Ahojte, dlho som sa neozval, auticka zvacsa len chosnujem a neostava cas na udrzbu ci nebodaj "renovovanie"
Od posledneho prispevku su pomenene oleje v oboch autach a v celice aj olej v prevodovke.
V corolle aj vzduchovy a palivovy filter.
Dnes bolo konecne pekne cez 12 C slniecko a svokra u nas, tak som rodine tolko nechybal
Chcel som vymenit packy na Celice nech mi opat funguje ostrekovac (momentalne som v stave, ze stierace mi idu ale nejde mi ostrekovac stikol som kablik z toho tlacitka na konci packy) a zazracny chlapec THOMAS mi zohnal presne packy z US STi dokonca so spinacom na predne hmlovky !!! neviem kde to vyhrabal ale velke POCTY A DAKUJEM.
No lenze dal som dole bocne kryty nech povolim AIRBack a ono su tam hviezdickove hlavicky na sroboch !!! tak som to nechal tak a len trochu preventivne postriekal zadne lemy a dal som sa do COROLLY.
Priznaky na Corolle > vysoke volnobezne otacky s nemoznostou nejako znizit, maximalne predzapalom, ale to potom auto bolo skoro nejazditelne, stale sa dusilo, alebo proste nereagovalo na plyn, alebo teda reagovalo ale velmi oneskorene. Economy oranzove len co sa trochu prutsie zoslapol plyn.
Vymenil som zvysnych 1.5 m ciernych karburatorovych hadiciek (nove cca 2 roky stare, ale neosvadcili sa) ako som ich demontoval tak som ich aj skusal a nevyzerali ani jedna zla, ale pomenil som ich pre svoj lepsi pocit.
Ako tak menim zbadal som na zle pristupnom mieste na jednom tom podtlakovom bazmeku (z jednej prepusta a z druhej neprepusta) z jednej strany ciernu hadicku hovorim si aj tu vymenim a zistil som ako som ju dal dole ze to je nova silikonova hadicka, ale spinava a cierna a vizera ako ta nepriehladna karburatorova a tak si hovorim nebude tento bazmek opacne ?
Tak som vymenil tu spinavu hadicku a opacne zapojil nech prepusta v inom druhom smere.
Volnobeh sam klesol (dokonca na 600 tak som musel zvysovat), chod sa skultivoval, ale aj tak trhanie motora pri pridavani v rozpati cca 2000 - 3000 otacok ostalo, zmensilo sa, ale je tam stale (tento neduh je co som sa rozpraval takmer na vsetkych 2E motoroch da sa eliminovat zvysenim predzapalu, ale este som velmi neskusal nastavovat v priebehu tyzdna ako budem chodit z prace 12 kluc v kokpite to isti

a teraz mam nastaveny len podla ucha a oka cca 10). Takze bud som to opacne zapojil ked som menil hadicky, alebo to bolo opacne zapojene uz ked sa kupila, ale to neviem zistit, uz len preto, ze original hadicky boli cierne nepriehladne. No a je tu este tretia moznost, ze teraz to je zle a nejako zaujimavo sa to zacne prejavovat. Este som nenajazdil vela, cca 30 km dnes na takto otocenom bazmeku, takze sa ukaze v priebehu tyzdna.
Ale co som spozoroval, tak sa mi zda, ze horsie startuje, uz to nieje na tuk, ale troska viac musi motor pretocit lez chyti.
Ak ste sa precitali az sem, tak klobuk dole, sam nemam rad dlhe prispevky bez obrazkov