spider207 - Toyota Corolla E120 str.40 (ex Lexus IS200 Sport)

Sekcia pre členov fóra
Pravidlá fóra
Toto je časť pre členov fóra o svojich autách. Každý má povolený iba JEDEN topic (tému). Topic je potrebné založiť pod svojou prezývkou tu na fóre + treba uviezť typ auta, napr. "fajry - Corolla 1.6 GTi". Pokiaľ vlastníte viac áut, tak uveďte len svoju prezývku. Táto téma sa bude prísne kontrolovať a všetko, čo porušuje tieto pravidlá alebo pravidlá fóra bude zmazané.
Používateľov profilový obrázok
scream
toyoťák
Dátum registrácie: Pondelok, 7. Marca 2011, 09:28

Re: spider207 - Lexus IS200

Príspevok od používateľa scream » Pondelok, 12. Marca 2012, 15:49

ale du fam ze aspon na vlak chodis autom :D
Swift Sport ZC32S
Mazda 626 2002 1.8
ex:Accord Cl9 2.4 Vtec-i
ex:Celica 7A-FE
ex: Felicia 1.3 1999

spider207
Vševed
Dátum registrácie: Nedeľa, 10. Mája 2009, 15:57

Príspevok od používateľa spider207 » Pondelok, 12. Marca 2012, 16:35

neblázni, to by som svojmu miláčikovi nespravil, studené štarty a krátke trasy :D navyše autom musím obkrúžiť "pol" mesta, ešte kým to vytiahnem z garáže atd a pešo to mám na stanicu 5min.. hovorím - víkendovka :mrgreen:

kuki
toyoťák
Dátum registrácie: Utorok, 7. Novembra 2006, 17:30

Príspevok od používateľa kuki » Pondelok, 12. Marca 2012, 17:54

spider207 - taky pristup k veci sa mi paci. Tiez mi cez tyzden auto odpociva v garazi (aj ked z ineho dovodu). len teda akosi aj tak mesacne najazdim tych 1000km a o spotrebe pod 9l/100km som iba kedysi davno raz pocul :-)

Inak obdivujem tvoj zmysel pre detail a to, ako dokladne sa o auto staras. Super
auto: Fun Or Racing Daily in STyle with More Power 260 - 267hp a 398Nm bratm
priblizovadlo: Honda City 1.4 Cool
predtym: dlllho dlllllllho Corolla E10 5D : 1,3 16V EFI : KS-One

spider207
Vševed

Príspevok od používateľa spider207 » Pondelok, 12. Marca 2012, 20:46

kuki, snazim sa pozerat na to dochadzanie aj trosku racionalne, vsak je uplna hovadina platit mesacne 130€ za benzin ked mozem dat 30. Samozrejme su tam aj ine faktory pri aute (casova nezavislost atd) a nie ze by som to financne neutiahol, ale nemusim tiez davat polovicu vyplaty len do auta. Na to mam prilis drahe aj ine konicky :D

Inak vdaka kuki, mozno to len tak dobre posobi, ale myslim si, ze stale je co zlepsovat. V podstate je to (z mojho pohladu) len taka bezna udrzba, chcel by som omnoho viac. Len to by ma mangelka asi uz zozrala :mrgreen: Ale postupne vylepsujeme.. sme "in progress" :mrgreen:

Avensis
Toyota guru
Dátum registrácie: Utorok, 10. Marca 2009, 15:22
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Avensis » Pondelok, 12. Marca 2012, 21:40

Pekne Spider PEKNE :!: :mrgreen: Dobre zmýšľaš ;-) Ja si neviem a ani nemôžem predstaviť fungovať ako ty ja som závislý na aute aj v práci :D čo mi vcelku vyhovuje :mrgreen:
Lexus LS 430 President pack
ex.Lexus GS 300
ex.Celica GT 94 LSD SS II + chladič prevodovky
ex.Corolla GT-i AE92 89"

Yamaha WR
Yamaha XS veterán :-)
ex.Yamaha XT
ex. Carina E 2,0 TD

ex. Toyota Avensis D4D 2,0 T22

moschino
lexusák
Dátum registrácie: Nedeľa, 7. Júna 2009, 23:00

Príspevok od používateľa moschino » Pondelok, 12. Marca 2012, 21:55

Uzasneeeee! Zit niekde kde doprava funguje v naozaj integrovanom systeme,mat vlastne auto na vikendy a spokojne si zit....:-) s toho tvojho prispevku bolo citit klud a vyslovene diametralny rozdiel medzi zv a ba.... Proste mas cas :mrgreen:
Edit: asi sa natlacim do nasej pobocky vo vasom meste:-)
EX: TOYOTA Corolla E11

ist das auto und LEXUS!

sonnicek
Toyota guru
Dátum registrácie: Utorok, 9. Novembra 2010, 19:51

Príspevok od používateľa sonnicek » Pondelok, 12. Marca 2012, 22:33

tak faktom je ze na kratke trasy doprava(ci uz MHD-cka alebo autobusi alebo vlaky) proste straca na auto, na dlhsie trasy je to uplne jedno lebo ty vychadza podstatne ekonomickejsie a cca. rovnakou rychlostou
Corolla 1.4 VVT-i, 71 kW, r.v. 2003, update 1.2.2012 priemerka na palubnom uz neukazuje nic :)

kuki
toyoťák

Príspevok od používateľa kuki » Utorok, 13. Marca 2012, 12:04

spider207 - jj, mame na to uplne rovnaky pohlad. Tiez by mi bolo pohodlnejsie mat auto denne v robote po ruke, ale zmysel to moc nedava. Len na jazdach do roboty by som za tyzden spravil nejakych 80km. To radsej cez tyzden nejdem a cez vikend si tych 80 km uzijem niekde na okreskach.

Co sa tej udrzby tyka, tak na mna to budi skvely dojem a obdivujem to. Mna extremne nebavia aktivity, ktore sa pravidelne opakuju a nemaju aspon ako tak staly vysledok (jedenie, spanok, pranie, cestovanie do/z prace...) A tak by som sa asi nikdy v zivote nedokopal k tomu, aby som cistil motor alebo odstranoval "par smietok" zo sedadiel ci interieru. A za to mas moj obdiv, ze si taketo veci vsimas a das si tu namahu sa im venovat. Inak, pises, ze mas mangelinu, ale deti asi nie, ze?

spider207
Vševed

Príspevok od používateľa spider207 » Utorok, 13. Marca 2012, 15:48

moschino napísal:Uzasneeeee! Zit niekde kde doprava funguje v naozaj integrovanom systeme,mat vlastne auto na vikendy a spokojne si zit....:-) s toho tvojho prispevku bolo citit klud a vyslovene diametralny rozdiel medzi zv a ba.... Proste mas cas :mrgreen:
Edit: asi sa natlacim do nasej pobocky vo vasom meste:-)
Tak doprava nemusi byt ani tu uplne uzasna, ja vyuzivam v podstate len pesobus a vlak - idem peso na vlakovu stanicu a odtial vlakom do roboty. A zase tiez mam dobreho sefa, ktory neriesi ked pridem o 5min neskor lebo vie, ze ked on bude potrebovat aby som ostal dlhsie tak kludne ostanem.
sonnicek napísal:tak faktom je ze na kratke trasy doprava(ci uz MHD-cka alebo autobusi alebo vlaky) proste straca na auto, na dlhsie trasy je to uplne jedno lebo ty vychadza podstatne ekonomickejsie a cca. rovnakou rychlostou
ano, presne si to vystihol, preto vlastne aj ked ideme s mangelinou ZV-ZA tak prdim na to ci zaplatim o 5€ viac na benzine lebo je to cca to iste, ale idem si kedy chcem, ako chcem, nie som na nic viazany a este si tu jazdu neskutocne uzivam :) Na dlhsie trasy chodime vyhradne Lexom, to je uplne ine cestovanie.
kuki napísal:spider207 - jj, mame na to uplne rovnaky pohlad. Tiez by mi bolo pohodlnejsie mat auto denne v robote po ruke, ale zmysel to moc nedava. Len na jazdach do roboty by som za tyzden spravil nejakych 80km. To radsej cez tyzden nejdem a cez vikend si tych 80 km uzijem niekde na okreskach.
Co sa tej udrzby tyka, tak na mna to budi skvely dojem a obdivujem to. Mna extremne nebavia aktivity, ktore sa pravidelne opakuju a nemaju aspon ako tak staly vysledok (jedenie, spanok, pranie, cestovanie do/z prace...) A tak by som sa asi nikdy v zivote nedokopal k tomu, aby som cistil motor alebo odstranoval "par smietok" zo sedadiel ci interieru. A za to mas moj obdiv, ze si taketo veci vsimas a das si tu namahu sa im venovat. Inak, pises, ze mas mangelinu, ale deti asi nie, ze?
Ako pises, mame presne rovnaky pohlad :) Radsej usetrim cez tyzden a potom si to nalezite vychutnam cez vikend :)
Mna bavi najma ten vysledok a ten pocit ked vies, ze si nieco dobre spravil pre auto, ktore toho mne osobne dava neskutocne vela, najma co sa tyka vodicskych zazitkov. Tiez sa ale snazim drzat pri zemi, uznavam ze keby som nehladel na peniaze tak som schopny do toho nasypat niekolko stovak € pocinajuc profi prelestenim laku a konciac tycinkami na utretie prachu z vyustkov na ventilaciu v interieri.. ale ziadny extrem nie je dobry, nakoniec tiez by ma nebavilo behat kazdy vikend od svitu do mrku pri aute a odstranovat kazdu smietku. Starostlivost treba, ale neteba byt otrokom. Stale by malo auto sluzit mne a nie ja jemu.
A ee, deti zatial nie, ale skor ci neskor dufam budu :) Len potom je otazka ci bude moct byt aj Lex aj deti sucasne. Ale tymto sa momentalne nezaoberam, ako hovori klasik - ak stale sustredite svoju mysel na zajtrajsok, unika vam pritomnost.. a kedy teda budete zit? ;-)

spider207
Vševed

Príspevok od používateľa spider207 » Streda, 14. Marca 2012, 20:23

Dnes prisiel prvy darcek (od mangelky) - kozeny opasok Lexus :D Som milo prekvapeny kvalitou, vyzera naozaj Lexusne a luxusne, super je aj to automaticke uzamykanie (a ja blbec som hladal, ze ci ma narobene dierky :mrgreen: ). Cena okolo 18€ cez ebay.
Obrázok

Takze darcek pre mna je vybaveny, teraz este potesit auticko. Nech uz su tie vecicky skladom, sakra :)

K7LEXUS
začiatočník
Dátum registrácie: Piatok, 19. Augusta 2011, 14:26

Príspevok od používateľa K7LEXUS » Streda, 14. Marca 2012, 22:13

wow. tak toto sa mi páči! normálne uvažujem, či si tiež taký neobjednám
2006 Lexus IS250

kuki
toyoťák

Príspevok od používateľa kuki » Streda, 14. Marca 2012, 23:54

Tyyyy joooooo! Nadherny! A vyzera kvalitny. Nemaju aj Ford alebo nebodaj rovno ST?

Inak ja som pred dvoma tyzdnami dostal od bracha tricko, kde su nakreslene pedale auta a akasi "stopa podrazky" davajuca medziplyn. Sa mi to desne lubi, lebo iba znaly veci chape, co tam je nakreslene :mrgreen:

spider207
Vševed

Príspevok od používateľa spider207 » Štvrtok, 15. Marca 2012, 15:07

V pohode si objednajte, môžem s kľudným svedomím odporučiť ;-) Fakt sa mi páči aj kvalita, priznám sa to som moc nečakal (je to z Thajska). Treba trošku posurfovať po ebay-i a nájde sa všetko možné. Aj nejaký Ford alebo aj Toyota, nie len Lexus.

spider207
Vševed

Príspevok od používateľa spider207 » Štvrtok, 15. Marca 2012, 18:23

Dnes si autíčko určite povedalo "Konečne..". A aj ja. Konečne bolo aj dobré počasie a aj ja som mal čas takže sa išlo do sprchy, lebo stav v akom bolo mi neskutočne brnkal po strunke. Posúďte sami. Ja špinavé auto proste NEZNESIEM.

Až mi je hanba takúto fotku tu dávať.. tfuj tajbl :roll:
Obrázok

Po menšej sprche a investícii 2€ sme odchádzali už podstatne spokojnejší.
Obrázok

Jedna na porovnanie:
Obrázok

Na rad prišiel potom predný nárazník, už dávnejšie tam boli stopy od kamienkov, tak som oblasť vyčistil a naniesol trochu farby, v podstate som len prekryl ten oťukaný lak takže to už toľko nesvieti. Možno ešte hodím zajtra druhú vrstvu a potom to pretriem bezfarebným lakom, ale to je len taká menšia bavkačka v rámci plánovanej údržby.

Pred a po
Obrázok

Pár príspevkov dozadu som spomínal, že sa mi konečne podarilo zohnať koberček do kufra takže konečne to vo vnútri vyzerá tak ako má. (Teda skoro, ešte by som rád odstránil tú trochu špiny.)
Obrázok

Obrázok

A na záver foto motora po nejakých 1500 km od posledného čistenia. Napravo od toho "L" sú vidno stopy po mojich prstoch, usadili sa tam akurát nejaké mikročastice prachu, ale dá sa to v pohode zotrieť mikrovláknovou utierkou (aj nasucho). Tak či onak, podľa mňa slušný výsledok.
Obrázok

K7LEXUS
začiatočník
Dátum registrácie: Piatok, 19. Augusta 2011, 14:26

Príspevok od používateľa K7LEXUS » Sobota, 17. Marca 2012, 09:05

ty ten lak načisto zoderieš! začínam sa hanbiť, na akom špinavom ja furt chodím :D inak myslel som, že si zháňal ten velúrový ochranný koberec s nápisom LEXUS, ale ty si tam nemal koberec vôbec žiaden?
2006 Lexus IS250

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných