spider207 - Toyota Corolla E120 str.40 (ex Lexus IS200 Sport)

Sekcia pre členov fóra
Pravidlá fóra
Toto je časť pre členov fóra o svojich autách. Každý má povolený iba JEDEN topic (tému). Topic je potrebné založiť pod svojou prezývkou tu na fóre + treba uviezť typ auta, napr. "fajry - Corolla 1.6 GTi". Pokiaľ vlastníte viac áut, tak uveďte len svoju prezývku. Táto téma sa bude prísne kontrolovať a všetko, čo porušuje tieto pravidlá alebo pravidlá fóra bude zmazané.
Používateľov profilový obrázok
spider207
Vševed
Dátum registrácie: Nedeľa, 10. Mája 2009, 15:57

Re: spider207 - Lexus IS200

Príspevok od používateľa spider207 » Sobota, 28. Apríla 2012, 16:03

kuki, keby boli vsetky 4 zaslepky na stredoch tak mi to ani moc nevadi, ale mam len 2 a v dvoch kolesach je vlastne "diera".. tak to vyzera tak.. zaujimavo resp. prilis to mojmu oku nelahodi.. ale tak uvidime co bude. Disky naopak lahodia mojmu oku az prilis, na tom ciernom to fakt vynikne a je to parada. Skoda auto prznit nejakymi ciernymi kolesami, to sa potom uplne straca. Takze takto som aj ja mimoriadne spokojny - jednak su krasne a pekne tam vyniknu a jednak su origo. Co viac si origofil ako ja moze priat :)
Ta s kapotou a kufrom bola z recesie, ze skusim nieco nove, ine, chcel som trosku ozivit obycajnu nudnu fotku z boku a vidim, ze to celkom zabralo :D Este som rozmyslal ci aj dvere nevyotvaram, ale to si potom neviem predstavit tie diskusie tutok :mrgreen:
Inak udrzba zatial super, max sa usadi nejaky prach a ten len zotriem mikrovlaknovou utierkou. Takato odrzba sa mi paci 8) Ale ludia si asi museli mysliet ze som sisi ked som fotil auto, som zastavil, kukol ci sa bude dat co-to nafotit, potom vytiahol mikrovlakno a pred fotenim zotieral prach z auta :mrgreen:

Legon
Toyota guru
Dátum registrácie: Nedeľa, 22. Júna 2008, 02:58
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Legon » Streda, 2. Mája 2012, 23:17

:)
ty ho raz dolestis az na kov :D ale inak Auticko krasne, kola mu dali co pre to ;) fotky pekne.

drack2.2
nula
Dátum registrácie: Štvrtok, 22. Marca 2012, 12:09

Príspevok od používateľa drack2.2 » Pondelok, 7. Mája 2012, 13:34

Koukam, ze ti chybi na tech 17tkach ty male poklicky s logem lexus. :twisted:
Lexus IS 200
Avensis D4-D 2.2

spider207
Vševed

Príspevok od používateľa spider207 » Utorok, 8. Mája 2012, 19:19

na jaaaa.. vsechno bude :D

K7LEXUS
začiatočník
Dátum registrácie: Piatok, 19. Augusta 2011, 14:26

Príspevok od používateľa K7LEXUS » Piatok, 11. Mája 2012, 16:12

dodatočne chválim kolieska. verím, že máš srdce konečne na mieste. vyzerá to fajn. ;-)
2006 Lexus IS250

spider207
Vševed

Príspevok od používateľa spider207 » Sobota, 12. Mája 2012, 14:07

Vdaka, ano, uz sa to zacina podobat tomu co som si predstavoval :)
Aktualne som si dohodol meeting so svojim mechanikom v ZA takze coskoro auticko caka standardna generalka po roku.

spider207
Vševed

Príspevok od používateľa spider207 » Utorok, 22. Mája 2012, 11:07

Cez víkend načapovaná plná, išiel som na moje pomery dlhšiu dobu na rezervu a tak sa do Lexíku vošlo okolo 63l (takýmto tempom dlho nepotrvá aby ma nádrž vyšla cez 100 €). Spotreba po dočapovaní 8,44l/100km.

Zaujímavejšie ako sledovanie ručičky paliva bola ale zvuková kulisa Lexu, som myslel, že mám haluze, ale keď mi aj žena potvrdila, že to má akýsi "športovejší sound" tak som začal tušiť, že niekde bude asi diera vo výfuku. Zo spodku som pri konci nič nevidel, ale ked som skočil za svojim mechanikom ten potvrdil, že povolil jeden spoj na potrubí takže sa bude zvárať. Pribrzďovalo mi trochu ľavé predné koleso tak aj to mi chalani spravili, prekvapivo to nebolo nič zložité, chcelo to len rozobrať a prečistiť brzdy (a namazať :D ), to len v Lexe chceli objednávať matroš za nejakých 40 či 50 € + robota a skončili by sme niekde na stovečke.

Vecičky na ročnú údržbu ale ešte neboli ready a tak som sa po tomto rozhodol úplne rezignovať na Lexus a prešiel som do sveta Luxury high performance cars - Škoda Felicia 1.3 MPi :D Ale v pohode, keď je treba riťku vyvážať tak poslúži aj Felda, len ono je jazdiť a "jazdiť" :)

dodoF1
panic
Dátum registrácie: Streda, 10. Marca 2010, 20:50

Príspevok od používateľa dodoF1 » Utorok, 22. Mája 2012, 21:08

Taketo drobnosti rieším najradšej sám doma,servisy ťa len ošklbú a pokial nestojíš nad nimi tak to aj pekne odje...!

spider207
Vševed

Príspevok od používateľa spider207 » Streda, 23. Mája 2012, 15:19

Ja to riesit sam nemozem lebo:
1) nemam priestory
2) nemam vybavenie
3) nemam znalosti
4) nemam moznost takych zliav a pristupu k nahradnym dielom ako ludia co sa tym zaoberaju/zivia
5) cas vyuzijem radsej inak

Nehovorim, ze by som nejake veci nezvladol (vymena oleja, filtrov.. ?), dalsia vec je ale co potom s pouzitymi vecami (liat stary zhnuseny olej niekde do potoka alebo na nejaku skladku je proti mojmu presvedceniu a zivotnemu postoju). Autorizak samozrejme obchadzam kym mozem, moj mechanik ich vie vo vela veciach predcit :)

Sa mi pacia rady typu "to si radsej spravim sam", ale netreba zabudat, ze nie kazdy ma tie moznosti. (To myslim v dobrom, nic konkretne na Teba dodo, ak by to tak vyznelo ;-) )

moschino
lexusák
Dátum registrácie: Nedeľa, 7. Júna 2009, 23:00

Príspevok od používateľa moschino » Streda, 23. Mája 2012, 18:49

Mnooo ja niesom lenivy, ale vymenu oleja za 10€ som ochotny si nechat spravit.... Kedze musim niekam dat stary olej, filter... Medzi tym musim zdvihnut auto na stojky..... Zaspinit sa.... Nerobi mi to problem, ale jednoduchsie je zdvihnut auto na zdvihaku a za 15 min odchadzam.... Bez osobneho ekologickeho zatazenia....
Taku vymenu brz by som si spravil sam, ak to clovek sam raz pozoruje tak uz vie... A je mi jedno ze vonku pod barakom mam to lacnejsie asi o 100€?

Cize Spider
1, da sa robit a ty mas aj garaz
2, vybavenie zalezi co chces robit no povecine stacia zakladne nadtroje
3, mas repair manual no davam za pravdu raz vidiet....
4, diely sa daju zohnat staci google, aj ked taku zlavu nie vzdy najdes
5, cas... vec priorit....

....je to kazdeho vlastna vec ako servisuje, ale ked si to clovek spravi sam tak vie ze to nedflakol....
EX: TOYOTA Corolla E11

ist das auto und LEXUS!

spider207
Vševed

Príspevok od používateľa spider207 » Streda, 23. Mája 2012, 20:10

1) je zahadzana inymi vecami, navyse som len v podnajme a miesta vedla auta vela nie je, navyse je bez elektriky, tym padom aj svetla atd.. ale ano, dalo by sa, no skor ako nudzovka
2) mam kladivko a nejaky ten skrutkovac, stacia tieto zakladne nastroje? :D
3) ano, na nieco by som si pomocou neho trufol, ale nieco ani omylom (napr. ako Ty spominas brzdy do toho by som nesiel, v zivote som to nerobil a na nich zavisi nie len moj zivot ale aj ludi naokolo - cize od takychto veci by som dal bez skuseneho cloveka vedla mna ruky bokom)
4) ano, ale casto je to nadlho, x balikov po x dni, radsej objednam vsetko naraz a naraz spravim ako sa serikat s vecami na 300x
5) ano, ked je pekne radsej idem do prirody ako rozoberat auto (nemam k tomuto vztah lebo na to nemam minimalne 2), 3) co mi pride dost dolezite)

Ako nechcem to tu nejako detailne rozoberat, ja by som si takisto spravil rad nejake veci, ale vymena tlmicov, potrubia, brzd, pretesnenie motora, vymena spojky a pod ma nikdy nelakala. Navyse na kopec veci by som si bez skuseneho cloveka vedla seba netrufol, vid brzdy a pod, nakoniec by som mohol sposobit viac skody ako osohu.

dodoF1
panic
Dátum registrácie: Streda, 10. Marca 2010, 20:50

Príspevok od používateľa dodoF1 » Streda, 23. Mája 2012, 20:47

Keby som na vlastne oči nevidel ako menil mechanik olej na vedlajšom aute,možno by som tam chodil ešte aj ja.A strašne nenapadne si litrík oleja skryl do predpokladam svojho ponku-skrinky.Netvrdím že je to takto všade,ale ja im už proste neverím.

Gabriel Nagy
Vševed
Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05

Príspevok od používateľa Gabriel Nagy » Streda, 23. Mája 2012, 21:40

ja si zas spravim vsetko sam ale aj ma to bavi, aj ktomu mam vztah. V servise som nebol od 2007 s vlastnym autom. :-)
jj, diagnostiku na OBD mi robil kamos, ja nemam nato zariadenie..
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE? :-D

spider207
Vševed

Príspevok od používateľa spider207 » Štvrtok, 24. Mája 2012, 15:34

No vsak ja to tiez nestrcim komukolvek, iba znamemu, v ZA mam kamosa dobreho mechanika takze zatial to riesim takto na dialku, ale som rad, ze pribudli aj nejake tipy tuto v ZV.
Do neznameho servisu by som nechodil ani ja, autorizak predrazeny (vzhladom na vek auta), non-autorizak servis odrbava kde moze. Som zvedavy ci sa niekedy dozijem toho, ze na Slovensku bude cena umerna kvalite prace/sluzbam.

spider207
Vševed

Príspevok od používateľa spider207 » Utorok, 29. Mája 2012, 16:52

Rrobil sa minulý týždeň spomínaný ročný servis Lexovi, takže čo sa všetko spravilo:
- vymenený olej v motore + nový olejový filter
- vymenený olej v prevodovke
- vymenený olej v diferáku
- vymenená brzdová kvapalina
- vymenená kvapalina v spojke
- odvzdušnenie bŕzd
- odvzdušnenie spojky
- zavarený spoj na výfukovom potrubí
- odstránenie mierneho pribrzďovania predných kolies (prečistenie bŕzd)
.
..
... a neviem na čo som ešte zabudol. Cena 90€ materiál + 35€ práca = 125€ komplet.

Inak autíčko šlape pekne, neskutočne som si užil jazdu opäť v Lexíku, po Felicii to bol nenormálny skok (a aj šok) :) Keď som išiel od svojho mechanika tak som ani nezapínal rádio, pekne som si popočúval zvuk motora, až mi podskočilo moje fajnšmekrovské srdiečko :) Jediná chybka na kráse je momentálne práve tá exteriérová krása, auto stálo týždeň vonku (chudiatko, na to nie je zvyknuté :D ) a je celé zasr od vtákov, peľu a neviem čoho. Fakt si nepamätám či bolo niekedy také zašpinené, takže ho budem musieť ešte niekedy pred zrazom umyť. Hádam sa počasie umúdri.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní