Čo vás vie najviac potešiť ???
Re: Čo vás vie najviac potešiť ???
Red car - red stuff. Inak gratulujem, som zvedavy ako budes spokojny.
auto: Fun Or Racing Daily in STyle with More Power 260 - 267hp a 398Nm bratm
priblizovadlo: Honda City 1.4 Cool
predtym: dlllho dlllllllho Corolla E10 5D : 1,3 16V EFI : KS-One
- Srandista
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Nedeľa, 26. Júla 2009, 13:46
kuki: vzhladom na to, ze tento rok chcem TSku prehnat po par okruhoch, musim mat zrovna na brzdy spolah. Verim, ze kombinaciu som zvolil spravne, ale tesim sa na skusenosti 
Hyundai i30 1.5 T-GDI 2022, cervena
Toyota Corolla 1.8 TS 2003, cervena
Ex: Toyota Corolla 1.3 G6 1998, cervena
Family: Toyota Yaris 1.3 2006, modra metaliza

- drgi
- Vševed
- Dátum registrácie: Štvrtok, 10. Februára 2005, 21:50
- Kontaktovať používateľa:
ja mam usr+redstuff na mx5ke (147k, cca 1100kg) a slovakia ring zvlada bez problemov, aj napriek tomu ze redstuffy nie su urcene pre okruhy. ale yellowstuffy zase prasia, a nechcem mat spinave disky
'miatka' : Mazda MX-5 Sportive, 2001 (NBFL), 1.8, 128 000 km
- Srandista
- Toyota guru
Tak ja neplanujem vymetat okruhy na pravidelnej baze, len sa chcem pozriet a vyskusat, co to auticko (a ja) na okruhu dokaze.

Ja som zvazoval, ci green alebo redstuff, bol som rozhodnuty pre green, kedze trapit auto na okruhoch neplanujem a trosku som bol nesvoj z toho, ze redstuffy treba jemne zahriat aby to brzdilo na 100%, no a nakoniec ma ukecali v nipponcars (hlavne cenou) na Black Diamond Performance G12 + fastroad pads https://dl.dropbox.com/u/15369988/DSC_0249.jpg 
Swift Sport ZC32S
Mazda 626 2002 1.8
ex:Accord Cl9 2.4 Vtec-i
ex:Celica 7A-FE
ex: Felicia 1.3 1999
Mazda 626 2002 1.8
- Srandista
- Toyota guru
No pokial viem, tak zahrievat treba BlueStuffy, ak som dobre cital v materialoch. Redstuffy je treba iba par stoviek kilometrov zajazdievat, aby prestali vydavat hluk, na samotny brzdny vplyv by to asi nemalo mat ucinok, ci?

- drgi
- Vševed
Greenstuff - za studena brzdia vyborne, po zahriati o kusok lepsie. vhodne na lahsie auta (civic, corolla), rychly zabeh, redukovany brzdny prach.
Redstuff Ceramic - za studena brzdia vyborne, po zahriati o kusok lepsie. v beznej premavke je ten rozdiel takmer nepostrehnutelny, ale kto nema sloniu nohu, vyciti ten rozdiel za studena a za tepla. minimum brzdoveho prachu. Su vhodne pre tazsie auta, napr. Camry, ISka a pod, preto znesu aj vyssie teploty, zabeh cca tych 1000-2500km.
Yellowstuff Race - za studena brzdia vyborne, po zahriati este lepsie. legalne do cestnej premavky.
Bluestuff NDX - predchadzajuca zmes potrebovala zahriat, ale bavil som sa s inzinierom z EBC, a uz by mali mat novu zmes, ktora funguje aj za studena, podobne ako yellowstuff, plus ma takmer dvojnasobnu zivotnost ako yellowstuff. A kedze v NipponCars.sk berieme iba cerstvo upecene platnicky, nemoze sa stat ze od nas dostanete 5 rokov staru zmes, ktora je vlastnostami niekde uplne inde ako aktualna
Black Diamond Fast Road platnicky - vlastnostami niekde medzi EBC Green a Red, treci koeficient maju vsak suverenne najvyssi, dlhsi zabeh (1000km) Tu je zaujimava aj cena, vo vseobecnosti su ceny plusminus rovnake ako EBC, niektore typy vsak stoja iba polovicu toho co EBC, rovnako kotuce. Podla doterajsich skusenosti nesklamu ani EBC, ani Black Diamond. Nemozem povedat ze tieto alebo tieto su o ukrutny kus vpredu, snad jedine v oblasti zavodnych platniciek ma EBC navrch v tom zmysle, ze ponuka tri typy (Yellowstuff, Blue a Orangestuff), Black Diamond iba jedny Fast Track, aj to pomenej aplikacii (aut). Tento rok vsak BD chysta rozsirenie aplikacii na Fast Track.
Velmi dolezita je vsak montaz kotucov a zabeh, poriadne ocistit vsetky dosadacie plochy, a citlivo brzdit pocas prvych kilometrov.
Zabeh ma dve fazy, kym si platnicky a kotuce sadnu, teda stycna plocha je 100% povrchu platnicky. Pocas prvych kilometrov to bude brzdit horsie, po prvej stovke sa to zlepsi. Ak tych 100km najazdite v meste, tak to bude lepsie, ak na dialnici, tak akoby ste ani nejazdili.
Potom ich treba 'vypalit', teda opakovanym brzdenim zohriat az prestanu brzdit uplne, a potom bez brzdenia ci zastavenia vychladit.
Takisto, ked po hodine santenia na Slovakia Ring-u ci zjazde z Pezinskej baby rovno zastavite pod bufetom a zatiahnete rucnu, skrivia sa vam kotuce, pretoze budu nerovnomerne chladnut. treba par kilometrov aj viac kludne jazdit bez brzdenia, nech sa ochladia.
Redstuff Ceramic - za studena brzdia vyborne, po zahriati o kusok lepsie. v beznej premavke je ten rozdiel takmer nepostrehnutelny, ale kto nema sloniu nohu, vyciti ten rozdiel za studena a za tepla. minimum brzdoveho prachu. Su vhodne pre tazsie auta, napr. Camry, ISka a pod, preto znesu aj vyssie teploty, zabeh cca tych 1000-2500km.
Yellowstuff Race - za studena brzdia vyborne, po zahriati este lepsie. legalne do cestnej premavky.
Bluestuff NDX - predchadzajuca zmes potrebovala zahriat, ale bavil som sa s inzinierom z EBC, a uz by mali mat novu zmes, ktora funguje aj za studena, podobne ako yellowstuff, plus ma takmer dvojnasobnu zivotnost ako yellowstuff. A kedze v NipponCars.sk berieme iba cerstvo upecene platnicky, nemoze sa stat ze od nas dostanete 5 rokov staru zmes, ktora je vlastnostami niekde uplne inde ako aktualna
Black Diamond Fast Road platnicky - vlastnostami niekde medzi EBC Green a Red, treci koeficient maju vsak suverenne najvyssi, dlhsi zabeh (1000km) Tu je zaujimava aj cena, vo vseobecnosti su ceny plusminus rovnake ako EBC, niektore typy vsak stoja iba polovicu toho co EBC, rovnako kotuce. Podla doterajsich skusenosti nesklamu ani EBC, ani Black Diamond. Nemozem povedat ze tieto alebo tieto su o ukrutny kus vpredu, snad jedine v oblasti zavodnych platniciek ma EBC navrch v tom zmysle, ze ponuka tri typy (Yellowstuff, Blue a Orangestuff), Black Diamond iba jedny Fast Track, aj to pomenej aplikacii (aut). Tento rok vsak BD chysta rozsirenie aplikacii na Fast Track.
Velmi dolezita je vsak montaz kotucov a zabeh, poriadne ocistit vsetky dosadacie plochy, a citlivo brzdit pocas prvych kilometrov.
Zabeh ma dve fazy, kym si platnicky a kotuce sadnu, teda stycna plocha je 100% povrchu platnicky. Pocas prvych kilometrov to bude brzdit horsie, po prvej stovke sa to zlepsi. Ak tych 100km najazdite v meste, tak to bude lepsie, ak na dialnici, tak akoby ste ani nejazdili.
Potom ich treba 'vypalit', teda opakovanym brzdenim zohriat az prestanu brzdit uplne, a potom bez brzdenia ci zastavenia vychladit.
Takisto, ked po hodine santenia na Slovakia Ring-u ci zjazde z Pezinskej baby rovno zastavite pod bufetom a zatiahnete rucnu, skrivia sa vam kotuce, pretoze budu nerovnomerne chladnut. treba par kilometrov aj viac kludne jazdit bez brzdenia, nech sa ochladia.
Vdaka drgi za velmi podrobne informacie. ST kolega ma kotuce turbo groove a yellowstuff a pochvaluje si. Ja suhlasim so Srandistom, ze red stuff bude pre auta ako mame my to najsamvhodnejsie.
auto: Fun Or Racing Daily in STyle with More Power 260 - 267hp a 398Nm bratm
- ondrik
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Sobota, 14. Mája 2005, 08:57
ja mam turbo groove/red stuff vpredu a turbo groove/black stuff vzadu. To s tym zohriatim uplnym sa mi stalo na dialnici, asi po pol roku jazdenia s novymi brzdami som musel v krizovej situacii zabrzdit zo 160-170 na 0 kmh a presiel som asi kilometer na najblizsie odpocivadlo kde som samozrejme zastavil a vystupil z auta aby som sa ukludnil a z prednych redstuff straaasny smrad... Kamos so siel somnou sa len cudoval, ze boa, ake drahe brzdy a na prvom brzdeni zhoria... Aj ked ubrzdili to prekvapivo rychlo
Prius 2012 hybrid + LPG... lacnejsie to uz nejde 
Celica 96 2,0 GT 3S-GE
Ex-Celica 92 1,6 STi 4A-FE
Ex-Corolla 89 5dHB 1,6 GL 4A-F
Celica 96 2,0 GT 3S-GE
- drgi
- Vševed
ondrik,
preco nemas vzadu redstuff? kvoli vyvazeniu brzd a zivotnosti prednych platniciek by bolo dobre mat vzadu rovnake ako vpredu.
zabiehal si ich tak ako mal, vratane toho 'vypalenia' ?
preco nemas vzadu redstuff? kvoli vyvazeniu brzd a zivotnosti prednych platniciek by bolo dobre mat vzadu rovnake ako vpredu.
zabiehal si ich tak ako mal, vratane toho 'vypalenia' ?
- ondrik
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Sobota, 14. Mája 2005, 08:57
neviem, nejako som vzdy kupoval do predu "vykonnejsie" platnicky. Zadne som asi pred dvoma rokmi pri vymene vyberal este asi povodne. Mali to labutie logo celica vyryte 
no, zabehaval som ich asi 200km po meste s opatrnym brzdenim. Az ked som videl celu plochu kotucov do leskla vysuchanu brzdieval som ostrejsie. A to zahorenie som nerobil, az prvykrat vtedy na dialnici som s nimi naozaj poriadne brzdil a zohrial ich poriadne... Ale myslim ze odvtedy brzdia este o kusok lepsie
no, zabehaval som ich asi 200km po meste s opatrnym brzdenim. Az ked som videl celu plochu kotucov do leskla vysuchanu brzdieval som ostrejsie. A to zahorenie som nerobil, az prvykrat vtedy na dialnici som s nimi naozaj poriadne brzdil a zohrial ich poriadne... Ale myslim ze odvtedy brzdia este o kusok lepsie
Prius 2012 hybrid + LPG... lacnejsie to uz nejde 
Celica 96 2,0 GT 3S-GE
Celica 96 2,0 GT 3S-GE
- KLingO
- začiatočník
- Dátum registrácie: Streda, 1. Júla 2009, 16:29
ja mam od minuleho roka EBC kotuce a Greenstuffy (Yellow a red som na aurisa nenasiel) a spokojnost prevelika ... po jemnom zahriati hryzu jak dive 
EX:Auris 2009 1,6Vmatic M/T ExNavi
- Srandista
- Toyota guru
Ohoho, toto sa mi paci, uz sa neviem dockat, az tie kotuce a redstuffy namontujem na auto.

- Srandista
- Toyota guru
Ze za hodinu a pol vychadza optimalizovana verzia System Shocku 2 na nove systemy. Uz sa neviem dockat, ako to spustim!
http://www.gog.com/
http://www.gog.com/

to bude pekny valentinsky vecer Srandista 
Swift Sport ZC32S
Mazda 626 2002 1.8
Mazda 626 2002 1.8
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní