spider207 - Toyota Corolla E120 str.40 (ex Lexus IS200 Sport)
Pravidlá fóra
Toto je časť pre členov fóra o svojich autách. Každý má povolený iba JEDEN topic (tému). Topic je potrebné založiť pod svojou prezývkou tu na fóre + treba uviezť typ auta, napr. "fajry - Corolla 1.6 GTi". Pokiaľ vlastníte viac áut, tak uveďte len svoju prezývku. Táto téma sa bude prísne kontrolovať a všetko, čo porušuje tieto pravidlá alebo pravidlá fóra bude zmazané.
Toto je časť pre členov fóra o svojich autách. Každý má povolený iba JEDEN topic (tému). Topic je potrebné založiť pod svojou prezývkou tu na fóre + treba uviezť typ auta, napr. "fajry - Corolla 1.6 GTi". Pokiaľ vlastníte viac áut, tak uveďte len svoju prezývku. Táto téma sa bude prísne kontrolovať a všetko, čo porušuje tieto pravidlá alebo pravidlá fóra bude zmazané.
- Legon
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Nedeľa, 22. Júna 2008, 02:58
- Kontaktovať používateľa:
Re: spider207 - Lexus IS200
Nemusi byt len PS moze byt aj GIMP alebo iny trosku pokrocilejsi CG editor.
Na adresu Lightroom len tolko ze som sa v nom necitil dobre a po pravde zdal sa mi dost omedzujuci oproti PS (mam len verziu 3), ale to moze byt aj tym ze som s nim zabil len cca hodku hrania ...
Na adresu Lightroom len tolko ze som sa v nom necitil dobre a po pravde zdal sa mi dost omedzujuci oproti PS (mam len verziu 3), ale to moze byt aj tym ze som s nim zabil len cca hodku hrania ...
- stefan-celica
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Štvrtok, 25. Septembra 2008, 20:07
Ostra Luka je
v zime s RWD to tam musi byt perfektne hrajkanie, cesta sice nieje siroka no celkom dobre klopene zakruty
Toyota Celica T20 ST202 129kw 3SGE McPherson
376 916km, Evans Coolants, K&N, PUR 80Sh
Renault Trafic 2.0dci M9R L2H1 toto auto my bol čert dlžný
Subaru Legacy AWD 2.0 boxer EJ20 318 000km
Renault Trafic 2.0dci M9R L2H1 toto auto my bol čert dlžný
Subaru Legacy AWD 2.0 boxer EJ20 318 000km
Legon: tomu Lightroom-u som tiez nemohol prist najskor na chut, ale potom som si nasiel nejake mensie tutorialy, navody a bol som velmi milo prekvapeny vysledkom, ze co sa da aj zo zlej fotky vytiahnut
prvy dojem som mal rovnaky ako Ty, ale ked som to mal spustene tak 10ty krat, tak uz sa mi to aj zacalo pozdavat 
stefan: na to si zatial netrufam, hadzat zadockom takto na beznej ceste a este ked su na okraji zvodidla.. a asi si ani netrufnem, to nie je moj styl (ja radsej bezpecne, siroke priestory).. ale cistu stopu resp trosku akcnejsi prejazd zakrut mozno niekedy skusim
zatial je laska k autu silnejsia ako "frajerenie", ono to aj moze dopadnut niekedy skaredo.. zatial mam respekt - k autu aj svojmu zivotu 
stefan: na to si zatial netrufam, hadzat zadockom takto na beznej ceste a este ked su na okraji zvodidla.. a asi si ani netrufnem, to nie je moj styl (ja radsej bezpecne, siroke priestory).. ale cistu stopu resp trosku akcnejsi prejazd zakrut mozno niekedy skusim
Dnes bolo celkom fajn počasie tak som spravil aspoň nejakú mini údržbu.
1) Kukol som sa na motor, že v akom je stave po pár stovkách km a na moje prekvapenie to stále bolo celkom slušné. Asi ten Engine Cleaner naozaj zapôsobil.
Tak či onak, nič je také dobré aby to nemohlo byť ešte lepšie, takže som motor o5 nastriekal W5 Engine Cleanerom a nechal pôsobiť. Potom som motor trošku prepláchol vodou (pomocou rozprašovaču).
Nakoniec som plasty naimpregnoval prípravkom čo mi priniesol Ježiško - tzv. Top Drive Cockpit Cleaner. Je to výrobok určený na plasty aby sa leskly ako psie guľky, tak uvidíme čo z toho bude. Mohlo by to trošku pomôcť pri zachovaní čístoty motora, lepšie odpudzovať špinu. Mikrovláknom som plasty vytrel do sucha a výsledkom je, že motor je predsa len trošku čistejší ako bol, takže zatiaľ spokojnosť.
Foto motora (vľavo hore pôvodný stav, vpravo hore po aplikácii Engine Cleanera, vľavo dole ostrek vodou, vpravo dole po záverečnom impregnovaní):

2) Pozrel som sa aj do interiéru na sedačky, tie vyzerali byť celkom čisté, ale aj tu by sa dalo určite niečo zlepšiť. AG Leather Cleaner som nechcel pri takomto počasí použiť, ale aspoň trošku som ich prebehol kefou čo som nedávno kúpil a očistil tak možno nejaké smietky, aj keď osobne som videl až jednu
Kefu si neviem vynachváliť, perfektne sa mi s ňou pracovalo a pri práci to vyzeralo ako keby som tie sedačky hladkal - veľmi príjemný pocit 
Nejaké photo:

3) Keďže Ježiško priniesol spomínaný Cockpit Cleaner tak som ho skúsil použiť na nejaké plasty čo sú v interiéri. Keďže výsledkom majú byť lesklé plasty tak som to nedával na palubovku, ale skúsil som tým trošku očistiť aspoň spodnú časť dverí, ktorá je z plastu a takisto aj nejaké lištičky a iné prkotiny čo sa môžu v interiéri lesknúť. Neviem či je vidno nejaký pokrok, ale ako sa vraví - darovanému koňovi na zuby nepozeraj. Mal som v garáži aj dosť blbé svetlo a auto som nechcel zbytočne trápiť studeným štartom a vyťahovať ho na premočenú trávu, takže možno aj preto nie je moc vidno nejaký efekt. Časom uvidíme či ten prípravok k niečomu bude, zatiaľ som postrehol, že mal aspoň príjemnú citrónovú vôňu
Photo aneb nájdi 5 rozdielov

A ešte som si spravil nejaký detailík na motor, len tak od nudy

1) Kukol som sa na motor, že v akom je stave po pár stovkách km a na moje prekvapenie to stále bolo celkom slušné. Asi ten Engine Cleaner naozaj zapôsobil.
Tak či onak, nič je také dobré aby to nemohlo byť ešte lepšie, takže som motor o5 nastriekal W5 Engine Cleanerom a nechal pôsobiť. Potom som motor trošku prepláchol vodou (pomocou rozprašovaču).
Nakoniec som plasty naimpregnoval prípravkom čo mi priniesol Ježiško - tzv. Top Drive Cockpit Cleaner. Je to výrobok určený na plasty aby sa leskly ako psie guľky, tak uvidíme čo z toho bude. Mohlo by to trošku pomôcť pri zachovaní čístoty motora, lepšie odpudzovať špinu. Mikrovláknom som plasty vytrel do sucha a výsledkom je, že motor je predsa len trošku čistejší ako bol, takže zatiaľ spokojnosť.
Foto motora (vľavo hore pôvodný stav, vpravo hore po aplikácii Engine Cleanera, vľavo dole ostrek vodou, vpravo dole po záverečnom impregnovaní):

2) Pozrel som sa aj do interiéru na sedačky, tie vyzerali byť celkom čisté, ale aj tu by sa dalo určite niečo zlepšiť. AG Leather Cleaner som nechcel pri takomto počasí použiť, ale aspoň trošku som ich prebehol kefou čo som nedávno kúpil a očistil tak možno nejaké smietky, aj keď osobne som videl až jednu
Nejaké photo:

3) Keďže Ježiško priniesol spomínaný Cockpit Cleaner tak som ho skúsil použiť na nejaké plasty čo sú v interiéri. Keďže výsledkom majú byť lesklé plasty tak som to nedával na palubovku, ale skúsil som tým trošku očistiť aspoň spodnú časť dverí, ktorá je z plastu a takisto aj nejaké lištičky a iné prkotiny čo sa môžu v interiéri lesknúť. Neviem či je vidno nejaký pokrok, ale ako sa vraví - darovanému koňovi na zuby nepozeraj. Mal som v garáži aj dosť blbé svetlo a auto som nechcel zbytočne trápiť studeným štartom a vyťahovať ho na premočenú trávu, takže možno aj preto nie je moc vidno nejaký efekt. Časom uvidíme či ten prípravok k niečomu bude, zatiaľ som postrehol, že mal aspoň príjemnú citrónovú vôňu
Photo aneb nájdi 5 rozdielov

A ešte som si spravil nejaký detailík na motor, len tak od nudy

Mno tak dnes mi to zase nedalo a pri pohľade na pozostatky z minulej "akcie" som zabehol auto osprchnúť. Celkom si pochvalujem tú bezdotykovku, na takéto rýchle oplachy je to super. Za 2€ v pohodičke opláchnuté a zase pekne oddychujeme v garage. Tentorkát ale čistý 
btw, začínam sa akosi kamarátiť s medziplynmi, pomaly asi prichádzam aj na techniku ako treba "vykrútiť" nohu aby to šlo tak ako ja chcem.. dnes som si to veru celkom užíval - medziplyny a aj zvuk 6 hrnčeka
I love this sweet-sounded straight six 
btw, začínam sa akosi kamarátiť s medziplynmi, pomaly asi prichádzam aj na techniku ako treba "vykrútiť" nohu aby to šlo tak ako ja chcem.. dnes som si to veru celkom užíval - medziplyny a aj zvuk 6 hrnčeka
Cez víkend som dočapoval plnú a spotrebu ukázalo na 9,47l. Njn, trošku zábavy a častejšie počúvanie 6 valcového orchestra sa muselo niekde prejaviť 
prejavit ? ja mam mestsku spotrebu + rychlostne cesty 140-150km/h 9,66l/100 poslednu nadrz:D
Swift Sport ZC32S
Mazda 626 2002 1.8
ex:Accord Cl9 2.4 Vtec-i
ex:Celica 7A-FE
ex: Felicia 1.3 1999
Mazda 626 2002 1.8
ex:Accord Cl9 2.4 Vtec-i
ex:Celica 7A-FE
ex: Felicia 1.3 1999
Ja sa nesťažujem
Ja len, že väčšinou mávam tak okolo 8,5.. ale záleží aj ako a kadiaľ, keby som išiel to čo popisuješ Ty tak idem cez 10.. a asi aj dosť hrubo
Viď Gabriel s IS300, aj ked ten už to má riadny extrém. Môj rekord je minulá zima a stále chodenie do prdelákova na kopci a vtedy bolo 13,89 
Dnes konečne došlo na geometriu v autorizovanom servise Lexu (AT Žilina). Zistili sme, že je trošku rozhodená, našťastie ale nič kritické, len nejaké sekundy príp minutka. Bohužiaľ mi s tým nič nespravili bo skrutky sú už dosť zahrdzavené a bude treba pár prkotín ak to chcem dať dokopy (tuším pri ramene) za cca 55€ + zistili sme, že mi mierne pribrzďuje lavé predné koleso. Takže dojde aj na brzdy, svokor sa smial že zrazu budem chodiť o pol litra menej
Takže najbližšie plány sú objednať diely, dohodnúť zase meeting v AT ZA a nechať im tam auto. Bude to totiž asi na dlhšie ako na pár hodín. Som potom zvedavý na výslednú sumu, heh
Teda asi skor 
Mno, tak faktúrka za piatkovú akciu je 126 €. Celkom fajná suma za umytie auta a narovnanie volantu. Len škoda, že som tam išiel kvôli geo, heh. 
Dlhšie som nepísal tak pridám pár noviniek.
Po víkende sme prekročili hranicu 188 000 km a dočapovali doplna. Posledná nádrž bola v priemere za 8,65l/100 km. Takisto pribudol do kufra konečne koberček, chýbala mi tam jedna časť čo zakrýva rezervu (ISkári vedia), zohnal som ju z ebay-u DE za 22€, pôvodne chcel nemec 35€, ale ako typický slovák som ho trošku stiahol
Kamoš doviezol a teraz konečne vyzerá kufor tak ako má, paráda.
Bebo vo svojom príbehu dal priemerku za rok 2011 tak mi to nedalo a kukol som sa do štatistík za rok 2011 aj ja. Celkom zaujímavé čísla z toho vypadli
Priemerná spotreba: 8,18l/100km
Počet najazdených kilometrov: rovnaký ako priemer zemegule
6378 km
Inak chystám pár prkotín na auto (a aj pre mňa
) a aj menší servis, resp v máji asi "väčší", nejaká bežná údržba plus pár bonusoviek. Cez víkend som si trošku užil Auris-ky, celkom fajn auto. Ale vysmiaty som bol najviac predsa len zase v mojom Lexe, dnešná cesta Zilina-Zvolen mi akosi sadla, užíval som si všetky prednosti tohto auta
Čakám už len na teplejšie počasie a musím auto bezpodmienečne umyť a dať mu menšiu čistiacu kúru lebo je to niečo strašné. Keď už mi aj mangelína povedala, že to chce očistiť tak to už niečo znamená
Ozik a mal by som vám odfotiť motor, normálne som nechápal keď som cez víkend otvoril kapotu. Už si ani nepamätám kedy som naposledy čistil motor tými prípravkami čo mám doma, ale motor vyzeral stále vynikajúco. Takú výdrž som naozaj nečakal.
edit: kukal som moje "stats" a ten motor som čistil naposledy začiatkom januára, odvtedy som najazdil daleko cez 1200km a stále to vyzerá výborne.
Po víkende sme prekročili hranicu 188 000 km a dočapovali doplna. Posledná nádrž bola v priemere za 8,65l/100 km. Takisto pribudol do kufra konečne koberček, chýbala mi tam jedna časť čo zakrýva rezervu (ISkári vedia), zohnal som ju z ebay-u DE za 22€, pôvodne chcel nemec 35€, ale ako typický slovák som ho trošku stiahol
Bebo vo svojom príbehu dal priemerku za rok 2011 tak mi to nedalo a kukol som sa do štatistík za rok 2011 aj ja. Celkom zaujímavé čísla z toho vypadli
Priemerná spotreba: 8,18l/100km
Počet najazdených kilometrov: rovnaký ako priemer zemegule
Inak chystám pár prkotín na auto (a aj pre mňa
Ozik a mal by som vám odfotiť motor, normálne som nechápal keď som cez víkend otvoril kapotu. Už si ani nepamätám kedy som naposledy čistil motor tými prípravkami čo mám doma, ale motor vyzeral stále vynikajúco. Takú výdrž som naozaj nečakal.
edit: kukal som moje "stats" a ten motor som čistil naposledy začiatkom januára, odvtedy som najazdil daleko cez 1200km a stále to vyzerá výborne.
- Avensis
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Utorok, 10. Marca 2009, 15:22
Za rok si najazdil len 6 tisíc? 
Lexus LS 430 President pack
ex.Lexus GS 300
ex.Celica GT 94 LSD SS II + chladič prevodovky
ex.Corolla GT-i AE92 89"
Yamaha WR
Yamaha XS veterán
ex.Yamaha XT
ex. Carina E 2,0 TD
ex. Toyota Avensis D4D 2,0 T22
ex.Lexus GS 300
ex.Corolla GT-i AE92 89"
Yamaha WR
Yamaha XS veterán
ex.Yamaha XT
ex. Carina E 2,0 TD
Uhm.. do práce chodíme vlakom (aj Yariskou by to vyšlo 3x tak drahšie) a auto na výlety po okolí, za rodinou, sem-tam nejaký nákup a pod.. V podstate taká víkendovka (ale veľmi príjemná
).
- Avensis
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Utorok, 10. Marca 2009, 15:22
Vlakom? Umrem
Predpokladám že v práci si celý deň na jednom mieste keď nechodíš autom 
Lexus LS 430 President pack
ex.Lexus GS 300
ex.Corolla GT-i AE92 89"
Yamaha WR
Yamaha XS veterán
ex.Yamaha XT
ex. Carina E 2,0 TD
ex.Lexus GS 300
ex.Corolla GT-i AE92 89"
Yamaha WR
Yamaha XS veterán
ex.Yamaha XT
ex. Carina E 2,0 TD
Mno dobre, naznačím Ti situáciu
Bývame vo Zvolene, ja robím v Žiari nad Hronom (cca 20-25km), mangelka robí aj vo Zvolene a aj v Banskej Bystrici (zase cca 25km). Takže máme 3 rôzme miesta a 1 auto, tak to skús nejako skombinovať
Navyše aj keby to bolo na jednom mieste (napr obaja robíme v ZH alebo BB) tak ísť každý deň 50km, to je mesačne 1000 km. Dosaď si spotrebu akú chceš (v prípade ISka kombi tak 8-8,5) a vyjde Ti cena určite vyššia ako 30€ čo stojí mesačenka na vlak (1 osoba). Takže jednoduchými prepočtami zistíš, že aby sa to oplatilo dvom tak by auto muselo mať spotrebu nižšiu ako 4l/100km a keďže robíme každý inde tak v prípade jazdy každého separé menej ako 2l/100km. Takže čistá utópia
Navyše mne to takto aj vyhovuje, ráno sa o nič nestarám, sadnem na vlak a za 20min som v práci (vždy si spomeniem na známeho v BA kde cestuje busmi 45min do roboty
). Je to rýchlo, bez stresov, v kľude a lacnejšie. Navyše vo vlaku sa môžem venovať ešte nejakým veciam, čo by som si za volantom asi dovoliť nemohol
Asi tak v skratke 
Samozrejme keď potrebujem tak idem do roboty aj autom, ale to je skôr výnimočný prípad. A áno, väčšinou sedím na prdeli v kancli a ak nie tak si zoberiem firemné
Samozrejme keď potrebujem tak idem do roboty aj autom, ale to je skôr výnimočný prípad. A áno, väčšinou sedím na prdeli v kancli a ak nie tak si zoberiem firemné
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných