chip 7.gen VVTL
Moderátor: Leňulka
- Rasťo
- Vševed
- Dátum registrácie: Streda, 7. Marca 2007, 17:45
- Kontaktovať používateľa:
Re: chip 7.gen VVTL
Mirec ako vieš, že to neobsahuje korozívne látky? - veď nikde nie je napísané zloženie - nechápem prečo, keď hovoria, že na to majú Trade Mark - majú právne vymožiteľné právo na patent...
Však to, čo je popísané takým vedeckým spôsobom na CZ a SK stránkach spĺňajú aj normálne oleje - väzby + - (katióny vs. anióny) sú normálne aj pri adhézií vody...
Všetky oleje - nech ich označíme ako syntetiku, alebo organické oleje sú frakčné ropné produkty. To, že obsahujú aditíva a je tam aj olovo v určitom množstve je hold normálne, ale ver, že to množstvo je zanedbateľné a dané normou a nie je dôvod sa nad kvalitou olejov v jednej triede vôbec zamýšľať - tie rozdiely sú skutočne minimálne a či si kúpiš Mobil, alebo Castrol, tak kupuješ na 99.9% to samé - od toho sú presne stanovené normy, aké majú mať tie oleje vlastnosti...
Opravím Ťa v mienke o AGIP-e - minimálne na SK je to firma, ktorá kupuje likvidované nedotkuteľné štátne zásoby, podobne ako TESCO, JET a iné čerpačky, čo predávajú o pár halierov lacnejšie...
OMV a SHELL inak vďaka tomu, že majú vlastné rafinérky ropy (mimo SK - na SK kupujú PHM všetci od Slovnaftu - až na BA čerpačky), vyrábajú vlastné oleje, keďže sú to len a iba vedľajšie produkty frakcie ropy. Pridávanie aditív je to posledné...
Však to, čo je popísané takým vedeckým spôsobom na CZ a SK stránkach spĺňajú aj normálne oleje - väzby + - (katióny vs. anióny) sú normálne aj pri adhézií vody...
Všetky oleje - nech ich označíme ako syntetiku, alebo organické oleje sú frakčné ropné produkty. To, že obsahujú aditíva a je tam aj olovo v určitom množstve je hold normálne, ale ver, že to množstvo je zanedbateľné a dané normou a nie je dôvod sa nad kvalitou olejov v jednej triede vôbec zamýšľať - tie rozdiely sú skutočne minimálne a či si kúpiš Mobil, alebo Castrol, tak kupuješ na 99.9% to samé - od toho sú presne stanovené normy, aké majú mať tie oleje vlastnosti...
Opravím Ťa v mienke o AGIP-e - minimálne na SK je to firma, ktorá kupuje likvidované nedotkuteľné štátne zásoby, podobne ako TESCO, JET a iné čerpačky, čo predávajú o pár halierov lacnejšie...
OMV a SHELL inak vďaka tomu, že majú vlastné rafinérky ropy (mimo SK - na SK kupujú PHM všetci od Slovnaftu - až na BA čerpačky), vyrábajú vlastné oleje, keďže sú to len a iba vedľajšie produkty frakcie ropy. Pridávanie aditív je to posledné...
Na čase nezáleží...záleží pouze na životě
Lexus RX400h, ´08, 1MZ-FE
Toyota MR-2 W3, ´00, 1ZZ-FE
Toyota Corolla AE92, ´88, 4A-GE 16V
Ex : Toyota Yaris XP10, ´01-´05, 1SZ-FE
Ex : Toyota Celica RA61. ´85, 21R-C
Ex : Toyota Corolla E11, ´98, 4E-FE
- fajry
- administrátor
- Dátum registrácie: Pondelok, 26. Júla 2004, 13:45
tak chlape a teraz si napisal velku sprostost. A co tak Shell, Total, Elf, Fusch, Repsol, Texaco, ... a ine dalsie spolocnosti, ktore maju vlastne rafinerie, spolocnosti, ktore si tazia ropu a z nej vyrabaju vlastne oleje? Do tejto debaty som sa zapojil len raz, ale teraz mi to nedalo a zapajam sa znovu. Prosim, over si niektore skutocnosti a potom sem pis. Nie je umenie si precitat dve, tri fora a byt "in". Umenie je vediet o automobilovej technike viac, umenie je vediet o motore, mazani, servisovani, nahradnych dieloch a tuningu viac ...miro81 napísal:originál plnú syntetiku vyrábajú svoju vlastnú len Mobil a Agip, ostatní to kupujú od nich a dodávajú tam svoje prísady...takže aditíva obsahuje všetko čo dávame do áut.
Subaru Forester (IV/SJ) 2.0 CVT
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback
- Gabriel Nagy
- Vševed
- Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05
ejej ej... ale sa to tu rozprudilo... co tak sa vratit ktomu nezmyselnemu chipu do VVTL íčka? alebo zmenit nazov temy na oleje aditiva a bishit? 
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
- miro81
- začiatočník
- Dátum registrácie: Štvrtok, 6. Januára 2005, 16:47
Rasťo, Johny Bishop je bývalý pretekár a majiteľ stajne March (v US je to pojem), práve preto vymyslel tieto aditíva a na trhu sú už vyše 30 rokov, pričom všetky ostatné sa ich len snažia napodobniť, avšak práve tým, že tam dávajú prvky, ktoré sú voči motoru agresívne, ak by prezradili skutočné zloženie, tak by sa pripravili o know how, a to by asi nebolo práve v ich záujme. Už to nechcem rozoberať, lebo sme fakt off topic...len si ma nadrbal tým tuzerstvom, lebo s tým saním som sa fakt nababral, a čo sa aftermarket dielov do celici týka, tak o tých mám ozaj dobrý prehľad, aj čo sa cien týka...
Fairy, napísal som, že originál plnú syntetiku...prvý plne syntetický olej totiž vymyslel Mobil a prvú polosyntetiku vynašiel Agip.
Čo sa týka palív, tak pokiaľ viem, aspoň teda z posledného sedenia s vedením Agip, tak ropu berú na našom trhu od Slovnaftu, nakoľko prevzali Mobil aj Esso.
Pravdou je aj to, že súčasné oleje sú na 99% totožné, až na cenu (Castrol), o Mogule a podobných, akože olejoch sa nevyjadrujem...Nechcel som nikoho uraziť, len som prezentoval svoj názor a skúsenosti, hold aspoň sa tu rozprúdila diskusia
OK, takže teraz späť k chipu 
Fairy, napísal som, že originál plnú syntetiku...prvý plne syntetický olej totiž vymyslel Mobil a prvú polosyntetiku vynašiel Agip.
Čo sa týka palív, tak pokiaľ viem, aspoň teda z posledného sedenia s vedením Agip, tak ropu berú na našom trhu od Slovnaftu, nakoľko prevzali Mobil aj Esso.
Pravdou je aj to, že súčasné oleje sú na 99% totožné, až na cenu (Castrol), o Mogule a podobných, akože olejoch sa nevyjadrujem...Nechcel som nikoho uraziť, len som prezentoval svoj názor a skúsenosti, hold aspoň sa tu rozprúdila diskusia
exCelica 2.0 GTi, 115kW r.v. 1994
Honda Prelude 2.0, r.v. 1993 US import
TURBOed Celica 1.8 S r.v. 2000
Mazda RX8,2003, 231 BHP
Mazda RX8,2003, 231 BHP
-
C3rn0
- začiatočník
- Dátum registrácie: Utorok, 20. Marca 2007, 09:30
neriesme uz dalej tie oleje. Skocime niekedy vsetci na pivo a tam sa pobijeme !
).
K "uzasnemu" chipu na VVTL. Mozno dovod temy nebol dost jasne sformulovany. Tak ho tu napisem boldom v inej forme este raz.
Mal som moznost kupit celiku VVTL uz s toutu upravu ECU, mal som tu upravu tam nechat alebo ju cim rychlejsie dat prec ? Mohlo to spravit uz velko paseku na motore ?
Toto boli moje pohnutky, auticko sa medzicasom vraj pokazilo, nebudem spekulovat o dovodoch, kedze o nich viem a bolo ich viacelo.
Miro81. Poprosim ta vsak o jedno. Skus skocit a obedovat par drobnyzh za vysledky z brzdy. Rad by som sa pozrel najma na zmenu priebehu krutiaka ak tvrdis, ze to je takto markatne.
K "uzasnemu" chipu na VVTL. Mozno dovod temy nebol dost jasne sformulovany. Tak ho tu napisem boldom v inej forme este raz.
Mal som moznost kupit celiku VVTL uz s toutu upravu ECU, mal som tu upravu tam nechat alebo ju cim rychlejsie dat prec ? Mohlo to spravit uz velko paseku na motore ?
Toto boli moje pohnutky, auticko sa medzicasom vraj pokazilo, nebudem spekulovat o dovodoch, kedze o nich viem a bolo ich viacelo.
Miro81. Poprosim ta vsak o jedno. Skus skocit a obedovat par drobnyzh za vysledky z brzdy. Rad by som sa pozrel najma na zmenu priebehu krutiaka ak tvrdis, ze to je takto markatne.
- miro81
- začiatočník
- Dátum registrácie: Štvrtok, 6. Januára 2005, 16:47
Pôjdem to odskúšať na tej brzde, len ešte musím spraviť cca 1500 km, aby to malo 100%-ný efekt...totiž auto mám len 2 mesiace, takže som s ním veľa nestihol najazdiť a na plné naviazanie po naliatí to potrebuje 2000-3000 km. Určite to tu potom hodím, nech je výsledok akýkoľvek.
Ten chip ma tiež zaujíma, chalani čo majú Imprezu, Lancer a A4 do mňa hustia, že sa to oplatí a že to majú už vyše 5 rokov a všetko je v absolútnom poriadku, tak teraz fakt neviem...
Ten chip ma tiež zaujíma, chalani čo majú Imprezu, Lancer a A4 do mňa hustia, že sa to oplatí a že to majú už vyše 5 rokov a všetko je v absolútnom poriadku, tak teraz fakt neviem...
exCelica 2.0 GTi, 115kW r.v. 1994
Mazda RX8,2003, 231 BHP
Mazda RX8,2003, 231 BHP
-
C3rn0
- začiatočník
Moj osobny nazor k tomu je, ze to URCITE prida par koni v ISTOM rozsahu otacok.
Avsak vyrobca sa z velkej casti urcite orientuje aj na ako tak rozumnu spotrebu / vs vykon. Ak toto ma byt prave za tuto cenu, tak dakujem, neprosim.
Argument, znizila sa mi spotreba, zvysil sa mi vykon ABSOLUTNE neberiem. Pri niektorych dizlikoach ano (temer rovnaky motor, rozdiel casto iba v naprogramovani ECU ) ale atmosfera s variabilnym zdvyhom a zmenou zdvyhu ventilov, tak to uz nie.
Ak mi niekto napise, jeden jediny argument preco by vyrobca konkretneho motora nerobil uz od vyroby, tak sa mozme rozpravat dalej.
Hovorime o tejto TOYOTE celica, ktorou vyrobca nekonkuruje inym vlastnym vyrabanym autam.
Napr. corola TS ma nizsi vykon a ten isty motor. Tu by som tu debatu pripustil... . O zivotnosti motora ani nehovorim.
Avsak vyrobca sa z velkej casti urcite orientuje aj na ako tak rozumnu spotrebu / vs vykon. Ak toto ma byt prave za tuto cenu, tak dakujem, neprosim.
Argument, znizila sa mi spotreba, zvysil sa mi vykon ABSOLUTNE neberiem. Pri niektorych dizlikoach ano (temer rovnaky motor, rozdiel casto iba v naprogramovani ECU ) ale atmosfera s variabilnym zdvyhom a zmenou zdvyhu ventilov, tak to uz nie.
Ak mi niekto napise, jeden jediny argument preco by vyrobca konkretneho motora nerobil uz od vyroby, tak sa mozme rozpravat dalej.
Hovorime o tejto TOYOTE celica, ktorou vyrobca nekonkuruje inym vlastnym vyrabanym autam.
Napr. corola TS ma nizsi vykon a ten isty motor. Tu by som tu debatu pripustil... . O zivotnosti motora ani nehovorim.
- Rasťo
- Vševed
Napíšem to zas a znova - "chiptuning" atmosférického motora je pixovina... U ZZ motorov s ich litrovým výkonom dupľom. Premapovanie motorov bez ich ďalších úprav a úprav auta ako takého je tuzzing a nie tuning...výrobcovia (dokonca aj tí nemeckí) sakra dobre vedia, čo robia, kaď ich motory majú výkon aký majú...
- Gabriel Nagy
- Vševed
- Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05
no minimalne lancer a ipreza su turobobenzinaky, tam chip beriem, ale u vvtli-cka vobec nie!!!miro81 napísal: Ten chip ma tiež zaujíma, chalani čo majú Imprezu, Lancer a A4 do mňa hustia, že sa to oplatí a že to majú už vyše 5 rokov a všetko je v absolútnom poriadku, tak teraz fakt neviem...
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
- Elvis
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Pondelok, 26. Júla 2004, 12:30
C3rn0 : Corolla TS a Celica TS maju rozdielny vykon? HEEEEEJ? To je mi novinka
je tam ROVNAKY motor a vykon...

Autá, ľudia, príbehy. Vyberáme tie najlepšie témy, príbehy a živé prenosy z motoršportu. volant.tv
-
C3rn0
- začiatočník
hej hej,
uz som si to pozrel. Rovnaky motor viem ze je, len neviem preco som si myslel ze ma iny vykon (-5koni).
Darmo, stava sa
.
uz som si to pozrel. Rovnaky motor viem ze je, len neviem preco som si myslel ze ma iny vykon (-5koni).
Darmo, stava sa
- cahir
- MX-5 guru s malým zmrdom
- Dátum registrácie: Sobota, 1. Januára 2005, 12:39
rozdiel vo vykone najdes v 1.8VVTi Celica vs. 1.8VVTi MR2
- Rasťo
- Vševed
Cahir - je to spôsobené dĺžkou výfukového potrubia (umiestnenie motora)... 
- cahir
- MX-5 guru s malým zmrdom
- Dátum registrácie: Sobota, 1. Januára 2005, 12:39
ved to je jedno. ten rozdiel je urcite zanedbatelny. najma ked zoberieme do uvahy hmotnost.
- Youngblood
- začiatočník
- Dátum registrácie: Streda, 20. Júna 2007, 19:11
Ja vážim podla papierov 1260kg... Ako je na tom MR2???cahir napísal:ved to je jedno. ten rozdiel je urcite zanedbatelny. najma ked zoberieme do uvahy hmotnost.
Toyota Celica TS23, VVTL-i (2ZZ-GE)
Ex:Toyota Celica T23, VVT-i (1ZZ-FE)
If U dont fight, U lost allready!!!
トヨタ セリカ
Ex:Toyota Celica T23, VVT-i (1ZZ-FE)
If U dont fight, U lost allready!!!
トヨタ セリカ
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných