E10 - vzpera zadného stabilizátora
Moderátor: AndyGTP
-
hudecpeter
- panic
- Dátum registrácie: Nedeľa, 1. Októbra 2006, 21:24
E10 - vzpera zadného stabilizátora
Ahojte,
na toyote corolle rv96 zacal vrzgat ako keby pravy zadny tlmic. Podla toyoty v TT to nie je tlmic ale vzpera zadneho stabilizatora. Vrzganie sa prejavuje ak auto ide aj po drobnych nerovnostiach a pri zastaveni. Ak ho na mieste pohupem vrzganie sa ozve hned ako s autom pohnem smerom dolu a prestane, ak sa pomaly vracia spat do povodnej polohy tak to vrzne vtesne pred tym ako sa auto v pohybe nahor zastavi
Ma te niekto skusenosti s takymto niecim?
na toyote corolle rv96 zacal vrzgat ako keby pravy zadny tlmic. Podla toyoty v TT to nie je tlmic ale vzpera zadneho stabilizatora. Vrzganie sa prejavuje ak auto ide aj po drobnych nerovnostiach a pri zastaveni. Ak ho na mieste pohupem vrzganie sa ozve hned ako s autom pohnem smerom dolu a prestane, ak sa pomaly vracia spat do povodnej polohy tak to vrzne vtesne pred tym ako sa auto v pohybe nahor zastavi
Ma te niekto skusenosti s takymto niecim?
- fajry
- administrátor
- Dátum registrácie: Pondelok, 26. Júla 2004, 13:45
- Kontaktovať používateľa:
Ja som tycky (vzpery) stabilizatora menil asi pred dvomi mesiacmi spolu aj s ulozenim stabilizatora (gumami). Vsetko v pohode, ale pred tromi tyzdnami mi nieco vzadu na pravej strane zacalo vrzgat - podla mojho mechanika je to tlmic. Moze byt vyteceny a preto vrzga ...
Cez sviatky sa na to poriadne pozriem a som zvedavy na co pridem. Ak to budu tycky, tak to pojdem obuchat obchodnikom o hlavu. Ak to bude tlmic, tak vrzganie este dva/tri tyzdne budem musiet vydrzat - now nie su money
Cez sviatky sa na to poriadne pozriem a som zvedavy na co pridem. Ak to budu tycky, tak to pojdem obuchat obchodnikom o hlavu. Ak to bude tlmic, tak vrzganie este dva/tri tyzdne budem musiet vydrzat - now nie su money
Subaru Forester (IV/SJ) 2.0 CVT
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
Stabilizatory
to fajry:
kolko ta vysla taka vymena stab.?
mam taky pocit ze to caka aj mna - co mi "hrozi" ak by som to ignoroval?
vsteci vravia ze Toyoty su super spolahlive a bezproblemove, ale ja mam asi strasnu smolu - mam ten 1 poruchovy kus z 10 000
a ceny ND ma (bezna udrzba) ma zabijaju...
kolko ta vysla taka vymena stab.?
mam taky pocit ze to caka aj mna - co mi "hrozi" ak by som to ignoroval?
vsteci vravia ze Toyoty su super spolahlive a bezproblemove, ale ja mam asi strasnu smolu - mam ten 1 poruchovy kus z 10 000
- fajry
- administrátor
- Dátum registrácie: Pondelok, 26. Júla 2004, 13:45
ulozenie stabilizatora (guma) asi 120,- Sk/ks - idu tam 2ks
tycka stabilizatora Yamamoto asi 560,- Sk/ks - idu tam 2ks
Ceny ND Ta ubijaju? A kde ich kupujes? Ak priamo v Toyote, tak sa ani necudujem. Ja sa skor orientujem na inych vyrobcov, ale samozrejme kvalitnych. Napr. firma DDAuto v BA predava veci na japonske auta a maju kvalitne diely. Dalej aj tu clenka na fore Lenulka predava ND. Ado Ti vie pomoct s ND, ...
tycka stabilizatora Yamamoto asi 560,- Sk/ks - idu tam 2ks
Ceny ND Ta ubijaju? A kde ich kupujes? Ak priamo v Toyote, tak sa ani necudujem. Ja sa skor orientujem na inych vyrobcov, ale samozrejme kvalitnych. Napr. firma DDAuto v BA predava veci na japonske auta a maju kvalitne diely. Dalej aj tu clenka na fore Lenulka predava ND. Ado Ti vie pomoct s ND, ...
Naposledy upravil/-a fajry v Utorok, 3. Apríla 2007, 10:57, upravené celkom 1 krát.
Subaru Forester (IV/SJ) 2.0 CVT
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
- drgi
- Vševed
- Dátum registrácie: Štvrtok, 10. Februára 2005, 21:50
no a ak kupujes diely v normalnej mototechne, co pred par rokmi nevedela zohnat nic ine iba Skodovku a Ladu, tak sa necuduj ze si davaju 'japonsku prirazku'. ja ked som zistoval, co stoja nejake veci na corollu, tak v zavedenych mototechnach typu Elit, AutoPrima, Meteor... stoji srackova europska druhovyroba o 50-200% viac ako kvalitna japonska prvo a druho vyroba z JC auto a jeho odberatelov.
a este ti budu curaci navravat, ze diely na japonske auta su drahe, pretoze su drahe
a este ti budu curaci navravat, ze diely na japonske auta su drahe, pretoze su drahe
'miatka' : Mazda MX-5 Sportive, 2001 (NBFL), 1.8, 128 000 km
- wilson
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Streda, 13. Apríla 2005, 10:52
elit a autoprima môžem aj ja z vlastnej skúsenosti potvrdiť. fakt nevedia, čo by si zapýtali...kelly sa trošku unormálnil, ale stále to nie je ono, orientuje sa skôr na európske značky.
Rommster 1.2 TSI 2012
MB Vito 111 CDI 2004
Previa D-4D 2002
Ex: Mondeo MK3 2004, sedan, 2.2TDCI, Titanium X
Ex: E10 1997, sedan, 1.3 EFI
MB Vito 111 CDI 2004
Previa D-4D 2002
Ex: Mondeo MK3 2004, sedan, 2.2TDCI, Titanium X
Ex: E10 1997, sedan, 1.3 EFI
Re: E10 - vzpera zadného stabilizátora
Zdravím Vás, chystám sa vymeniť predné aj zadné stabilizáory. Už ich mám kúpené. Chcem sa spýtať, skrutky vyzerajú dosť hrdzavé a keď nepôjdu povoliť čo je lepšie odrezať alebo nahriať? Jeden známy mechanik to má robiť a že to bude nahrievať.
Corolla, r.v.97, Compact 3dv., 4E-FE, 63 kW
- sonnicek
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Utorok, 9. Novembra 2010, 19:51
odrezat?
normalka nahriat a povolit 
Corolla 1.4 VVT-i, 71 kW, r.v. 2003, update 1.2.2012 priemerka na palubnom uz neukazuje nic 
-
tofak
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Nedeľa, 29. Júna 2008, 21:22
Ja na povolenie pouzivam staru brzdovku, zo tri dni natierat a prejde aj do.... a to vrzganie moze byt aj nepritiahnuta piestnica tlmica.Znie to blbo, ale uz sa mi to stalo viac krat, ze auto prislo zo servisu, treba vymenit tlmic a pritom stacilo len tlmic pritiahnut 
0. od 24.11.2018 aj UFO - 1,8 i-Vtec 103kW
1. Corolla E11 - 4ZZ-FE
2. Carina TA62 (r.v.1982) - 3T
Ex: Starlet darca EP 82- 4E FE
Ex: Starlet EP82-2E E,swap 4E FE(62 kW)
Ex: Carina 2- 4A FE(74 kW)
Ex: Carina E- 4A FE(85 kW)
Ex: Corolla AE86- 4A GE
1. Corolla E11 - 4ZZ-FE
2. Carina TA62 (r.v.1982) - 3T
Ex: Starlet darca EP 82- 4E FE
Ex: Starlet EP82-2E E,swap 4E FE(62 kW)
Ex: Carina 2- 4A FE(74 kW)
Ex: Carina E- 4A FE(85 kW)
Ex: Corolla AE86- 4A GE
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných