Miguellito , "La Angelita" project

Sekcia pre členov fóra
Pravidlá fóra
Toto je časť pre členov fóra o svojich autách. Každý má povolený iba JEDEN topic (tému). Topic je potrebné založiť pod svojou prezývkou tu na fóre + treba uviezť typ auta, napr. "fajry - Corolla 1.6 GTi". Pokiaľ vlastníte viac áut, tak uveďte len svoju prezývku. Táto téma sa bude prísne kontrolovať a všetko, čo porušuje tieto pravidlá alebo pravidlá fóra bude zmazané.
libor12
toyoťák
Dátum registrácie: Pondelok, 7. Júna 2010, 19:42

Re: Project Yellow Mambaaa (resp. kto z koho)

Príspevok od používateľa libor12 » Sobota, 4. Júna 2011, 15:12

ToyoCarE napísal:stale si myslim, ze lacnejsie a lepsie by bola kupa motora Beams,, za 1 000€ mas zvyseny vykon pri povodnej zivotnosti
za 1000eur má šrot co kdysi bylo "beams". Dnes jsem měl zákazníka co poptaval GO tohoto motoru. Ač jsem ho varoval před nákupem takovéhoto motoru,nedal si říct a koupil v uk motor za 1000liber + 600liber doprava. Firma keců jak sra*ek o kvalitě,záruce atd. Dal totiž motor do auta a po 15min běhu se začaly ozývat z původního lehkého cinkání kovové rány a motor zaklepal. Začal koloběh mailu atd,výsledek je že má dopravit motor zpět a oni se na něj podívají
s tím že pokud se prokáže chyba na motoru dají mu nový jinak zaplatí 600liber inspekci motoru. Prokázat kde byla chyba je hodně těžké a na dlouho. Takže vřele doporučuji nákup takovéhoto motoru z páté ruky! Jinak jsem jen tak v rychlosti podíval na toy rebuild kit pro beams. Lidová cena 78000kč.
corolla ae92gti
celica ra61

Používateľov profilový obrázok
miguellito
začiatočník
Dátum registrácie: Nedeľa, 6. Júla 2008, 13:59

Príspevok od používateľa miguellito » Štvrtok, 9. Júna 2011, 12:44

Obrázok

ale tak dam ju tu ... este by to chcelo spesl vybrus alias golf. lopticka ale na to nebudu prostriedky jedine od dakeho zubara zohnat vrtacku a nastavce... :D to bude ale uz iny project... :)
Mi Angelita CeliCa GTi 2.0 16 V-oltov:-), Morning Lemon Zltunka Designed by the Wind
Hlavne netreba stat vedla auta ktore je od vas 1,5metra a ide rychlostou 170km/h
mam fakt DAMNED car
yellow mambaaa

libor12
toyoťák

Príspevok od používateľa libor12 » Štvrtok, 9. Júna 2011, 21:49

No hezká práce. Nevím jestli je rozumné dělat kompromisy. Nastavil jsi nějak projekt,tak ho to chce dotáhnout do konce tak jak začal. Mě třeba teď stojí práce na mém motoru proto že jsem si na sedlech ventilu vymyslel "5 angle valve job" který tady dělá jen 3 firmy v této republice a tak teď čekám a ještě zhruba měsíc budu na výrobu speciální frezy na tohle. Ale zpočátku jsem si to tak nastavil tak to tak bude. Nesnáším kompromisy. :) to je jako chtít vařit k obědu kachnu s bramborovým knedlíkem a červeným zelím a nakonec mít na talíři akorát bramborový knedlík a bílé zelí. :D
corolla ae92gti
celica ra61

miguellito
začiatočník

Príspevok od používateľa miguellito » Sobota, 3. Septembra 2011, 13:00

tak problemy uz hadam nebudu s nicim, tak viacmenej uz len riadiacu vykseftit a moze sa pomaly asi aj zacat skladat a ladit ..... heh
Mi Angelita CeliCa GTi 2.0 16 V-oltov:-), Morning Lemon Zltunka Designed by the Wind
Hlavne netreba stat vedla auta ktore je od vas 1,5metra a ide rychlostou 170km/h
mam fakt DAMNED car
yellow mambaaa

miguellito
začiatočník

Príspevok od používateľa miguellito » Piatok, 9. Marca 2012, 22:32

Obrázok

,
mam fakt DAMNED car
yellow mambaaa

Avensis
Toyota guru
Dátum registrácie: Utorok, 10. Marca 2009, 15:22
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Avensis » Piatok, 9. Marca 2012, 22:41

ROZBALIŤ :!: :D Viac foto viac info 8)
Lexus LS 430 President pack
ex.Lexus GS 300
ex.Celica GT 94 LSD SS II + chladič prevodovky
ex.Corolla GT-i AE92 89"

Yamaha WR
Yamaha XS veterán :-)
ex.Yamaha XT
ex. Carina E 2,0 TD

ex. Toyota Avensis D4D 2,0 T22

libor12
toyoťák

Príspevok od používateľa libor12 » Sobota, 10. Marca 2012, 04:44

už se to BLÍÍÍŽÍ :) už ho slyším broukat. Svody a výfuk bude AMA?
corolla ae92gti
celica ra61

miguellito
začiatočník

Príspevok od používateľa miguellito » Sobota, 10. Marca 2012, 11:04

Viac fotiek mam ,ale niektore know how ktore na nich vidiet si zatial nezelaju byt zverejnene,ked bude project hotovy tak autori sa urcite pochvalia sami,a hlavne musi to byt napinave nie ? :)
Nevem ci AMA alebo nekto iny,vyfuk sa bude riesit asi az nakoniec s ECU,to vobec netusim kde by to auto muselo stat potom pocas nastavovania a ladenia.Pretoze bude sa musiet nahodit daka zakladna mapa,surovy motor sa musi potom zabehnut a ked bude ready a nic sa v nom nebude srat,tak pojde do prahy na naladenie finalne,kde ho uz budu drtit az po novy omedzovac na brzde.Novy vyfuk uz by mal byt vtedy k dispozicii ,lenze AMA vyzaduje aby auto u nich tyzden stalo....Inak to je vec co moc nechapem,lebo ECU-ludia musia mat k ladeniu uz poskladany zabehnuty motor s presne vytvorenymi zvodmi aj vyfukom na to konretne auto ,aby to mohli na brzde naladit do dokonalosti,lenze vyfukari zas tiez potrebuju mat hotove auto s ECU aby mohli nanho spec naladit a vytvorit vyfuk...

no: motor ako taky je poskladany jak je na obrazku,chyba uz len viko ventilov a nahodena olej.vana,....
teraz sa musi zriesit chladenie oleja,
dalej sanie -tam mam svoju predstavu od ktorej neupustim,napriek tomu ze to mnohi budu zatracovat a kenny mna bude chcet za to zabit :D ,tu radsej zverejnim neskor nebudem teraz virit vody...
dalej sa bude robit priprava pre ecu,a samozrejme filozofovanie okolo vyfuk.systemu...kedy to realne zavrci netusim-ja mam fofry v skole a keny v praci,je to hold beh na dlhu trat...blizit sa to blizi ale pomaly...
mam fakt DAMNED car
yellow mambaaa

miguellito
začiatočník

Príspevok od používateľa miguellito » Sobota, 10. Marca 2012, 11:42

Obrázok

Obrázok

len ilustracna: spomienky na "kysucky Pikes Peak" ... uz aby som tam zas bol
mam fakt DAMNED car
yellow mambaaa

libor12
toyoťák

Príspevok od používateľa libor12 » Sobota, 10. Marca 2012, 13:15

no pokud mám já info a jestli se něco nezměnilo,tak by to měl být 3s O'Brian setup. Tam je konstrukce i rozměry výfuku znám,takže motor může do auta,AMA udělá výfuk dle zadání a jde se na zaběh a ladění.
corolla ae92gti
celica ra61

miguellito
začiatočník

Príspevok od používateľa miguellito » Sobota, 15. Septembra 2012, 20:28

uf dlho som tu nebol,uz by sa malo finisovat s tymto mojim zakliatym projektom 8) ...teraz by som ale potreboval ak niekto vie ake asi rozmery by mala mat kladka altiku,kedze teraz sa dost casto motor bude pohybovat vo vysokych otackach,a tento seriovy altik by za chvilu urcite zhorel...chcel by som dat urobit duralovu a vacsiu,bo na zavodny altik by jaksi prachy neboli ked som videl kolko stoja... niekto to uz raz rozoberal ale neviem najst ten topic...diq
mam fakt DAMNED car
yellow mambaaa

libor12
toyoťák

Príspevok od používateľa libor12 » Sobota, 15. Septembra 2012, 21:05

řemenici alternátoru zvětšit o 11mm na redline 9200rpm
corolla ae92gti
celica ra61

miguellito
začiatočník

Príspevok od používateľa miguellito » Nedeľa, 16. Septembra 2012, 23:29

je to
vyskusane? a aky bude asi volnobeh napr?
mam fakt DAMNED car
yellow mambaaa

libor12
toyoťák

Príspevok od používateľa libor12 » Pondelok, 17. Septembra 2012, 11:22

Prostý výpočet. Máš li ted redline 7500 tak na zachování stejných max rpm alternátoru potřebuješ řemenici o 11mm větší. Alternátor je na rozdíl od dynama dodavat energii již od par stovek rpm,v podstatě už při točení motoru starterem zhasne kontrolka dobíjení. Takže i při volnoběhu bude dobíjet bez problemu.
corolla ae92gti
celica ra61

miguellito
začiatočník

Príspevok od používateľa miguellito » Pondelok, 17. Septembra 2012, 22:08

ok diky ,vyskusame ,uvidime...snad to bude trefa do cierneho
mam fakt DAMNED car
yellow mambaaa

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných