Prémiové palivá
Moderátor: Elvis
- Gabriel Nagy
- Vševed
- Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05
Re: Prémiové palivá
inak nedaleko v Marasku kam chodievam na Shell uz to shell nieje, dajaka bielozelena nemecka benzinka a predavaju tam E85 ku o 120 ft lacnejsie, nez je 95ka... uz len auto, ktore to vie spalovat 
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
Pri poslednom tankovani ma velmi prekvapil rozdiel v palivach. Doteraz som tankoval OMV Carrera 95, no kedze stale neposkytuju ziadne zakaznicke karty ani ine akcie ,tak som sa rozhodol pre Shell ,kde som si aj vybavil klubovu kartu. Ako alternativu ku Carrera 95 som zvolil V-Power 95, lebo som si myslel ,ze to je v podstate to iste len pod inym nazvom a inej znacky. No velmi ma prekvapilo ,ze po par kilometroch mi zacalo auto citelne lepsie tahat v nizsich otackach a neviem si to vysvetlit inak ako to ,ze sa do motora natiahlo uz nove palivo. Mal som totiz uz takmer prazdnu nadrz takze toho povodneho tam uz vela neostalo. Tiez som si vsimol ze mam velmi mierne nizsiu spotrebu na rovnakych trasach ,ktore jazdim pravidelne.
Je mozne ,ze je takyto rozdiel medzi dvoma rovnakymi palivami od konkurencnych znaciek ?
PS: Placebo efekt to nebude, pretoze som bol presvedceny ,ze tankujem v podstate to iste
Je mozne ,ze je takyto rozdiel medzi dvoma rovnakymi palivami od konkurencnych znaciek ?
PS: Placebo efekt to nebude, pretoze som bol presvedceny ,ze tankujem v podstate to iste
Toyota Corolla E12, 4ZZ-FE
3,5 l/100km (Najnovší rekord na trase Zilina - Terchova s palivom Shell FuelSave)
6-7 l/100km (Pri bežnom jazdení)
3,5 l/100km (Najnovší rekord na trase Zilina - Terchova s palivom Shell FuelSave)
no co ja viem... tazko takto subjektivne hodnotit... Maxxmotion oproti klasickej OMV 95 nejaky rozdiel nepozorujem, rovnaky hluk motora, na vlas rovnaky dojazd (na nadrz a cca rovnaky rezim jazdy), auto od spodu rovnako netaha, ci s jednym alebo druhym palivom a v otackach zase tiez taha rovnako podla mna...ak aj nie, tak vacsi vplyv na vykon ma podla mna teplota vzduchu ako nejaka kvalita benzinu. Fakt sa snazim najst pozitiva na drahsom palive ale nejak nenachadzam:)
Skusim mozno ten V power este... je sice drahy jak fras ale vyskusame:)
Ja by som chcel vediet len jedno, kto predava surovy slovnaftacky velkoobchodny benzin, kto predava aditivovany slovnaft a ktore paliva su dovazane (neslovnaftacke). napriklad taky Agip ma slabu reklamu, benzin tam stoji niekedy aj viac ako OMV a shell, mam tu pumpu najblizsie, daju sa zbierat body za tankovanie, celkovo prijemna pumpa. Len sa bojim toho ze predavaju surovy benzin od slovnaftu - rovnaky ako tesco atd...
Skusim mozno ten V power este... je sice drahy jak fras ale vyskusame:)
Ja by som chcel vediet len jedno, kto predava surovy slovnaftacky velkoobchodny benzin, kto predava aditivovany slovnaft a ktore paliva su dovazane (neslovnaftacke). napriklad taky Agip ma slabu reklamu, benzin tam stoji niekedy aj viac ako OMV a shell, mam tu pumpu najblizsie, daju sa zbierat body za tankovanie, celkovo prijemna pumpa. Len sa bojim toho ze predavaju surovy benzin od slovnaftu - rovnaky ako tesco atd...
Swift Sport ZC32S
Mazda 626 2002 1.8
ex:Accord Cl9 2.4 Vtec-i
ex:Celica 7A-FE
ex: Felicia 1.3 1999
Mazda 626 2002 1.8
- smutok
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Štvrtok, 13. Marca 2008, 15:12
- Kontaktovať používateľa:
Slovnaft sam o sebe nevyraba zly benzin, vacsinou do dodrbu uz priamo na pumpe tym, ze nieco odcerpaju a nieco ine doleju a potom tankujes sracku.
Pokial viem, tak na slovensku nie je ziadna poriadna kontrola kvality jednotlivych benziniek, tak na srackove palivo mozes natrafit na lubovolnej cerpacke.
Skusal som uz kadeco a na premiove paliva by som sa z vysoka vysral a este by som netankoval na vyslovene lacnych znackach cerpaciek, hlavne hypermarketovych. Okrem vacsej zataze na peniazenke som nezaregistroval ziadnu zmenu v chovanii sa auta akurat ked som tankoval 98, tak vtedy islo trochu tichsie a subjektivne malo lepsiu pruznost v nizkych otackach, ale v zhladom na cenu zanedbatelne.
2Max11: tazko povedat cim presne je sposobena zmena ale dovodov moze byt viac, viac oktanove palivo, precistenie ustrojenstva dopravy a vstriekovania paliva az po zmenu povetrnostnych podmienok ktore to tiez v nezanedbatelnej miere ovplyvnuju.
Pokial viem, tak na slovensku nie je ziadna poriadna kontrola kvality jednotlivych benziniek, tak na srackove palivo mozes natrafit na lubovolnej cerpacke.
Skusal som uz kadeco a na premiove paliva by som sa z vysoka vysral a este by som netankoval na vyslovene lacnych znackach cerpaciek, hlavne hypermarketovych. Okrem vacsej zataze na peniazenke som nezaregistroval ziadnu zmenu v chovanii sa auta akurat ked som tankoval 98, tak vtedy islo trochu tichsie a subjektivne malo lepsiu pruznost v nizkych otackach, ale v zhladom na cenu zanedbatelne.
2Max11: tazko povedat cim presne je sposobena zmena ale dovodov moze byt viac, viac oktanove palivo, precistenie ustrojenstva dopravy a vstriekovania paliva az po zmenu povetrnostnych podmienok ktore to tiez v nezanedbatelnej miere ovplyvnuju.
EE111 4EFE ATM3FC, LXH12 2L MTM, SCP10 1NZFE MTM5F, ACV30 2AZFE ATM, ZZE120 4ZZFE MTM5F, KSP90 1KRFE MTM5F, AE111 4AGE MTM6F, NDE180 1NDTV MTM6F, NSP130 1NRFE MTM6FS, ZRE181 1ZRFAE CVT, NHP130 1NZFXE CVT
- Samuel
- začiatočník
- Dátum registrácie: Utorok, 20. Mája 2008, 18:30
Snazim sa tankovat na jednej jedinej Shellke tu v NR. Raz za cas tam capnem Carreru od OMV, ale stale 95ku.
Auto dostalo len raz za zivot 100kovy V-Power. Zmena ? Ziadna.
Avsak po poslednom natankovani Shellackej 95-ky, sa mi zda auto neochotne v otackach. Neviem co s tym je ale subjektivne s tym nieco je. Dokonca aj klepot na volnobehu sa trocha viac prejavuje..
Neviem preco sa neriesi prisne testovanie cerpaciek, lebo tieto veci ma fakt stvu. Niekedy si tam naozaj davaju co len chcu a cistenie nadrzi tiez nie je ich parketa...stat ako odberatel dane z tychto paliv by sa mal o to starat o 200% viac..
Auto dostalo len raz za zivot 100kovy V-Power. Zmena ? Ziadna.
Avsak po poslednom natankovani Shellackej 95-ky, sa mi zda auto neochotne v otackach. Neviem co s tym je ale subjektivne s tym nieco je. Dokonca aj klepot na volnobehu sa trocha viac prejavuje..
Neviem preco sa neriesi prisne testovanie cerpaciek, lebo tieto veci ma fakt stvu. Niekedy si tam naozaj davaju co len chcu a cistenie nadrzi tiez nie je ich parketa...stat ako odberatel dane z tychto paliv by sa mal o to starat o 200% viac..
Toyota Auris 1,6 Valvematic: 1ZR-FAE 6 M/T Navi Exclusive
Hyundai Accent 97 1,5 12V HB
- smutok
- Toyota guru
Skus podat podnet na centralu shellky mozno s tym zacnu nieco robit, lebo im to poskodzuje znacku a pokial takych ludi bude viac, tak je pravdepodobne, ze to zacnu riesit.
EE111 4EFE ATM3FC, LXH12 2L MTM, SCP10 1NZFE MTM5F, ACV30 2AZFE ATM, ZZE120 4ZZFE MTM5F, KSP90 1KRFE MTM5F, AE111 4AGE MTM6F, NDE180 1NDTV MTM6F, NSP130 1NRFE MTM6FS, ZRE181 1ZRFAE CVT, NHP130 1NZFXE CVT
Ja sa na premiove paliva celkovo uz pozeram z ineho pohladu ako na zaciatku. Ja od tohto paliva necakam vobec nic co sa tyka vykonu. Vzhladom na to co sa robi a nerobi na slovensku, jak tu kazdy smeli na vsetkom, tak by som rad chcel vidiet aspon u tychto paliv nejaku kvalitativnu istotu. Je myslim verejne zname, ze v zahranici je standardne benzin kvalitnejsi. Ak sa ku nam dovaza nejake palivo zo zahraniacia (co sa moze stat len pri premiovych), tak je predpoklad, ze je vyssej kvality a zaroven si myslim ze pumpar si nedovoli nejako narabat s tymto palivom. Nehovorim, ze slovnaft robi zly benzin ale niekde bol clanok, ze pre velkoobchod predava ako rafinerka surovy benzin ktory splna normu. Na cerpackach slovnaft je uz obohateny o nejake tie aditiva aby to nezanasalo motor, no ak berie od rafinerky slovnaft napr. taka AGIP, tak tam tie aditiva vobec nemusi dat pri standardnom naturale a predava benzin bez aditiv za rovnaku cenu ako OMV ktora doaditivuje po svojom takyto surovy benzin.
Cize u tych premiovych ja skor hladam nejaku vyssiu akost, kedze by som nerad motor prizabil. Nie narasty vykonu a mensiu spotrebu
Cize u tych premiovych ja skor hladam nejaku vyssiu akost, kedze by som nerad motor prizabil. Nie narasty vykonu a mensiu spotrebu
Swift Sport ZC32S
Mazda 626 2002 1.8
Mazda 626 2002 1.8
- smutok
- Toyota guru
No nemusis tam mat ziadnu kvalitu zaruky, najlepsie je brat benzin ktory sa najviac kupuje a tym padom sa rychlo obmena v nadrziach.
Pocul som uz o tom, ze napriklad do 98 zlievaju zvysky 95 aby vyprazdnili nadrz na novu 95 a je mozne, ze to iste robia aj s premiovymi palivami.
Ked chces istotu, tak kup si surovy benzin, daj tam aditiva podla vlastneho uvazenia a si v klidku.
Ale pokial si spokojny s tankovanim premiovych paliv a nezatazuje to moc tvoj rozpocet, tak kludne v tom pokracuj.
Pocul som uz o tom, ze napriklad do 98 zlievaju zvysky 95 aby vyprazdnili nadrz na novu 95 a je mozne, ze to iste robia aj s premiovymi palivami.
Ked chces istotu, tak kup si surovy benzin, daj tam aditiva podla vlastneho uvazenia a si v klidku.
Ale pokial si spokojny s tankovanim premiovych paliv a nezatazuje to moc tvoj rozpocet, tak kludne v tom pokracuj.
- Samuel
- začiatočník
Tak dneska som capol 50 litrov na Shellke. Tentokrat na inej.
Pozeram, ze som pri zlom stojane ? Vsade diesel, fuel save a neviem co. Az potom som si precital, ze maju nove "setriace" benziny.
Tak som capol plnu, idem autom 5 km, auto ide tichsie ako s tou ropou predtym. Volnobeh pravidelnejsi, tichsi, klepot ziadny.
Najblizsie vytaham niekoho za gule na Shellke na Chrenovskej aky bordel to tam nechali pustit..
Pozeram, ze som pri zlom stojane ? Vsade diesel, fuel save a neviem co. Az potom som si precital, ze maju nove "setriace" benziny.
Tak som capol plnu, idem autom 5 km, auto ide tichsie ako s tou ropou predtym. Volnobeh pravidelnejsi, tichsi, klepot ziadny.
Najblizsie vytaham niekoho za gule na Shellke na Chrenovskej aky bordel to tam nechali pustit..
Samuel, ja som mal presne takyto pocit ked som natankoval na Shell naposledy ako som aj vyssie popisoval. Ale bol to len klasicky V-Power 95.
Aku mate skusenost s novym Shell "FuelSave" ? Ja som ho natankoval naposledy akurat som auto odviezol do servisu takze som nemal moznost moc testovat.
Motorkari nan udajne velmi nadavaju. Po natankovani motorky udajne vyrazne stracaju vykon a mojmu otcovi udajne pri nizkych otackach, ktore obcas jazdi motorka skapala.
Dufam teda ,ze to je fenomen skor vysokootackovych motorov a v autach to bude bez problemov.
A vypocul som si pi*ung aj na cerpacke, ked nejaky pan s obrovskym land roverom peroval zamestnanca shell ,ze to palivo stoji za prd
Motorkari nan udajne velmi nadavaju. Po natankovani motorky udajne vyrazne stracaju vykon a mojmu otcovi udajne pri nizkych otackach, ktore obcas jazdi motorka skapala.
Dufam teda ,ze to je fenomen skor vysokootackovych motorov a v autach to bude bez problemov.
A vypocul som si pi*ung aj na cerpacke, ked nejaky pan s obrovskym land roverom peroval zamestnanca shell ,ze to palivo stoji za prd
Ja som ho natankoval vcera prvy raz. Tak uvidim, co bude a poreferujem.
auto: Fun Or Racing Daily in STyle with More Power 260 - 267hp a 398Nm bratm
priblizovadlo: Honda City 1.4 Cool
predtym: dlllho dlllllllho Corolla E10 5D : 1,3 16V EFI : KS-One
priblizovadlo: Honda City 1.4 Cool
predtym: dlllho dlllllllho Corolla E10 5D : 1,3 16V EFI : KS-One
No mne sa zda ze po tankovani carrery 95 mi razantne zacal cernat olej aj sa zvysila jeho spotreba... tento tyzden idem beztak menit ale z hnedeho sa stal hnedocierny behom dvoch nadrzi carrera 95... neviem ci na to moze mat vplyv benzin, lebo olej ma cez 9tis km akurat a idem ho menit. A zda sa mi ze sa zvysila aj jeho spotreba.
Swift Sport ZC32S
Mazda 626 2002 1.8
Mazda 626 2002 1.8
- sonnicek
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Utorok, 9. Novembra 2010, 19:51
toto je vprdeli celu temu uz sledujem potichu z daleka
ale taketo sracky co sa deju na nasom slovensku som este nezazil
bohuzial pani nepotesim auto mam po 3 majitelovi a boch vie co tam capovali, najcastejsie capujem v Dubravke na Lukoil-e a sem tam to bolo Jurki alebo OMW. Bolo uplne jedno co som natankoval auto sa spravalo zakazdym tak isto, ale kvalita benzinu ide rapidne dole nakolko po zime som zbadal ze na volnobehu sa statocne jemne trasie co predtym nerobilo toz tolko moje postrehy 
Corolla 1.4 VVT-i, 71 kW, r.v. 2003, update 1.2.2012 priemerka na palubnom uz neukazuje nic 
- Samuel
- začiatočník
Zajtra asi bude treba natankovat skuter, 125-ka, nahodim Shellku Fuel Save 95 a uvidime aky to bude mat efekt 
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní