spider207 - Toyota Corolla E120 str.40 (ex Lexus IS200 Sport)

Sekcia pre členov fóra
Pravidlá fóra
Toto je časť pre členov fóra o svojich autách. Každý má povolený iba JEDEN topic (tému). Topic je potrebné založiť pod svojou prezývkou tu na fóre + treba uviezť typ auta, napr. "fajry - Corolla 1.6 GTi". Pokiaľ vlastníte viac áut, tak uveďte len svoju prezývku. Táto téma sa bude prísne kontrolovať a všetko, čo porušuje tieto pravidlá alebo pravidlá fóra bude zmazané.
Používateľov profilový obrázok
spider207
Vševed
Dátum registrácie: Nedeľa, 10. Mája 2009, 15:57

Re: spider207 - Lexus IS200

Príspevok od používateľa spider207 » Nedeľa, 17. Júna 2012, 18:48

Skôr len tak informačne, auto som už znova poumýval (a čiastočne stihol aj znova zaprasiť :) ), spravili sme si menší výlet a tak som prekročil hranicu 189 000 km. Po výmene vyššie spomínaných vecí šlape ako hodinky, jednoznačne mu to prospelo 8)

spider207
Vševed

Príspevok od používateľa spider207 » Štvrtok, 12. Júla 2012, 19:14

Dám menší update. Cez víkend som na moje pomery najazdil celkom dosť, cca 420km a pomaličky sa blížim k hranici 190tis km, dočapovali sme plnú a spotreba 8,13l/100km.. celkom v poho, keďže z času na čas som si chcel popočúvať zvuk motoru a vychutnať kľukatejší asfalt :)

Konečne vyšla turistika na Kľak, takže jedna foto z Fačkovského sedla (ostatné neprešli cenzúrou u manželky :D )
Obrázok

spider207
Vševed

Príspevok od používateľa spider207 » Štvrtok, 9. Augusta 2012, 19:42

Dnes som to už nevydržal a musel som vyčistiť interiér, aspoň od toho najväčšieho sajrajtu, a z vnútornej strany som umyl okná. Konečne to vyzerá ako v Lexuse, ale vidím to tak, že na jeseň bude asi kompletka aj s prípravkami. Zatiaľ to však musí stačiť takto.

Obrázok

Obrázok

spider207
Vševed

Príspevok od používateľa spider207 » Piatok, 10. Augusta 2012, 20:21

Dnes pokračovanie v umývaní:
- vyčistené disky kolies, ošetrené pneu
- komplet umytý exteriér (dvojkýblová metóda), posilnenie ochrany Quick Detailerom
- umyté všetky okná z vonkajšej strany

Pri umývaní som zistil, že by som si mal asi zaobstarať nejaký ten Tar remover nebo tak něco. Tie mušky na predku sú potvory, držia tam ako priklincované :)

Auto je myslím ready na zajtrajšiu svadobnú udalosť :) (ešte, že má pršať :D )

Nejaké foto (zámerne malé, potom to vyzerá, že je Lexík tip top :D ale chybičky by sa našli, ved vieme)
Obrázok

A jeden pokus o HDR (až sa z toho skoro auto zrútilo)
Obrázok

sonnicek
Toyota guru
Dátum registrácie: Utorok, 9. Novembra 2010, 19:51

Príspevok od používateľa sonnicek » Sobota, 11. Augusta 2012, 12:34

spider na tie musky som kupil obycajnu flasu Sheron odstranovac hmyzu a cuduj sa svetu normalne to ide dole uplne vpohodicke a stal nieco okolo 2-4 oiro
Corolla 1.4 VVT-i, 71 kW, r.v. 2003, update 1.2.2012 priemerka na palubnom uz neukazuje nic :)

moschino
lexusák
Dátum registrácie: Nedeľa, 7. Júna 2009, 23:00

Príspevok od používateľa moschino » Sobota, 11. Augusta 2012, 14:27

Krasota toto :mrgreen: Na tie muchy by som Spider v tvojom pripade pouzil len mokru handru a nechal ich odmocit.... kedze mas pripodny vosk a vsak to vies ako to bezi.... :)
sonnicek Ja som raz pouzil sheron na nelakovanom plaste a cuduj sa svetu ostali tam flaky :( momentalne pouzivam odstranovac much s jednej pumpy a neviem si ho vynachvalit...
EX: TOYOTA Corolla E11

ist das auto und LEXUS!

spider207
Vševed

Príspevok od používateľa spider207 » Nedeľa, 12. Augusta 2012, 14:44

Tak ma napada, ze minule som veru cital na detailing.cz o nejakom pripravku z pumpy a ludia si ho velmi pochvalovali, no uz som zabudol ako sa vola :) Mal by som asi znova kuknut.
Moschino hej, skusal som aj mokru handru, ale bola to dost drbacka. Ked ma clovek cas tak v pohode, ale ze by sa mi chcelo cakat hodinu kym sa tie svine namocia a zidu dole.. :D Ale dik za tipy, aspon ma takto napadol ten pripravok, musim pokukat co to bolo.

kuki
toyoťák
Dátum registrácie: Utorok, 7. Novembra 2006, 17:30

Príspevok od používateľa kuki » Pondelok, 13. Augusta 2012, 07:55

Sa jeden alebo druhy potom pochvalte, co to je za pripravok. Aj ja scem.
auto: Fun Or Racing Daily in STyle with More Power 260 - 267hp a 398Nm bratm
priblizovadlo: Honda City 1.4 Cool
predtym: dlllho dlllllllho Corolla E10 5D : 1,3 16V EFI : KS-One

scream
toyoťák
Dátum registrácie: Pondelok, 7. Marca 2011, 09:28

Príspevok od používateľa scream » Sobota, 18. Augusta 2012, 09:23

Ma-fra, asi nejkvalitnejsie veci, co sme na umyvarke pouzivali. + hubka na hmyz na nasamponovanom aute ale treba kupit taku, co je z jednej strany jelenica a z druhej ma taku striebornu farbu (ako alobal), myslim ze to je tato http://olejposta.sk/r_13035.html ... tie zlte stvrdnute skrabali lak, tato nie.
Swift Sport ZC32S
Mazda 626 2002 1.8
ex:Accord Cl9 2.4 Vtec-i
ex:Celica 7A-FE
ex: Felicia 1.3 1999

spider207
Vševed

Príspevok od používateľa spider207 » Nedeľa, 19. Augusta 2012, 18:01

Mno, pár info. Pred nejakým týždňom som prekročil hranicu 190 000 km. (Sorry za kvalitu, len mobil.)
Obrázok

Cez víkend som mal cestu okolo Gaba a som dostal aj zostávajúce 2 krytky kolies. Síce to nie sú origo, ale som rád, že tam už nemám dieru a v podstate stredy momentálne ani nejako extra neriešim. Možno k nim jedného dňa prídem podobne ako ku kolesám, teda ako slepé kura k zrnu.. uvidíme :)

Ďalšia vec, dostal som od neho kedysi spomínané bezpečnostné šróby a aj origo šróby ku kolesám.
Obrázok

Na moje prekvapenie sú iné ako moje origo, ktoré tam mám teraz. Tie moje pochádzajú z origo zimákov, tzv. Limited Edition, a majú dlhšiu hlavičku.
Vľavo šróbiky z Limited Edition, vpravo na origo 5 cípe disky
Obrázok

Opticky sa mi aj zdá, že by to tak malo byť, tie aktuálne zo zimákov mi pripadalo, že tam trošku viac trčia. Teraz to už ale prerábať nebudem, na zimu použijem tak ako má byť z LE, na ďalšie leto potom použijem tieto od Gaba.
Obrázok

Obrázok

Na záver sa opäť musím poďakovať Gabovi, seriózny prístup, proste fajn chalan a klubák ako sa patrí. Takže Gabo, ako som spomínal, ak Ťa niečo napadne s čím by som mohol pomôcť tak sem s tým ;)

scream: hubku takú mám a ten odstraňovač hmyzu je CW 1100, no nedočítal som sa či náhodou nesundá aj vosk. V každom prípade som aj na detailing.cz dočítal, že najlepšie asi zobrať mokrú handru a nechať odmočiť. Uvidíme, niečo hádam vymyslím.

spider207
Vševed

Príspevok od používateľa spider207 » Nedeľa, 26. Augusta 2012, 18:32

Dnes som Lexíku dočapoval plnú a potešila ma spotreba, vyrovnal som si tuším svoj rekord - na poslednej nádrži som mal 7,68l/100km. Jazdil som prevažne dlhšie trasy tak to bude asi aj tým.

spider207
Vševed

Príspevok od používateľa spider207 » Utorok, 4. Septembra 2012, 16:39

Dnes som vysmiaty od ucha k uchu. Kúpil som od Michala z CZ Lexus klubu strešný nosič čo mal na ISku a vyskúšal nosiče na bicykle. Všetko pasuje, sedí, proste lambada :) Samozrejme som dal nejakú podložku medzi nosič a karosériu aby to nešlo kov na kov. Od dnešného dňa sme teda so ženou bicyklovo omnoho mobilnejší, čo ma nesmierne teší :)

Veľká vďaka patrí môjmu svokrovi, ktorý nám zohnal nosiče na biky a takisto Michalovi za ochotu a prístup ;-)

Foto len mobilom, bol som lenivý skočiť pre foťák :)
Obrázok

spider207
Vševed

Príspevok od používateľa spider207 » Piatok, 7. Septembra 2012, 20:07

Dnes prebehlo čistenie interiéru, dovolím si povedať, že som tak pomaly započal prípravu auta na zimu. Bolo to neplánované, ale Lexík trebalo očistiť. Jeden z pasažierov ma moc nepotešil keď som netušil v akom stave bude a odniesla si to pravá zadná sedačka v podobe červeného vínka rôznej konzistencie. Nič príjemné. Nebolo toho ale našťastie veľa, samozrejme hneď nasledovalo minimalizovanie strát a odstránenie čo najviac bordelu, no nejaké čiastočky sa samozrejme dostali do takých "odvetrávacích pórov" na alkantare (neviem ako to nazvať). Prípravky som ale pri sebe nemal takže na akedvátne čistenie si musel Lexík počkať a ja som sa len modlil aby to išlo po týždni dole. Samozrejme z diaľky nebolo nič vidieť, ale moje perfekcionistické oko zachytí aj to čo asi väčšina smrteľníkov nerieši :) Musím opäť vystrúhať poklonu Autoglymu a jeho Leather Cleaner-u, čistenie bolo síce trošku zdĺhavejšie ako obvykle, no dovolím si tvrdiť, že 98,5% sajrajtu som odtiaľ dostal.

Obrázok vpravo dole dokumentuje postihnuté miesto, sedák po vyčistení je myslím stále v slušnej kondícii :)
Obrázok

Keďže som mal už Autoglym v ruke tak som rovno prebehol všetky kožené časti a nakoniec pomocou Interior Cleaner-u dočistil aj ostatné časti interiéru. Výsledok celkom môže byť, pred zimou ale auto ešte minimálne povysávam.
Obrázok

Takisto som rovno aj prebehol kolesá a poriadne vyčistil disky, konečne sa zase lesknú tak ako sa na Lex patrí (na foto som zabudol). Beriem to ako predprípravu na umývanie exteriéru, momentálne je na aute nejaký zaschnutý prach po daždi a celkom mi to bije do mojich očú :D

Pre predstavu jedna foto aj s nosičom (momentálne už je z auta dole):
Obrázok

spider207
Vševed

Príspevok od používateľa spider207 » Sobota, 8. Septembra 2012, 20:06

Po včerajšom čistení interiéru prišlo aj na sľúbený exteriér, konečne sa zase leskneme tak ako sa patrí :)

Nejaké photo (ja viem, že si všetci myslíte, že som šiši, ale rád vidím výsledok svojej práce):
Obrázok

Obrázok

A niečo trošku umeleckejšieho:
Obrázok

Obrázok

Páči sa mi kvalita fotiek čo lezie z môjho fotoaparátu (Samsung NX11), oproti kompaktom je to skok priam neuveriteľný (väčší chip robí svoje).

Gabriel Nagy
Vševed
Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05

Príspevok od používateľa Gabriel Nagy » Sobota, 8. Septembra 2012, 20:13

IS200/300 je nadherne autoooo... brutal fotky :-)
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE? :-D

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 20 neregistrovaných