Xenóny resp. HID sady

Fórum o všetkom, čo vás zaujíma ...

Moderátor: Elvis

Používateľov profilový obrázok
smutok
Toyota guru
Dátum registrácie: Štvrtok, 13. Marca 2008, 15:12
Kontaktovať používateľa:

Re: Xenóny resp. HID sady

Príspevok od používateľa smutok » Štvrtok, 21. Mája 2009, 14:43

Tu su este dalsie informacie ohladne zistenia nelegalne namontovanych xenonov.
http://www.soundcar.sk/clanky/clan/pres ... onove.html

Su tam hlavne pekne popisane znacenia svetlometov na aky typ svetelneho zdroja su usposobene.
EE111 4EFE ATM3FC, LXH12 2L MTM, SCP10 1NZFE MTM5F, ACV30 2AZFE ATM, ZZE120 4ZZFE MTM5F, KSP90 1KRFE MTM5F, AE111 4AGE MTM6F, NDE180 1NDTV MTM6F, NSP130 1NRFE MTM6FS, ZRE181 1ZRFAE CVT, NHP130 1NZFXE CVT

milos
začiatočník
Dátum registrácie: Streda, 27. Mája 2009, 19:08

Príspevok od používateľa milos » Štvrtok, 28. Mája 2009, 19:16

môj názor je že aj klasický halogén svieti dobre ja mám teraz Osram Nightbreaker H7 svietia super,až na tú životnosť,skôr ako xenón mi chýba ostrekovač svetiel.Lebo hoc jak dobre svietia keď je zle počasie hneď su špinavé.Neviete či sa ostrekovače na E12 dajú dorobiť
Toyota Corolla E12 1.4 VVTi

adamski
nula
Dátum registrácie: Piatok, 3. Júla 2009, 12:57

Xenony mi svietia slabo

Príspevok od používateľa adamski » Pondelok, 28. Septembra 2009, 14:06

Cafte,
v juni som z de doviezol Avensis r.2006, najazdene 45000km. Ma dobru vybavu, okrem ineho xenony. Problem je, ze mi svietia nejako slabo. Tento vikend som bol v Prahe a spat a cesta po tme s protisvetlami bola priserna, ja som nic nevidel. Predtym som jazdil Astru s halogenmi, ale to svietilo lepsie.
Zaujimave je, ze ked zapnem svetla, rozsvietia sa silno tak na pol sekundy a potom sa stlmia. Ked ma po dialnici obieha niekto iny s xenonmi, tak vidim vyrazny rozdiel v jeho a mojom svieteni... Uz som si kupil aj nove ziarovky (vybojky) z ebay, no este som ich nechcel menit, kym si nebudem uplne isty, ze s tymi svetlami nieco je. V servise mi telefonicky povedali, ze nemaju pristroj na zmeranie svietivosti, ze jedine skusit menit vybojky (ale po 3 rokoch by nemali byt zle) alebo nejaky menic/zdroj ci nieco podobne.

Mate niekto tip?
dik

adamski
nula
Dátum registrácie: Piatok, 3. Júla 2009, 12:57

Re: Xenony mi svietia slabo

Príspevok od používateľa adamski » Štvrtok, 28. Januára 2010, 12:43

adamski napísal:Cafte,
v juni som z de doviezol Avensis r.2006, najazdene 45000km. Ma dobru vybavu, okrem ineho xenony. Problem je, ze mi svietia nejako slabo. Tento vikend som bol v Prahe a spat a cesta po tme s protisvetlami bola priserna, ja som nic nevidel. Predtym som jazdil Astru s halogenmi, ale to svietilo lepsie.
Zaujimave je, ze ked zapnem svetla, rozsvietia sa silno tak na pol sekundy a potom sa stlmia. Ked ma po dialnici obieha niekto iny s xenonmi, tak vidim vyrazny rozdiel v jeho a mojom svieteni... Uz som si kupil aj nove ziarovky (vybojky) z ebay, no este som ich nechcel menit, kym si nebudem uplne isty, ze s tymi svetlami nieco je. V servise mi telefonicky povedali, ze nemaju pristroj na zmeranie svietivosti, ze jedine skusit menit vybojky (ale po 3 rokoch by nemali byt zle) alebo nejaky menic/zdroj ci nieco podobne.

Mate niekto tip?
dik
Nakoniec som k tomu nieco nasiel - ak by to este niekto potreboval, je to samostatna velka tema, viac info napr. tu
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... st&start=0

Lammer
panic
Dátum registrácie: Utorok, 12. Januára 2010, 19:01
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lammer » Nedeľa, 21. Februára 2010, 16:29

ja som montol HID do ae 82 .. svietivost o 200% lepsia.. a co sa toho tyka tak mam aj papierik na ktorom je napisane E11 cize by to teoreticky mala byt homologizacia.. opravte ma ak sa mylim.. a po dalsie .. ta v MI si tak svetla ani nevsimaju .. tu skor idu na kolesa a body kity... cize z vychodu tolko
Toyota corolla AE 92 liftback 1.6 16V GL 4A-F 69 kW -projekt pozastaveny
Toyota corolla AE 82 GT 1.6 16V 4A-GE 89kW
Peugeot 307 1.6 16V break tankodrom (spotreba 14,8l/100Km)
http://kwscustoms.cholerik.cz/

milos
začiatočník
Dátum registrácie: Streda, 27. Mája 2009, 19:08

Príspevok od používateľa milos » Nedeľa, 21. Februára 2010, 19:37

pokial tam nemaš automaticke nastavovanie + ostrekovače tak E11 ti nepomôže oficialne to ta mať nemôžeš ale ak si to zeleny nebudu všimať tak čo tam po tom čo môže a nemôže byť :)
Toyota Corolla E12 1.4 VVTi

Lammer
panic
Dátum registrácie: Utorok, 12. Januára 2010, 19:01
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lammer » Pondelok, 22. Februára 2010, 03:41

prinajhorsom si neham v aute obyc halogeny.. a ked budu hucat tak ich proste vymenim.. nic zlozite :D
Toyota corolla AE 92 liftback 1.6 16V GL 4A-F 69 kW -projekt pozastaveny
Toyota corolla AE 82 GT 1.6 16V 4A-GE 89kW
Peugeot 307 1.6 16V break tankodrom (spotreba 14,8l/100Km)
http://kwscustoms.cholerik.cz/

cahir
MX-5 guru s malým zmrdom
Dátum registrácie: Sobota, 1. Januára 2005, 12:39

Príspevok od používateľa cahir » Pondelok, 22. Februára 2010, 21:05

nic proti neutorizovanym HID prerabkam, keby ale tolko povacsinou neoslnovali... ono tie paraboly nie su uplne rovnake pre halogeny a hid
ex: Corolla E12 1.4VVTi
ex: Mazda Miata Obrázok
Lexus IS200 Obrázok
Honda PCX

teer7
začiatočník
Dátum registrácie: Štvrtok, 10. Apríla 2008, 21:12

Príspevok od používateľa teer7 » Utorok, 23. Februára 2010, 10:22

suhlasim s cahirom - parabola pre halogenovu ziarovku nie je usposobena na pouzitie xenonovej vybojky. jedna vec je dobre vidiet, druha vec je neoslnovat. takmer vsetci tvrdite, ze to mate nastavene spravne (a nemam dovod tomu neverit), ale po cestach jazdi aj kopec debilov, pre ktorych to cele konci vymenou ziarovky za vybojku a viac ich nezaujima. cuduju sa, naco treba ostrekovace a gyroskop. prave kvoli nim uplietli policajti ten bic, no su pripady, kedy so zelenymi musim suhlasit. niektorym exemplarom by mali okrem technicaku zobrat aj obciansky preukaz. osobne nemam proti prestavbam vobec nic, ked sa robia na urovni bliziacej sa k originalu. iste, aj to je vo vacsine pripadov nelegalne, ale da sa to zvladnut celkom inteligentne. napr. http://www.cybertronic.vyrobce.cz/naklapeni_svetel.php
Lexus RX400h (2008)
Toyota Corolla Verso 1.6 VVTi (2003)
ex: Toyota Previa 2.4 GL (1997)
ex: Toyota Previa 2.4 GL (1995)

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 22 neregistrovaných