Ktory olej je pre 3S-Ge ten naj...

všetko o tomto modeli

Moderátor: Leňulka

Používateľov profilový obrázok
stefan-celica
Toyota guru
Dátum registrácie: Štvrtok, 25. Septembra 2008, 20:07

Re: Ktory olej je pre 3S-Ge ten naj...

Príspevok od používateľa stefan-celica » Utorok, 18. Mája 2010, 06:22

O olejoch som toho precital dost a nikde som nenasiel v mudrych "clankoch" ze sa nemoze prejst z 10w40 napr. na 5w40. A ten favos kua dostava riadne kapky. Jazdi na nom jak hovado Na tom oleji ma cez 2000km. Ale motor ma 90 000km.
Naposledy upravil/-a stefan-celica v Štvrtok, 21. Júla 2011, 17:20, upravené celkom 1 krát.
Toyota Celica T20 ST202 129kw 3SGE McPherson :) 376 916km, Evans Coolants, K&N, PUR 80Sh
Renault Trafic 2.0dci M9R L2H1 toto auto my bol čert dlžný
Subaru Legacy AWD 2.0 boxer EJ20 318 000km

drgi
Vševed
Dátum registrácie: Štvrtok, 10. Februára 2005, 21:50
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drgi » Utorok, 18. Mája 2010, 08:45

zalezi co presne je to za olej, ten 0w30/40. ak je to ta voda so znizenou HTHS viskozitou, tak ho caka zabava :)
'miatka' : Mazda MX-5 Sportive, 2001 (NBFL), 1.8, 128 000 km

miguellito
začiatočník
Dátum registrácie: Nedeľa, 6. Júla 2008, 13:59

Príspevok od používateľa miguellito » Utorok, 18. Mája 2010, 15:09

no presne tie setky temy o olejoch na ceskom aj slovenskom fore su goood ale ... ked sa nebudeme zaoberat setkymi tymi API a atd. hodnotami (ktore su ale prave tie najdolezitejsie) ale len tymi nasimi 10W40 5W30 atd. tak alfa a omega je to ze
1. ked mam olej 5W40 tak pri nizkej teplote oleja -motora resp v zime(pretoze ide o to ze v zime ma motor pri starte samozrejme mene stupnov) sa sprava ako olej 5 a pri zohriati ako olej 40 na tieto cisla je milion clankov ale ide o to ze ked ma olej prve cislo napr.5 tak uz je do -40 :shock: a to je vam tu na nic a to ja byvam na kysucach a ked mam to horne cislo 40 a pojdem na celde hore Sturcom na viac ako 5000 otackach vkuse tak bych uz celistvosti toho olejoveho filmu neveril pretoze viskozita uz je mala aten olej sa "pomaly" ale isto zacina vyparovat zo svojho vlastneho objemu-este sa sice nevari aleuz ma problemy sam zo sebou a nie este v takom stave mazat afto na6000 otackych a hlavne ak uz je ten olej v aute par tis.km tkaze ja do svojej rvem po novom a aj budem rvat 10W50 -to je olej ktory je od- 25-30 do plus cca 35 stupnov vonkajsieho prostredia pri chode motora za studena a za tepla---

2. tieto cisla nemaju vobec NIC SPOLOCNE s tym ci je olej syntetika alebo polosyntetika alebo uplny mineral---amen to je dogma uz jak krava

3.to ake ma olej chemicke a ciastocne fyzikalne vlastnosti zavisi od jeho aditiv a te mozu byt aj v 0W50 aj 15W40 atd to je jedno zavisi od znacky-niekedy aj ceny a od toho zavisi ako ako olej degraduje ako viaze spaliny a kyseliny ktore sa tvoria pri spalovani atd milion dalsich latok ktore v motore vznikaju,a ako pri takejto svojej degradacii stale dokaze plnit ulohy ktore ma uvedene na etikete a tu je jedno ci je to 10W40 5W30 atd. a ci je to castrol, madit ...

4.u oleja sa jeho penetracna schopnost udava prave zlozitym systemom tych ostatnych standardov a cisel ktore su tam niekde drobnym pismom na spodu etikety kazdej pixle pretoze: olej ktory ma malinke molekuly-teda vsade sa hned dostane moze byd na vonok viskozny jak pomaly med a aj tak maze lepsie a je drahy jak svina ale dalsi olej moze mat vacsie molekuly pretoze neni tak dobre a technologicky dobre vytvoreny a na druhej strane bude riedky ako chcanky a kazdy si bude mysliet ze ma aj lepsiu schopnost mazat bo sa vsade dostane.
5. aj celistvost filmu pri high rpm a vysokej teplote je dana ostatnymi normami ktorych je mrte a tie sa na obaly ani nedavaju pretoze su to vyrobne tajomstva a nakoniec sa na obal hravne picne velke cislo priblizneho zamerania ze 10W40 a podla toho aj seci kupuju a leju a aj vysokoskolsky vzdelani inzinieri tireskaju jeden heft za druhym...
celistvost filmu pri tychto podmienkach je tiez dana hlavne chemickou strankou veci pretoze olej moze byt stabilnejsi ked je 10W40 a je od jednej znacky ale zase samozrejme ze ked je to uz 10W50 a je to dobra firma a drahy olej nemyslim len v ramci konkurencie ale uplne inej cenovej kategorii a clovek si da aj tu namahu s dalsimi blizsimi x info o nom tak je vacsia pravdepodobnost ze ze vyrobca sa s tym pohral a pretoze nejde len o to ake latky tam su a podla toho sa zaradi do tej ktorej normy ale aj ako su tam tie latky viazane a to je to KNOF HOF.
a tu sa dostavam k oblubenej teme Castrol

ke dsom si kupil celicu pred 2 rokmi tak som chcel tiez hned naliat Castrol bombovy to urcite olej ,a presne vtedy seci "automechanici" vraveli ze ser na to bo ten olej strasne zakarbonuje motor... tak som na nich dal a liel liqui moly s ktorym som doteraz spokojny...aaaaale proste mi to nedalo a zacal som sa po tom oleji Castrol pidit a narazil som na medzinarodne castrol forum-nevem ci este nieco take je a tam oni predstavovali ten svoj nov yolej Magnatec a Edge a seci ludia ich tam hanili a ohovarali ze im to zasiera auta...precital som to forum prisam bohu cele a vsimol som si jednu vec ktorou to potom predstavenstvo Castrolu oficialne uzavrelo porobilo sa kopu testov -o ktorych pochybujem ze vseci mechanici ktori na take auta narazili maju moznost za cely svoj zivot urobit a otestovat- a prislo sa na dve veci:

1. kedze viacmenej seci ktori pindali naliali castrol Magnatec a Edge ich naliali do aut kde predtym tisice a statisice km giglali ine oleje a apotom to castrol po nich len "upratal" no tak jasne vysledok auto"upchate "a v prdeli

2. ked je motor na hovno nastaveny a ma zle zapalovanie atd atd a jazdi sa s nim na studeno furt tak ti ani olej z druhej galaxie nepomoze aby sa tam ten carbon netvoril a hlavne ak sa ten olej meni raz za dobu ladovu ako mnohy kludne menia raz za 15000 aj ked jazdia sportovo furt do uplneho hecu alebo to tocia pri nizkych otackach.

a ked uz, ten castrol ma tu patentovanu technologiu podobnu ako liqui moly s tym MoS2 a ona ti vytvori nieco ako chemicky suchy film na vsetkycvh stycnach miestach samozrejme aby naviazanie bolo co najlepsie tak motor musel byt pred tym vycisteny co najlepsie =pri fakt kvalitnej generalke a to je ten hard core vysoko odolny mechanizmus ktory chrani motor aj v tych hranicnych situaciach -ked uz ta tekuta zlozka nestiha alebo je uz degradovana--- niektori fajnschmeckeri vedia ze Top fuel dragstre sa pri skladani motora potru znutra ked su este uplne surove a "suche" pastou na baze sulfidu molibdeniciteho=Mos2 a to iba jednorazovo a to je trvale-a dobre veme na ake palivo a na akych teplotach frcia top fuely je pravda ze tie motory chladi samotny nitrometan ktory sa tam dava-preto tie motory ani vlastne nemaju chladiasi system na tych par minut a seku ale trenie je tam obrovske... samozrejme ze v tych olejoch liqui moly je to trochu primitivnejsie naviazane pretoze ten oil by potom stal 50 000 za pixlu ale ide o ten kompromis ceny a tohto jedinecneho vynalezu ,a castrol ma metodu -resp.jej zlozenie utajene ale prezradili ze to je na podobnej baze. zlozenie je zname len preto ze amici ukradli fasounom pri obsadeni nemecka plany na messerschmidty a tam sa toto uvadzalo ako eno nuno chutovka do leteckych motorov-blizsie vam o tom pove Libor z ceskeho fora-ako skopcaci lietali aj s prestrelenou olejovou vanou atd.

a z vlastnej skusenosti vem ake je tazke ten olej "sundat" ak sa dobre naviazal dostat z toho motora-preto niektorym salamistickym mechanikom nejde motor po pouzivani Liqui moly zatesnit bo pri rozoberani sa dostane na stycne miesta tesneni a tam potom tesniaca hmota nechyti ani bohovy a tecie to popod tesnenia... ked som mal naposledy otvoreny motorcely den tak ten olej ani nahodou ztiect z vaciek ani za 20 hodin drzi proste na tom suchom filme prilnuty musel som to setko poutierat rucne a plochy na tesnenie tiez niekolk okrat odbrzdovacom a odstranovacmi siliconov na viac razy...

neviem ci dost ludi vie ze ked je motor napr po uplnej GO tak pri zabiehani by sa nemal pouzivat moc kvalitny synteticky olej pretoze sa motor uplne na hovno zabehne--- a moze mat normalne aj mensie tlaky akokeby s azabiehal s menej hi tech olejom--- pise to aj toyota vo svojom manuale k celicam -neviem uz sice ku ktoremu genu ale ze az cca po 3000 milach sa moze dat novy a synteticky--- cize to su tie vacsinou s vyssou penetracnou schopnostou a nesuvisi to s ich XXWXX cislom..a normalne je v manuali napisane ze do vymeny by clovek malnosit zo sebou aj na dlhsie cesty aspon jednu stvrtinu objemu olejovej naplne do zasoby --- hold japici uz davno vedeli ze synteticke oily raz dobiju aj trh a budu sa liat do ich toyot... hold utesnit kvalitnu syntetiku je umenie--tos moja celda sa tiez utesnovala na 3 razy a jak som nalial tento novy synteticky MOLYGEN tak zase rosi kua .....

a to je vse pratele...to sem prece mel rict ja a musel rict ja 8)
Mi Angelita CeliCa GTi 2.0 16 V-oltov:-), Morning Lemon Zltunka Designed by the Wind
Hlavne netreba stat vedla auta ktore je od vas 1,5metra a ide rychlostou 170km/h
mam fakt DAMNED car
yellow mambaaa

stefan-celica
Toyota guru

Príspevok od používateľa stefan-celica » Utorok, 18. Mája 2010, 17:20

Len ani jedna znacka oleja co som pozeral neudava HTHS viskozitu...
Toyota Celica T20 ST202 129kw 3SGE McPherson :) 376 916km, Evans Coolants, K&N, PUR 80Sh

Leňulka
toyoťák
Dátum registrácie: Štvrtok, 17. Marca 2005, 18:31
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Leňulka » Streda, 19. Mája 2010, 20:58

Myslim ze spousta lidi, hlavne tech co jsou jen takovy ti "co si neprectu nevim, praxe zadna", resi porad hovadiny, slysi spoustu pazvuku v motoru, porad jim nekde neco tece a podobne, ani ja ani Libor tyto veci neresime, zvuky ktere jdou slyset jsou prirozene a clovek musi poslouchat opravdu jen to co by poslouchat mel, zadny z nasich motoru neni staveny na to aby jel tise jako nektere dnesni koncernisticke vysavacoidni motory, nektere motory jsou proste tissi, nektere uz mene, ale ne vzdy treba hledat chybu v neci praci, pripadne v motoru, kazdy motor je individualni a staven ne pasove, takze se vzdy kazdy bude lisit od toho dalsiho, ... co je u oleje podstatne? aby tam opravdu nejaky byl, a to jaky bych prizpusobila dle najezdenych kilometru a stari vozu, to ze do motoru predepisuji 5W30 neznamena ze se to tam bude dat let i po 200tis km, kdy jsou vule v motoru daleko vetsi nez na zacatku, ...ja mam turbo motor, motor ktery odolava daleko vyssim teplotam jak atmosfericky a divte se nebo ne, leju olej od Mobil Petroleum, znacka Comma, pet litru za petikilo, jo pro nekoho levna sracka, me ten olej ale slouzi dobre, motor slape tisse a ozyva se na nem lehce jen zub casu a to ze jeste nebyl otevreny, ...prijde mi ze opravdu spoustu veci resite az moc zbytecne, a na nektere podstatnejsi veci uz ale zapominate, ...neni to tim ze vy jste pedanti a ja jsem lempl kteremu je vsechno jedno, neni pravda, ...jen je potreba se naucit opravdu vnimat jen to co je podstatne...
Toyota Celica 2.0 Turbo All-Track 1991
Toyota 4Runner 2,4i 1989
Ex: Toyota Celica 2.0 Turbo 4WD 1989
Ex: Toyota 4Runner 3.0 V6 1989
Ex: Toyota Celica 2.0 Turbo 4WD 1988
Ex: Toyota Celica 2.0GTi 16V 1989
N.M.T. Engineering

saboter
začiatočník
Dátum registrácie: Pondelok, 19. Januára 2009, 21:33

Príspevok od používateľa saboter » Štvrtok, 20. Mája 2010, 08:02

Leňulka napísal:...ja mam turbo motor, motor ktery odolava daleko vyssim teplotam jak atmosfericky a divte se nebo ne, leju olej od Mobil Petroleum, znacka Comma, pet litru za petikilo, jo pro nekoho levna sracka, me ten olej ale slouzi dobre, motor slape tisse a ozyva se na nem lehce jen zub casu a to ze jeste nebyl otevreny, ...
Len im ešte napíš ako často ho meníš, nech si aj z toho berú príklad :razz: .
ex: Corolla LB E11 Terra (vykuchaná), 1.4 4E-FE

Cero
panic
Dátum registrácie: Utorok, 19. Decembra 2006, 14:00
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Cero » Štvrtok, 20. Mája 2010, 15:57

Ja davam BP Visco 3000 (10w-40) tak, ako daval predchadzajuci majitel a motor nezerie ani kvapku zatial.
a obcas ho vytacam dost :)
cena je nieco cez 20eur za 4l.
Celica T20 2.0 i 16V 125kW

Leňulka
toyoťák
Dátum registrácie: Štvrtok, 17. Marca 2005, 18:31
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Leňulka » Štvrtok, 20. Mája 2010, 21:01

jo a ten olej je samozrejme 10W40 motor nezere ani kapku od vymeny po vymenu, a to uz ma za sebou 21 let a 195tis km :razz:
Toyota Celica 2.0 Turbo All-Track 1991
Toyota 4Runner 2,4i 1989
Ex: Toyota Celica 2.0 Turbo 4WD 1989
Ex: Toyota 4Runner 3.0 V6 1989
Ex: Toyota Celica 2.0 Turbo 4WD 1988
Ex: Toyota Celica 2.0GTi 16V 1989
N.M.T. Engineering

Jancula
panic
Dátum registrácie: Štvrtok, 9. Augusta 2007, 18:33

Príspevok od používateľa Jancula » Piatok, 21. Mája 2010, 17:23

Ja som lial zo zaciatku Valvoline Maxlife 10w-40. Teraz som dal podla odporucani od chalanov plnu syntetiku Ravenol RSS Racing Sport 10w-60 a motor ide ako hodinky. Tiez lepsie znasa vysoke otacky. Takze vrelo odporucam. Cena tiez prijatelna.
Toyota Celica GT 2.0 SS 129kw r.v. 95

stefan-celica
Toyota guru

Príspevok od používateľa stefan-celica » Streda, 2. Júna 2010, 22:10

Favorit uz spapal 0w40 ako som mu hovoril a nie zeby tam dal 10w40 ale 5w40 a este drahy castrol.
Naposledy upravil/-a stefan-celica v Štvrtok, 21. Júla 2011, 17:16, upravené celkom 1 krát.

Avensis
Toyota guru
Dátum registrácie: Utorok, 10. Marca 2009, 15:22
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Avensis » Nedeľa, 6. Júna 2010, 09:50

Ja som tiež uvažoval nad 10w 40 od Valvoline, no nakoniec som tam dal 5w 50 Valvoline VR1 Racing, niekomu sa to bude zdat zbytočné, no mne nie, v prevádzke ju mám cca od 17.03.2010 nabehaných cca 4000 tis km, pár krát obmedzovač, full auto + pes + full kufor batožiny, vytáčanie atď a ani raz som nedolieval olej! Pravidelne si ho kontrolujem dakedy aj dvakrát do dňa :lol: A je to furt na tej istej hladine na ktorej bol pri naplnení, isto dačo zmizlo to je jasné ale okom som nezaznamenal úbytok na mierke, viem kde bolo pri výmene, viem kde je teraz ;-) Ešte tak 1000 km a ide výmena. Mimochodom farba stredne hnedá, vôňa v pohode :D Chuť som neskúšal :lol:
Lexus LS 430 President pack
ex.Lexus GS 300
ex.Celica GT 94 LSD SS II + chladič prevodovky
ex.Corolla GT-i AE92 89"

Yamaha WR
Yamaha XS veterán :-)
ex.Yamaha XT
ex. Carina E 2,0 TD

ex. Toyota Avensis D4D 2,0 T22

Gabriel Nagy
Vševed
Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05

Príspevok od používateľa Gabriel Nagy » Nedeľa, 6. Júna 2010, 16:56

ochutnaj ;-)
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE? :-D

Avensis
Toyota guru
Dátum registrácie: Utorok, 10. Marca 2009, 15:22
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Avensis » Streda, 9. Júna 2010, 21:54

Gabriel Nagy napísal:ochutnaj ;-)
Len či by som ho potom spálil :lol: Skôr to vidím na zaplutú sviečku :lol:
Lexus LS 430 President pack
ex.Lexus GS 300
ex.Celica GT 94 LSD SS II + chladič prevodovky
ex.Corolla GT-i AE92 89"

Yamaha WR
Yamaha XS veterán :-)
ex.Yamaha XT
ex. Carina E 2,0 TD

ex. Toyota Avensis D4D 2,0 T22

stefan-celica
Toyota guru

Príspevok od používateľa stefan-celica » Utorok, 31. Augusta 2010, 17:30

Nasiel som na nete olej od Liqui Moly 10w40 s MoS 2 Cena moze byt odkial ich beriete vy?

http://obchod.damoslovakia.sk/katalog/o ... 10w-40-5l/

jarson
toyoťák
Dátum registrácie: Pondelok, 12. Mája 2008, 17:09

Príspevok od používateľa jarson » Utorok, 31. Augusta 2010, 19:20

ak hladas LM, asi lepsiu cenu na SK nenajdes. V CR ano, ale ak zaratas dopravu tak su zasa tito lacnejsi.Iba ze by si tam mal cestu, ten rozdiel velky nie je.
Inak ja som predtym kupoval 5-30 a najlacnejsi bol fordacky Formula F, 5l za 30€ aj s dodanim do domu od fy. Lascora(najdes na nete).
Casto su dobre ceny u firiem , ktore sa zaoberaju vsetkym moznym a to co hladas maju len "okrajovo". Len je tazke na nich natrafit.
Civic 1.8 FD7 06 Turkey Obrázok
Carina E 1.6 XLi Lift japan 92Obrázok
Carina E 1.8 GLi Lift UK 96 R.I.P.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní