked off tak asi auto nejde(ale to neviem isto).
0. od 24.11.2018 aj UFO - 1,8 i-Vtec 103kW
1. Corolla E11 - 4ZZ-FE
2. Carina TA62 (r.v.1982) - 3T
Ex: Starlet darca EP 82- 4E FE
Ex: Starlet EP82-2E E,swap 4E FE(62 kW)
Ex: Carina 2- 4A FE(74 kW)
Ex: Carina E- 4A FE(85 kW)
Ex: Corolla AE86- 4A GE

jozinko
panic

Príspevok od používateľa jozinko » Piatok, 4. Februára 2011, 20:12

Dakujem vam,
skusim ten alarm pozriet za svetla - zatial som demontoval kryty pod volantom (aj okolo volantu (pre istotu :) ) - a uz som viac nestihol... :) :) -neskoro som zacal, co uz...
Skusim vsetko nafotit a zavesim to tu.
Ale to svetlo v kufri - hm, to je v podstate dobra sprava, ze to ide od zamku, ten strop by sa mi fakt nechcel... Ked otvorim kufor, tak kontrolka dveri nesvieti! (pri vsetkych 4 dverach samozrejme svieti ak su otvorene...) - myslel som, ze je to iba pre tie 4 dvere :lol: Takze dat dole zamok z dveri a ROZMONTOVAT ho aby som pozrel to cidlo - dobre som to pochopil?
A nemoze aj to suvisiet s tym, ze alarm dobre nefungoval? (teda ja neviem ako tomu majitelovi fungoval, len mi povedal ze ho musel vypnut).

smutok
Toyota guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa smutok » Piatok, 4. Februára 2011, 22:23

Zamok na kufri som este nemal rozmontovany, tak tam moc neporadim. Pre istotu si kukni ci nemas spinac vedla zamku na karoserii, tak to je na corolle E11 ale na E12 to uz je v samotnom zamku alebo jeho tesnej blizkosti, zatial som to podrobne neskumal kedze nebolo za potreby.
Kazdopadne alarm vacsinou zacina blbnut, ked blbnu snimace zatvorenia dveri ale nemusi to byt jediny problem.
EE111 4EFE ATM3FC, LXH12 2L MTM, SCP10 1NZFE MTM5F, ACV30 2AZFE ATM, ZZE120 4ZZFE MTM5F, KSP90 1KRFE MTM5F, AE111 4AGE MTM6F, NDE180 1NDTV MTM6F, NSP130 1NRFE MTM6FS, ZRE181 1ZRFAE CVT, NHP130 1NZFXE CVT

jozinko
panic

Príspevok od používateľa jozinko » Nedeľa, 6. Februára 2011, 18:35

Spinac je priamo v zamku, ide tam aj kablik (2 zily). Takze, zamok som dal dole, avsak maly problem: je znitovany dvoma nitmi.... :? Takze bud ich zbrusim a nahradim dvomi skrutkami (ktorych hlavu potom musim troska zbrusit aby nebola vysoka), alebo zozeniem zamok s FUNCNYM spinacom....ak nahodou niekto mate, rad odkupim ak to nebude palka... Inak sa mi pozdava aj to rozobratie, len nevyhoda je, ze nemam garaz, takze kufor by bol na nejaky cas vlastne otvoreny, co je dost blbe.... :roll:

Nafotil som aj priestor pod volantom a v motore, len netusim, ako tie fotky tu mam "zavesit" :shock: (to kvoli tomu alarmu) - ale priznam sa, ze okrem receivera na dvere som neobjavil nic... (aj ked neviem presne aku funkciu ma ten receiver, ale predpokladam, ze to bude DO)

smutok
Toyota guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa smutok » Nedeľa, 6. Februára 2011, 21:30

Skus ten kufor zvnutra priviazat kym neopravis zadok ;).
Vkladanie obrazkov mas tu viewtopic.php?f=1&t=885&start=4

jozinko
panic

Príspevok od používateľa jozinko » Nedeľa, 6. Februára 2011, 22:42

Tak skusam poslat tie obrazky. Naozaj neviem, kde by ten alarm mohol byt - zacinam mat pochybnosti, ci vobec nejaky mam... :) :) :)

Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok

sarincz
nula
Dátum registrácie: Pondelok, 11. Januára 2010, 09:40

Príspevok od používateľa sarincz » Piatok, 11. Februára 2011, 08:12

Zdravim, ja jsem opravoval stejnou zavadu se svetlem v kufru, ted uz sice nemam Toyo , ale jednoznacne je to opravitelne, taky jsem odvrtal a odbrousil oba nyty, ten jeden jsem tam nechal, bylo to kvuli uchyceni mechanismu a druhy sem nahradil sroubem a obrousil aby tolik nevycnival. Vevnitr je jen posouvatelny prepinac na pruzince a ten staci dobre ocistit, pripadne opilovat a pak to slape ok.

jozinko
panic

Príspevok od používateľa jozinko » Piatok, 11. Februára 2011, 10:42

Dakujem, akurat som chcel napisat... :) Odbrusil som oba nity - naozaj je tam jednoduchy posuvny vypinac, bol cely zoxidovany, pretoze spinacia suciastka je taky maly valcek - vyzera ze z medi alebo nejakej takej zluceniny :) - takze vsetko okolo pekne do zelena zoxidovane. Ale co je horsie, jeden z tych dvoch plieskov ktore su spinane bol odtrhnuty (zrejme prehrdzavel + fyzicke namahanie). Tak som to opravil svojpomocne, zvysok pliesku som vybral a vsunul tam kolmo - funguje! Ale dolezitejsie chcem poradit, ak to niekto bude robit: Netreba sa bat tych nitov, treba ich odbrusit z vnutrnej strany (teda zo strany priestoru kufra, nie zo strany exterieru) a potom netreba ich vobec nahradzat - ja to cele zlepim silikonom a jednoducho priskrutkujem spat do kufra. Ten zamok vlastne pritlaci ten odnitovany kryt, takze zamok sa "nerosype" :) Este rozmyslam nad lepidlom FIX - to zlepi aj kov, len treba mat plochy dobre ocistene + odmastene. Dufam ze to dnes / zajtra dorazim, a opat budem v kufri svietit.

Vdaka.

ps. - kto by ste vedeli poradit s tym alarmom, budem vdacny - Maju Avensis T22 standardne aspon nejaky zakladny alarm napojeny na klakson? Na Opli Omega som mal taky system, ze ked som zamkol a stlacil zamknutie este raz, tak sa aktivoval akoze "alarm" - ale v podstate sa aktivovali len vnutorne senzory pohybu (boli tam 4) a v pripade pohybu (alebo rozbitia zadnych okien (mal som kombi) sa spustila sirena + auto blikalo....

Mysiak
začiatočník
Dátum registrácie: Sobota, 8. Novembra 2008, 15:42

Príspevok od používateľa Mysiak » Piatok, 11. Februára 2011, 17:18

Mal som Mätu v Carine a ten klucik bol pri sirene
ahoj Jozinko.Tak ako píše tofak skus najprv pohladať tu sirénu niekde okolo motoru.Mala by tam niekde byť pokiaľ nie je napojený na klaksón ;-)
Auris 1.6,MT5

liguere
toyoťák
Dátum registrácie: Pondelok, 30. Júla 2007, 22:54
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa liguere » Sobota, 12. Februára 2011, 10:34

k tvojej otazke: ave T22 nema standardne (v zakladnej vybave) montovany ziadny alarm
terazky avensis combi t25 1.8vvti
ex: RIP avensis combi t22 1.8vvti Obrázok
ex: e11 1.3 G6, UK = s vyrobnou chybou, volant na blbej strane

chmelo
Toyota guru

Príspevok od používateľa chmelo » Sobota, 12. Februára 2011, 15:54

No jak mrkám, tak mrkám, ale v motorovom priestore ani pri poistkách nič podobné alarmu nevidím...

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní