E10 pomoc s abs
Moderátor: AndyGTP
- juraj975
- panic
- Dátum registrácie: Nedeľa, 7. Augusta 2011, 23:14
E10 pomoc s abs
Zdravím všetkých. Potreboval by som poradiť s mojim abs.
Problém je v tom že auto nebrzdí a pedál sa správa akoby bol v systéme vzduch. Brzdy sme odvzdušnovali klasicky s naštartovaným motorom a asi trikrát sme cyklus zopakovali - nepomohlo. Možnou príčinou by podla mna mohla byt chyba ABS nakolko mi svieti kontrolka (bola vymontovana ked som auto kupoval) Jedine co ma hned napadlo je zmerat čidlá, merali sme ich s bratom pri koncovke k pumpe abs a všetky majú rovnaký odpor, takže vyzerajú byť dobré. Poistka ABS vyzerá byť dobrá a ine veci sa mi doma odskúšať nedajú. Volal som aj s jednym chalanom ohladne diagnostiky a povedal že ak mi ukazuje chybu abs a mam dobre čidlá tak k nemu ani chodit nemusím že mi to nič bližšie neuáže. Ak sa v niečom mylim alebo mám zle dohady opravte ma prosím a skúste mi poradiť čo by mohlo byt ešte na chybe??? ja mám podozrenie na pumpu abs ale???
Problém je v tom že auto nebrzdí a pedál sa správa akoby bol v systéme vzduch. Brzdy sme odvzdušnovali klasicky s naštartovaným motorom a asi trikrát sme cyklus zopakovali - nepomohlo. Možnou príčinou by podla mna mohla byt chyba ABS nakolko mi svieti kontrolka (bola vymontovana ked som auto kupoval) Jedine co ma hned napadlo je zmerat čidlá, merali sme ich s bratom pri koncovke k pumpe abs a všetky majú rovnaký odpor, takže vyzerajú byť dobré. Poistka ABS vyzerá byť dobrá a ine veci sa mi doma odskúšať nedajú. Volal som aj s jednym chalanom ohladne diagnostiky a povedal že ak mi ukazuje chybu abs a mam dobre čidlá tak k nemu ani chodit nemusím že mi to nič bližšie neuáže. Ak sa v niečom mylim alebo mám zle dohady opravte ma prosím a skúste mi poradiť čo by mohlo byt ešte na chybe??? ja mám podozrenie na pumpu abs ale???
- smutok
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Štvrtok, 13. Marca 2008, 15:12
- Kontaktovať používateľa:
Re: E10 pomoc s abs
Pravdepodobne mas zavzdusnenu samotnu jednotku abs, ta by mala mat svoj vlastny odvzdusnovaci ventil.
Na ceskom fore to teraz riesili ako odvzdusnit abs a zatial nikto nevie, jedine riesenie bolo odvzdusnit to v servise.
Skus sem napisat aku chybu ti vyhadzuje abs.
Vytahni pliesok ktorym su skratovane kontakty WA a WB a nasledne skratuj kontakty TC a E1 nasledne zapni zapalovanie a napis sem potom kod chyby podla toho kolko krat ti zablika kontrolka abs, po vyblikani vsetkych kodov je asi 4 sekundova prestavka a zacne blikat znovu. Len nie som si isty, ci vyblikava cely kod alebo najprv prve cislo a potom druhe cislo ako pri airbagoch. Kazdopadne kody su dvojciferne tu ich mas uvedene http://autodata.ru/st/14_code/abs.htm
Ked budes vediet kod, tak ti ho prelozim.
Pokial nie su ziadne chyby, tak by mal blikat dva krat za sekundu.
Na ceskom fore to teraz riesili ako odvzdusnit abs a zatial nikto nevie, jedine riesenie bolo odvzdusnit to v servise.
Skus sem napisat aku chybu ti vyhadzuje abs.
Vytahni pliesok ktorym su skratovane kontakty WA a WB a nasledne skratuj kontakty TC a E1 nasledne zapni zapalovanie a napis sem potom kod chyby podla toho kolko krat ti zablika kontrolka abs, po vyblikani vsetkych kodov je asi 4 sekundova prestavka a zacne blikat znovu. Len nie som si isty, ci vyblikava cely kod alebo najprv prve cislo a potom druhe cislo ako pri airbagoch. Kazdopadne kody su dvojciferne tu ich mas uvedene http://autodata.ru/st/14_code/abs.htm
Ked budes vediet kod, tak ti ho prelozim.
Pokial nie su ziadne chyby, tak by mal blikat dva krat za sekundu.
EE111 4EFE ATM3FC, LXH12 2L MTM, SCP10 1NZFE MTM5F, ACV30 2AZFE ATM, ZZE120 4ZZFE MTM5F, KSP90 1KRFE MTM5F, AE111 4AGE MTM6F, NDE180 1NDTV MTM6F, NSP130 1NRFE MTM6FS, ZRE181 1ZRFAE CVT, NHP130 1NZFXE CVT
- ondrik
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Sobota, 14. Mája 2005, 08:57
nemalo by sa to odvzdusnovat s vypnutym motorom???
Prius 2012 hybrid + LPG... lacnejsie to uz nejde 
Celica 96 2,0 GT 3S-GE
Ex-Celica 92 1,6 STi 4A-FE
Ex-Corolla 89 5dHB 1,6 GL 4A-F
Celica 96 2,0 GT 3S-GE
- juraj975
- panic
no tá zavzdušnená jednotka abs to aj mna napadlo. zajtra vyskusám to vyblikanie chyb a uvidim čo mi z toho vyjde. zatial dik
- juraj975
- panic
no tak chyby som vyblikal a jedine čo mi vyblikalo boli chyby 21 a 24
co mi podla tej ruskej stranky chybovych kodov abs naslo ako
Otvoriť alebo skrat na e / m vpravo ventil predného kolesa
Otvoriť alebo skrat na e / m ľavý ventil vzadu (vpravo) kola
co mi podla tej ruskej stranky chybovych kodov abs naslo ako
Otvoriť alebo skrat na e / m vpravo ventil predného kolesa
Otvoriť alebo skrat na e / m ľavý ventil vzadu (vpravo) kola
- smutok
- Toyota guru
No presnejsie je to
Prerusenie alebo skrat v obvode elektro magnetickeho vential praveho a laveho zadnych kolies.
Takze mas jednoznacne problem s funkciou ABS na zadnej naprave, ale neviem kde sa tie ventily nacahdzaju, to uz ti skor poradi niekto zo skusenostami s opravou ABS.
Prerusenie alebo skrat v obvode elektro magnetickeho vential praveho a laveho zadnych kolies.
Takze mas jednoznacne problem s funkciou ABS na zadnej naprave, ale neviem kde sa tie ventily nacahdzaju, to uz ti skor poradi niekto zo skusenostami s opravou ABS.
EE111 4EFE ATM3FC, LXH12 2L MTM, SCP10 1NZFE MTM5F, ACV30 2AZFE ATM, ZZE120 4ZZFE MTM5F, KSP90 1KRFE MTM5F, AE111 4AGE MTM6F, NDE180 1NDTV MTM6F, NSP130 1NRFE MTM6FS, ZRE181 1ZRFAE CVT, NHP130 1NZFXE CVT
- juraj975
- panic
no mne sa skor vidí že vipísalo prave predné a lavé zadné koleso inak máš pravdu.
Tieto kolesá su totiž to na jednom brznom okruhu takže by to davalo logiku. otázkou je čo s tým. Dalšie čo ma napadlo čy by nemohol byt na chybe aj brzdovy valec kedže sa mi to javí na chybu jedneho okruhu ale to už asi do toho pletiem všetko možné.......
Vie mi niekto z vás toto abs odvzdušnit???
Tieto kolesá su totiž to na jednom brznom okruhu takže by to davalo logiku. otázkou je čo s tým. Dalšie čo ma napadlo čy by nemohol byt na chybe aj brzdovy valec kedže sa mi to javí na chybu jedneho okruhu ale to už asi do toho pletiem všetko možné.......
Vie mi niekto z vás toto abs odvzdušnit???
- smutok
- Toyota guru
Mas pravdu, nepozrel som sa poriadne. no je to zjavne problem jedneho z okruhov, ale viac k tomu nic neviem.
- juraj975
- panic
nikto z vás nemá teda nejaké riešenie ako to odvzdušnit????? bud ako by som to spravil doma alebo ak mi to viete niekto opravit alebo poradit kto mi to opraví. prosím poradte!!!
- ondrik
- Toyota guru
neskusal si?ondrik napísal:nemalo by sa to odvzdusnovat s vypnutym motorom???
Celica 96 2,0 GT 3S-GE
Celica 96 2,0 GT 3S-GE
- juraj975
- panic
nie z vypnutým som fakt neskúšal ale ??? fakt myslíš že to stojí za pokus???
- ondrik
- Toyota guru
no ja som zatial vzdy na vsetkych autach odvzdusnoval s vypnutym motorom...
A brzdi to dobre? teda, so svietiacou kontrolkou, skusal si?
A brzdi to dobre? teda, so svietiacou kontrolkou, skusal si?
Celica 96 2,0 GT 3S-GE
Celica 96 2,0 GT 3S-GE
- juraj975
- panic
nie nebrzdi to dobre pedal je uplne makky a citit že tam je niekde vzduch
cavte,
nieco podobne som pisal vcera na ceskom fore....ja som si uz raz zavzdusnil absko, ale s velkym stastim som ho aj odvzdusnil. pedal je tvrdy, ale neviem ci to je nahoda...mne totiz tiez zaostava brzdnou silou predne prave a zadne lave koleso (asi odvtedy...), na stk sa to opravilo za 10€, no ja si skor myslim ze chyba u mna je v brzdovom valci (pri miernom az normalnom zosliapnuti pedalu su brzdy rovnake, ale ked sa zosliapnu silnejsie, tak tie dve vyraznejsie zaostavaju). mimochodom, zavzdusnil som si to pri vymene kvapaliny na zadnom lavom kolese, k nemu patri predna cast nadrzky-je skurvene sikma a rychlo ju vypumpujes :/ ....pri odvzdusnovani som zamozrejme musel hybat aj regulatorom zataze...
inak moze byt ze mas vzduch v tom abs, predsa vnutri je dost kanalikov, ktore su pri beznom brzdeni uzavrete.... http://autotechbuzz.blogspot.com/2011/0 ... m-abs.html
nieco podobne som pisal vcera na ceskom fore....ja som si uz raz zavzdusnil absko, ale s velkym stastim som ho aj odvzdusnil. pedal je tvrdy, ale neviem ci to je nahoda...mne totiz tiez zaostava brzdnou silou predne prave a zadne lave koleso (asi odvtedy...), na stk sa to opravilo za 10€, no ja si skor myslim ze chyba u mna je v brzdovom valci (pri miernom az normalnom zosliapnuti pedalu su brzdy rovnake, ale ked sa zosliapnu silnejsie, tak tie dve vyraznejsie zaostavaju). mimochodom, zavzdusnil som si to pri vymene kvapaliny na zadnom lavom kolese, k nemu patri predna cast nadrzky-je skurvene sikma a rychlo ju vypumpujes :/ ....pri odvzdusnovani som zamozrejme musel hybat aj regulatorom zataze...
inak moze byt ze mas vzduch v tom abs, predsa vnutri je dost kanalikov, ktore su pri beznom brzdeni uzavrete.... http://autotechbuzz.blogspot.com/2011/0 ... m-abs.html
corolla sedan 12/96, 1332-55kw
- juraj975
- panic
Mechatron prosím ta nevieš či ti vtedy ked si si to zavzdušnil svietila kontrolka abs???
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných