Info a video o novej AE86 -> FT86 -> GT 86 / BRZ / FR-S
- KLingO
- začiatočník
- Dátum registrácie: Streda, 1. Júla 2009, 16:29
- Kontaktovať používateľa:
Re: Info a video o novej AE86 -> FT86 -> GT 86 / BRZ / FR-S
neznasam ho zato ze nan nemam a miloval by som ho keby som ho mal 
EX:Auris 2009 1,6Vmatic M/T ExNavi
Pacia sa mi nazory Rya a Andyho. By ma zaujimalo ci sa vobec v dnesnej dobe da vyrobit male lahke auto s RWD, ktore je aj prakticke
Narazam na rozne viac ci menej nezmyselne predpisy a pod "hovadiny". Otvaranie kufra by som tiez uvital skor liftbackovske, skoda tej prakticnosti lebo myslim si, ze to by mohlo prilakat vela ludi aj napriek IMO prestrelenej cene. Ked to aplikujem napr na mladsieho cloveka, ktoreho caka za nejaky cas zalozenie rodiny, keby to bolo viac prakticke tak by tu mohla byt nejaka sanca ukecat zenu, ze toto auto ked kupime, tak aj po x rokoch bude stale pouzitelne napr. aspon na nejake mensie rodinne vylety s deckami (heh, si spominam, ze sme mali doma Oltcit - hadam poznate, tiez 3dv auto a vozili sme sa v nom do mojich 15tich rokov 4ia).. GT86? Kdeze, na toto by nikto svoju zenu neukecal, ze je to aspon trosku rodinne. A to je velka skoda. Viem, ze ked je viacero veci sklbenych do jedneho tak je to dobre vo vsetkom, ale nevynika to v nicom, ale aj tak by mohli este co-to vylepsit 
- exo_t
- začiatočník
- Dátum registrácie: Pondelok, 21. Septembra 2009, 11:20
Páči sa mi smer, akým sa začala debata uberať - predsa len je to nové auto, a keď už vrazím doňho kopu prachov, tak by mi malo aj slúžiť, nielen ma zabávať. To je proste náš SK pohľad, s našimi príjmami to ani nebude inak.
Ako tu Andy poznamenal - AE86 bola modernizovaná športová verzia bežnej Corolly, odvodená od E7. V tomto bode si ale myslím, že Toyota sa mohla vrátiť ku koreňom. Zadný náhon v menšom aute v súčasnosti ponúka BMW (1xx). Tie autá dokážu byť praktické a s väčšími motormi aj výborne jazdia.
Osobne si trúfam tvrdiť, že Toyota (a Subaru) pri peniazoch, ktoré vrazili do vývoja, mohli z auta pokojne urobiť aj päťdverovú variantu (podvozková plošina a zavesenie by bolo spoločné) a založiť v ponuke samostatnú modelovú vetvu, zameranú na ľudí, ktorí sa chcú za volantom baviť. Áut by tak predali omnoho viacej a cenovka mohla kľudne ostať na 25 tisíc, možno aj menej.
Na druhej strane - auto by bolo všednejšie. Možno ho naschvál chceli urobiť vzácnejšie, menej dostupné, lebo niekto z marketingového oddelenia povedal, že tak si vylepšia imidž oboch značiek a zlepší im to celkový predaj.
Ako tu Andy poznamenal - AE86 bola modernizovaná športová verzia bežnej Corolly, odvodená od E7. V tomto bode si ale myslím, že Toyota sa mohla vrátiť ku koreňom. Zadný náhon v menšom aute v súčasnosti ponúka BMW (1xx). Tie autá dokážu byť praktické a s väčšími motormi aj výborne jazdia.
Osobne si trúfam tvrdiť, že Toyota (a Subaru) pri peniazoch, ktoré vrazili do vývoja, mohli z auta pokojne urobiť aj päťdverovú variantu (podvozková plošina a zavesenie by bolo spoločné) a založiť v ponuke samostatnú modelovú vetvu, zameranú na ľudí, ktorí sa chcú za volantom baviť. Áut by tak predali omnoho viacej a cenovka mohla kľudne ostať na 25 tisíc, možno aj menej.
Na druhej strane - auto by bolo všednejšie. Možno ho naschvál chceli urobiť vzácnejšie, menej dostupné, lebo niekto z marketingového oddelenia povedal, že tak si vylepšia imidž oboch značiek a zlepší im to celkový predaj.
A tree never hits an automobile except in self defence.
momentálne car-free
momentálne car-free
-
tofak
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Nedeľa, 29. Júna 2008, 21:22
V pohode videjko, ale co by ste brali uplne nove AE ci GT???
Naposledy upravil/-a tofak v Pondelok, 28. Mája 2012, 17:47, upravené celkom 1 krát.
0. od 24.11.2018 aj UFO - 1,8 i-Vtec 103kW
1. Corolla E11 - 4ZZ-FE
2. Carina TA62 (r.v.1982) - 3T
Ex: Starlet darca EP 82- 4E FE
Ex: Starlet EP82-2E E,swap 4E FE(62 kW)
Ex: Carina 2- 4A FE(74 kW)
Ex: Carina E- 4A FE(85 kW)
Ex: Corolla AE86- 4A GE
1. Corolla E11 - 4ZZ-FE
stare AE
darmo, stara laska nehrdzavie 
-
tofak
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Nedeľa, 29. Júna 2008, 21:22
A ked si tak spomeniem na tu dobu 1984??? sa neda vtedy som sa vozil na trojkolke v skolke a mozno vtedy pred nou parkovala
no urcite to by tam slintal cely Komo vesmir.
0. od 24.11.2018 aj UFO - 1,8 i-Vtec 103kW
1. Corolla E11 - 4ZZ-FE
1. Corolla E11 - 4ZZ-FE
- Ryousuke
- začiatočník
- Dátum registrácie: Pondelok, 30. Augusta 2004, 09:38
No ja si toto nemozem odpustit a musim to sem supnut lebo tento add na Toyotu vsetci asi mozno videli ale ajtak to co tam hovoria sa mi paci najviac.
http://www.youtube.com/watch?v=luPAnY7SfeY
"...A Corolla affordable..."
Nuz kedysi sa marketing asi uberal smerom co najviac vyrobme a za rozumnu cenu aby sme najviac predali.
Tofak : Nove AE keby som vedel ale kde skladuju nejake schovane v sklade tak to kupim ajked to bude stat ako nove auto v dnesnej dobe.
http://www.youtube.com/watch?v=luPAnY7SfeY
"...A Corolla affordable..."
Nuz kedysi sa marketing asi uberal smerom co najviac vyrobme a za rozumnu cenu aby sme najviac predali.
Tofak : Nove AE keby som vedel ale kde skladuju nejake schovane v sklade tak to kupim ajked to bude stat ako nove auto v dnesnej dobe.
85' AE86 GT Coupe silver/black - 2003 - 2016 - Toyota AE86 zavislost 
88' Suzuki Swift GTi
88' Mitsubishi Colt GTi
ex. 89' Toyota Corolla E9 gti 4A-GE Tvis
http://go2id.net
http://www.aeu86.org
http://www.club4ag.com
88' Suzuki Swift GTi
88' Mitsubishi Colt GTi
ex. 89' Toyota Corolla E9 gti 4A-GE Tvis
http://go2id.net
http://www.aeu86.org
http://www.club4ag.com
Toyota RAV4 Hybrid AWD Selection
Toyota Previa 2,4 XL
Toyota Previa 2,4 XL
- AndyGTP
- Vševed
- Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53
chlapci, je to velmi zvlastny pocit, ale uz je to tu.. dnes som ju konecne videl NAZIVO AJ V PREMAVKE!! nejak telepaticky som ju vycitil, tazko popisat ten pocit, ale zanuchal som ju asi 200m predomnou, potom mi napadlo, ze je tam nejake divne auto, tak som sa musel k nemu pracne prestrikovat a uz ako som videl tie zvlasnte zadne lampy a naznak prevoznych znaciek, tak som vedel, ze je to ona..
takze oranzova, na BA prevoznych znackach, dnes vecer v pezinku.. mam taky maly pocit ze to riadila slecna z PPC, tak som im pekne zablikal a dostalo sa mi pozdravu naspat... fakt total adrenalin, ked som zacal polovat na to auto.. dokaz, ze UZ JE TU. Aj ked sedel som v tom uz, ale toto je v beznym provozu voe...
takze oranzova, na BA prevoznych znackach, dnes vecer v pezinku.. mam taky maly pocit ze to riadila slecna z PPC, tak som im pekne zablikal a dostalo sa mi pozdravu naspat... fakt total adrenalin, ked som zacal polovat na to auto.. dokaz, ze UZ JE TU. Aj ked sedel som v tom uz, ale toto je v beznym provozu voe...
JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)
- exo_t
- začiatočník
- Dátum registrácie: Pondelok, 21. Septembra 2009, 11:20
Andy, pekne napísané. Vo štvrtok tuším to bolo, stretol som ju tiež. Oranžová či aká farba, cestou zo Svätého Jura, šla smerom na PK. Kto bol za volantom som si nevšimol, značky takisto, šla oproti. Vlastne som ju zaregistroval len akosi okrajovo a až pár sekúnd na to mi docvaklo... "aha, GT86ka!"
A tree never hits an automobile except in self defence.
momentálne car-free
momentálne car-free
- AndyGTP
- Vševed
- Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53
ano presne, takze sme sa minali v protismere, minizraz
aj s GT86
JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)
- celica t23
- panic
- Dátum registrácie: Piatok, 23. Mája 2008, 16:03
ja som ju dnes videl na nabrezi s BA prevoznymi
ale na vodica som vobec nepozeral. Co tam po vodicovi..
:D
Ale inak nadhera
Ale inak nadhera
VVTL-i
- sonnicek
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Utorok, 9. Novembra 2010, 19:51
nom myslim ze definitiva a zbytocne budeme zasierat temu kde sme ju videli, 1 v BA na 100% a druha videna tiez v BA ale na cz znackach, uvidime ci tu bude behat
Corolla 1.4 VVT-i, 71 kW, r.v. 2003, update 1.2.2012 priemerka na palubnom uz neukazuje nic 
- fajry
- administrátor
- Dátum registrácie: Pondelok, 26. Júla 2004, 13:45
Takze vcera vecer v Auparku cierna GT86 na BA znackach. Sedel v nej chalan, ktory asi predvcerom dostal vodicak a vcera auto od tatka. Ale toyotku som si do detailov pozrel, kedze sme vedla seba hodnu chvilu stali. Je to krasne auticko!
Subaru Forester (IV/SJ) 2.0 CVT
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný