spider207 - Toyota Corolla E120 str.40 (ex Lexus IS200 Sport)

Sekcia pre členov fóra
Pravidlá fóra
Toto je časť pre členov fóra o svojich autách. Každý má povolený iba JEDEN topic (tému). Topic je potrebné založiť pod svojou prezývkou tu na fóre + treba uviezť typ auta, napr. "fajry - Corolla 1.6 GTi". Pokiaľ vlastníte viac áut, tak uveďte len svoju prezývku. Táto téma sa bude prísne kontrolovať a všetko, čo porušuje tieto pravidlá alebo pravidlá fóra bude zmazané.
Používateľov profilový obrázok
spider207
Vševed
Dátum registrácie: Nedeľa, 10. Mája 2009, 15:57

Re: spider207 - Lexus IS200

Príspevok od používateľa spider207 » Sobota, 19. Novembra 2011, 19:16

Dnes celkom potešujúca správa - žiarovka zatiaľ drží :D Zistil som, že za bežného svetla tie tlačítka svietia trošku menej ako výhrev sedačiek, ale zase ladí to s panelom klímy a ofukom.. Nejako mi to zatiaľ neprekáža, povedzme že som rád, že tie tlačítka vôbec svietia. Uvidíme ako dlho.

Jedna cvak z dnešného výletu, len tak..
Obrázok

spider207
Vševed

Príspevok od používateľa spider207 » Streda, 23. Novembra 2011, 20:15

Dnes je to akurát rok čo mám svojho drobca :D Ked bude čas tak sa pokúsim spraviť nejaký sumár, klady, zápory, čo som si všimol pri používaní autíčka atd.. (s tými zápormi to bude ťažké :mrgreen: )

stefan-celica
Toyota guru
Dátum registrácie: Štvrtok, 25. Septembra 2008, 20:07

Príspevok od používateľa stefan-celica » Streda, 23. Novembra 2011, 23:23

jeden by sa mozno nasiel, mat viac penazi na benzin :)
Toyota Celica T20 ST202 129kw 3SGE McPherson :) 376 916km, Evans Coolants, K&N, PUR 80Sh
Renault Trafic 2.0dci M9R L2H1 toto auto my bol čert dlžný
Subaru Legacy AWD 2.0 boxer EJ20 318 000km

spider207
Vševed

Príspevok od používateľa spider207 » Štvrtok, 24. Novembra 2011, 15:37

No ale to nie je chyba auta :D Samozrejme keby to zralo 3/100 alebo este lepsie - benzin by tam sam od seba stupal, tak by som sa nenahneval, ale... vedel som do coho idem, takze sa nemam na co stazovat :)

Max11
toyoťák
Dátum registrácie: Štvrtok, 25. Novembra 2010, 23:59

Príspevok od používateľa Max11 » Štvrtok, 24. Novembra 2011, 19:39

Kup si zopar takychto: http://www.setricpaliva.sk/ ... a auto mozes pouzivat na vyrobu benzinu :lol: Len bacha aby ti nepretekal z nadrze ;)
Toyota Corolla E12, 4ZZ-FE

3,5 l/100km (Najnovší rekord na trase Zilina - Terchova s palivom Shell FuelSave)
6-7 l/100km (Pri bežnom jazdení)

spider207
Vševed

Príspevok od používateľa spider207 » Štvrtok, 24. Novembra 2011, 20:24

neviem, vyzera to ze mam snad problem so spotrebou? :D (aj tak by som si to do auta nedal).. ved ja nic neriesim - ked chces mat opicu, musis mat na banany 8)

stefan-celica
Toyota guru
Dátum registrácie: Štvrtok, 25. Septembra 2008, 20:07

Príspevok od používateľa stefan-celica » Štvrtok, 24. Novembra 2011, 22:34

dufam ze vies ako som to myslel ;) nechce sa mi tu rozpisovat...
Toyota Celica T20 ST202 129kw 3SGE McPherson :) 376 916km, Evans Coolants, K&N, PUR 80Sh
Renault Trafic 2.0dci M9R L2H1 toto auto my bol čert dlžný
Subaru Legacy AWD 2.0 boxer EJ20 318 000km

spider207
Vševed

Príspevok od používateľa spider207 » Piatok, 25. Novembra 2011, 14:56

jj, chápeme sa ;-) Tak teda po roku vlastnenia tohto autíčka spomínaný menší sumár.

Investície aneb opravy/úpravy
--------------------------------------

Po kúpe, v rámci STK+EK:
- výmena kvapalín
- výmena žiaroviek do parkovačiek
- odvzdušnenie bŕzd
(celkovo aj s STK+EK 70€)
- PZP (180-190€, presne sa nepamätám)

Bežný servis:
- Výmena oleja + nejakých filtrov (65€)

Pri 180 000 km:
- výmena rozvodov a napínacej kladky (140€ + 150€)

Výmena súčiastok podliehajúcim opotrebeniu:
- výmena zadných platničiek (33€)
- kúpa nových zimných pneu 205/55 R16 (316€)
- nové predné stierače (cca 30€)

Ďalšie ("zbytočné") výdavky:
- nejaká autokozmetika ako mikrovláknové utierky, šampón, rukavica, sušiaci uterák, čistič motora, diskov, pneu, skiel, kovových častí a pod.. (okolo 40€)
- žiarovky na podsvietenie tlačidiel TRC a SNOW :-) (3€)
- oprava (nastriekanie) kľučky na vodičových dverách (35€)
- sada náradia (nielen) do auta (35€)
- nejaká nemrznúca zmes a pod vecičky (??€)

Sumu si vie spočítať každý sám, mohlo to byť viac, mohlo to byť menej, pričom priznajme si otvorene - niekedy boli kupované fakt hovadinky pre potešenie, inokedy zase veci čo sa menia raz za veľmi dlhú dobu (rozvody, zimné pneu..). Určite tá suma nereprezentuje nutné investície do auta každý rok.

Postrehy
-----------
* Potvrdila sa spoľahlivosť. Okrem bežnej údržby a údržby súvisiacej s nájazdom km som nemusel riešiť nič špeciálne. Auto proste šlape ako hodinky.
* V zime odporúčam dobré zimné gumy. V takom prípade sa zadok šmykne len keď chce vodič (pri normálnej jazde).
* Ak sa auto utrhne, dá sa veľmi dobre kontrolovať (predok volantom, zadok plynom).
* Plynový pedál je veľmi citlivý. Rozdiel v aktuálnej spotrebe medzi napr. 7,5 vs 10l/100km je častokrát spôsobený len silou myšlienky vodiča.
* Pri pohodovej, predpisovej jazde sa dá dosiahnuť spotreba aj pod 8 litrov. Po meste a do kopcov to žere (cez 10l/100km).
* Sport verzia má hlbší, športovejší zvuk ako klasická IS200. Minule po zaparkovaní do garáže a pobrkaní po plyne po mne prešli zimomriavky. Úžasné.
* Riadenie je veľmi presné (neskúsení vodiči s tým môžu mať problém a po ceste "kľučkovať").
* Výborná kombinácia športovosti a pohodlia.
* Kufor má objem 400l, smerom ku sedačkám sa zužuje. Niekedy tam nedáte ani také predmety čo ste mysleli, že áno. Vo väčšine prípadov ale stačí (mne).

Zápory (v zátvorke sú zápory, ktoré by mohli niekomu vadiť, mne však nie)
---------
(* Nie je to sťahovák, ale luxusná limuzína. Nehľadajte sklápanie zadných sedačiek.)
(* Pre niekoho spotreba. Áno, technika už má cez 10 rokov. Hybrid to naozaj nie je.)

* Ak presadnete do iného auta, na 98% presadnete do horšieho. :mrgreen:

Pár zaujímavostí: ... za rok najazdených 5927 km (do posledného čapovania) ... celkovo načapovaných 600,1 litra benzínu ... priemerná cena benzínu 1,419 €/liter ... výdavky za benzín 862,84 € ... ... priemerná spotreba od kúpy auta 9,19l/100km ... klimatizáciu som využil "až" 2x za rok ... stále som neotestoval max. výkon audio aparatúry (z racionálnych dôvodov) ... vo vnútri auto stále vonia novotou ...

Celkové výdavky: Nepočítam. Toto auto treba kupovať srdcom.

spider207
Vševed

Príspevok od používateľa spider207 » Sobota, 26. Novembra 2011, 16:49

Dnes celkom úspešný deň :) Začnem asi tým, že na aute sa mi postupne usadil nejaký ten prašan, tak som ho chcel poumývať. Takisto som nakúpil pár auto výrobkov v Lidli, že však za vyskúšanie nič nedám.

Prach resp špina na aute vyzerala asi takto:
Obrázok

Potom som sa vrhol na kolesá, keďže som ich v podstate poriadne nikdy nečistil, vždy len tak oplach vodou so šampónom. Použil som Lidl zázrak zvaný W5 čistič kolies a čuduj sa svete, fakt to aj fungovalo :) Nedokážem to porovnať s nejakým renomovaným výrobcom, ale bol som prekvapený, že špina išla celkom dobre dole. Stačilo len nastriekať na disk, nechať max. 2 min. pôsobiť a potom opláchnuť vodou resp prebehnúť nejakou bitch, teda štetkou alebo hubkou. Obrázky pred a po napovedia viac.

Pravá strana auta (patria k sebe vodorovné obrázky):
Obrázok

Lavá strana auta (patria k sebe vodorovné obrázky):
Obrázok

Potom som vyskúšal z Lidlu zázrak č.2 - Tyre care. Njn, pred použitím pretrepať a hor sa na vec. Nastriekal som to teda na pneu a počas procesu "schnutia" urobil cvak:
Obrázok

Potom som zobral vodu so šampónom a spolu s mikrovláknom som trošku očistil auto od prachu. Bola to len rýchlovka, ale fakt som už musel. Nemám rád špinavé auto. Očistil som ešte okná (tiež mám na to nejaký prípravok, ale ten som kupoval len kvôli rozprašovaču :) )a vytrepal koberčeky. Výsledok celkom pohladil jeden pár mojich očú:
Obrázok

Trošku neskôr som sa ešte dostal k Lidl zázraku č.3 - Engine Cleaner. Aj tu som bol celkom príjemne prekvapený, nastriekal som to na nejaké časti v motore, nechal pôsobiť a po zotrení utierkou to vyzeralo celkom k svetu! Fakt, že aj nejaké mastné miesta okolo skrutiek a pod išli celkom v pohode dole, to som, priznám sa, ani moc nečakal. Aby sme neostali len pri rečiach, nejaké to photo.

Obr.1 - pôvodný stav motora
(Tu si predstavím môj motor mierne zaprasený, zašpinený a pod. - zabudol som spraviť cvak)

Obr.2 - motor po aplikácii Engine Cleaner-a
Obrázok

Obr.3 - vyčistený motor
Obrázok

Celkovo som so zázrakmi W5 z Lidlu príjemne prekvapený. Najviac som asi zvedavý na ten Tyre Care či to niečo bude robiť, lebo zatiaľ neviem čo si mám o tom myslieť. Možno to chytilo trošku lesku resp sa na to bude chytať menej špina, uvidíme. V prípade Engine Cleaner-a a čističu kolies sa výsledok dostavil ihneď, oboje určite prospelo/pomohlo vizáži. Som zvedavý na výdrž či po 2 štartoch nebude motor zase špinavý. Inak myslím že tie výrobky W5 môžem odporučiť. Sú podľa mňa miesta, kde naozaj človek nepotrebuje kupovať high-end autokozmetiku.
Ozik, a podsvietenie TRC a SNOW stále funguje :D

ondrik
Toyota guru
Dátum registrácie: Sobota, 14. Mája 2005, 08:57

Príspevok od používateľa ondrik » Sobota, 26. Novembra 2011, 17:45

nelešti to toľko lebo si zodreš lak... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Inak, ja som tiez kupil nejake lidlovaky, ten sprej na pneu som vyskusal a vyzera byt oki, a mam este utierky na palubovku a na skla. Rozmyslal som aj nad tym motorom a diskami, a asi tam este zbehnem... :-)
Vseobecne tie lidlacke w5-ky rozpustia kajeco ;-) (mozno aj neplatica :mrgreen: )
Prius 2012 hybrid + LPG... lacnejsie to uz nejde :-)
Celica 96 2,0 GT 3S-GE
Ex-Celica 92 1,6 STi 4A-FE
Ex-Corolla 89 5dHB 1,6 GL 4A-F

sonnicek
Toyota guru
Dátum registrácie: Utorok, 9. Novembra 2010, 19:51

Príspevok od používateľa sonnicek » Sobota, 26. Novembra 2011, 18:40

go lidl go :mrgreen: tento aj buduci tyzden som sa zasekol na brigade a nejak nemam casu teraz ale dufam ze tam este nieco ostane v tom lidl-i ked tam dobehnem niekedy nabuduci tyzden v piatok, inak ma zaujima vysledok na tie gumy tie ma najviac trapia, potom hod update po nejakom tyzdni ze ci stale drzia ten pekny lesk alebo to odislo po prvom dazdi
Corolla 1.4 VVT-i, 71 kW, r.v. 2003, update 1.2.2012 priemerka na palubnom uz neukazuje nic :)

spider207
Vševed

Príspevok od používateľa spider207 » Sobota, 26. Novembra 2011, 21:17

Ondrik, ešte som ani nezačal, ak sa dám na renováciu laku tak to len potom uvidíš leštenie :mrgreen: Momentálne na tom laku nemám čo pokaziť, tak aspoň z času na čas skúsim nejaký prípravok, inú techniku a pod..
sonnicek, dám potom vedieť, ale tipujem, že po týždni to bude vyleštené ako psie guľky lebo auto bude (predpokladám) stále v garáži.. v poslednom čase nemám cez týždeň vôbec čas a len oddychuje, vytiahnem ho iba ak si spravíme s kočkou nejaký trip prípadne na nákupy.. ale keď sa k niečomu dopátram tak dám vedieť ;-)

sonnicek
Toyota guru
Dátum registrácie: Utorok, 9. Novembra 2010, 19:51

Príspevok od používateľa sonnicek » Sobota, 26. Novembra 2011, 23:50

a mozem byt tvoja kocka :mrgreen: ja ty ten lexus budem prevetravat cely tyzden :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: inak ok daj potom vediet ;-)
Corolla 1.4 VVT-i, 71 kW, r.v. 2003, update 1.2.2012 priemerka na palubnom uz neukazuje nic :)

spider207
Vševed

Príspevok od používateľa spider207 » Nedeľa, 27. Novembra 2011, 08:40

no však keby si sa nachádzal v týchto končinách tak daj vedieť, môžme sa niekde previezť ;-) (btw, aj tak by sa mi hodil nejaký parťák pri photoshoote, nie všetko môže človek spraviť sám)

ondrik
Toyota guru
Dátum registrácie: Sobota, 14. Mája 2005, 08:57

Príspevok od používateľa ondrik » Nedeľa, 27. Novembra 2011, 12:03

hej hej, chlapci, cim to tu zacina zavanat??? :mrgreen: :mrgreen:

ne, ok, aj ja mam rad umyte afto, a ecte ked je vnutri povysavane, vylestene, hned sa mi zda ze lepsie chodi... ;-) ako keby som povysaval 20kg bordelu
Prius 2012 hybrid + LPG... lacnejsie to uz nejde :-)
Celica 96 2,0 GT 3S-GE
Ex-Celica 92 1,6 STi 4A-FE
Ex-Corolla 89 5dHB 1,6 GL 4A-F

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných