Auris - prakticke skusenosti od vsetkych Aurisakov
- grexos
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Štvrtok, 8. Marca 2007, 10:27
- Kontaktovať používateľa:
Re: Auris - prakticke skusenosti od vsetkych Aurisakov
vacsina z nas si dava opravovat tak rozne svojpomocne a ty co nevedia sami tak podla toho odkial su.
hore okolo ruzomberka lubos s rastom a tu v ba asi najviac vlasto.
z skusenosti priamo z toyotackych servisov by som urcite nedaval do ppc ale skor do awf a mozno aj autogrand.
hore okolo ruzomberka lubos s rastom a tu v ba asi najviac vlasto.
z skusenosti priamo z toyotackych servisov by som urcite nedaval do ppc ale skor do awf a mozno aj autogrand.
Corolla TE71 GT 2T-G
Previa TCR1 2TZ-FE
Yaris 2 1.3
Mazda 5 2i
Ex: Ford Cortina MK3, AE111L, H Stream 2.0, AE92L GTi
Previa TCR1 2TZ-FE
Yaris 2 1.3
Mazda 5 2i
Ex: Ford Cortina MK3, AE111L, H Stream 2.0, AE92L GTi
jj, tiez cerveneho ... inak som si vsimol, ze sa tie cervene Aurisy nejak rozmnozili, pred rokom som o cerveneho Aurisa pomaly ani nezakopol a teraz, pozeram, ze ich je celkom dost ... foto som si pozrel, no ako inak, pekne afto, a este krajsia farba...Mysiak napísal:Hej mam červený, je aj foto v ,,my a naše....,, aj ty más červeného![]()
k tym brzdam: mne velmi vyhovuje, ze nezaberaju hned naplno, ale az ked trochu pritlacis pedal, take co zaberaju hned zostra su dobre akurat na zensku nohu ... raz som siel s Megane II a tam zaberali fest hned jak som sa dotkol pedalu, no proste hruuza...
Auris 1,6 Dual VVT-i
Červených pribudlo,sem tam čierny.Klasicky dve najkrajšie farby.O diskoch bola debata na viewtopic.php?f=31&t=3817 ,su tam aj moje.Ceny tých kvalitných išli pekne dole,to čo som dal za svoje vtedy,dnes by boli tie kvalitné +-nejaké to euro.
No čo už zatial stačia aj tie,časom ich asi predám. 
Auris 1.6,MT5
Ja mam na leto tiez len take lacne ... ale vydrazli toho zatial dost musim povedat...Mysiak napísal:Červených pribudlo,sem tam čierny.Klasicky dve najkrajšie farby.O diskoch bola debata na viewtopic.php?f=31&t=3817 ,su tam aj moje.Ceny tých kvalitných išli pekne dole,to čo som dal za svoje vtedy,dnes by boli tie kvalitné +-nejaké to euro.No čo už zatial stačia aj tie,časom ich asi predám.
Auris 1,6 Dual VVT-i
K tým farbám: To je naozaj len Tvoj názor, že len tie dve farby sú najkrajšie. Ja si myslím úplne niečo iné (veď prečo by som kupoval strieborného Aurisa)
Jasnačka ze to je len moj pohľad,šak nemôže sa pačiť každému to isté, to by bolo jak za komančov.milanov napísal:K tým farbám: To je naozaj len Tvoj názor, že len tie dve farby sú najkrajšie. Ja si myslím úplne niečo iné (veď prečo by som kupoval strieborného Aurisa)
Auris 1.6,MT5
Ale ta strieborna ma z mojho pohladu jednu vyraznu nevyhodu - a to, ze kazda druha fabia a koktavia je strieborna ... kedysi sa mi pacila, ale teraz mi pride strieborna uz strasne nevyrazna, i ked strieborna + cierne elektorny je uz o dost lepsia kombinacia...Mysiak napísal:Jasnačka ze to je len moj pohľad,šak nemôže sa pačiť každému to isté, to by bolo jak za komančov.Strieborná je zas veeelmi praktická nevidno až tak špinu,v lete dobre odráža teplo.
Auris 1,6 Dual VVT-i
ale áno, tá červená je pekná
Kamos si v piatok kupil noveho aurisika.
1,33 motor, 6stupnova prevodovka, celkom good auticko.
Jedina vec sa mi tam ale vobec nepaci. Ovladanie pocitaca. Uy posrane skodovky ho mali na packe pri volante ale tamto neprakticke a dobre tak jedine na riadnu havarku.
Inak velke prijemne prekvapenie. Toho miesta na zadnych sedadlach. Od tak maleho auta som to fakt necakal.
1,33 motor, 6stupnova prevodovka, celkom good auticko.
Jedina vec sa mi tam ale vobec nepaci. Ovladanie pocitaca. Uy posrane skodovky ho mali na packe pri volante ale tamto neprakticke a dobre tak jedine na riadnu havarku.
Inak velke prijemne prekvapenie. Toho miesta na zadnych sedadlach. Od tak maleho auta som to fakt necakal.
Toyota Auris 1,4D4D, r.v. 2010 6MT
ex. WV Passat 1,8T 20V,r.v.2001
ex Ford Focus 1,8TDci r.v. 2002
Skoda Fabia combi 1,2 "HTP" (firemny)
ex. Toyota Avensis T22 sedan 1,6i 98
ex: Skoda Fabia II 1,4i 16V
ex: Skoda Fabia I 1,9SDi 3x
ex. WV Passat 1,8T 20V,r.v.2001
ex Ford Focus 1,8TDci r.v. 2002
Skoda Fabia combi 1,2 "HTP" (firemny)
ex. Toyota Avensis T22 sedan 1,6i 98
ex: Skoda Fabia II 1,4i 16V
ex: Skoda Fabia I 1,9SDi 3x
Inak ten palubny pocitac sa ovlada tak, ze neprestrkavat ruku cez veniec volantu, ale popod veniec, a potom to ide v pohode... ale ovladac je to blby, to treba uznat... 
Auris 1,6 Dual VVT-i
- Rasťo
- Vševed
- Dátum registrácie: Streda, 7. Marca 2007, 17:45
Trochu OT k farbám... Som minulý týždeň videl u nás v RK nevú E12 vo takej tej "fľaškovej zelenej" (obľúbená farba Škodoviek). Tá farba mala tmavší nádych - skôr až niečo ako Racing Green Metalic. Musím povedať že som od tehe auta dlho nevedel oči odlepiť...
Nie som si istý či sa taká farba dodávala sériovo, ale E12 v tej farbe vypadala neskutočne pekne...
Na čase nezáleží...záleží pouze na životě
Lexus RX400h, ´08, 1MZ-FE
Toyota MR-2 W3, ´00, 1ZZ-FE
Toyota Corolla AE92, ´88, 4A-GE 16V
Ex : Toyota Yaris XP10, ´01-´05, 1SZ-FE
Ex : Toyota Celica RA61. ´85, 21R-C
Ex : Toyota Corolla E11, ´98, 4E-FE
Lexus RX400h, ´08, 1MZ-FE
Toyota MR-2 W3, ´00, 1ZZ-FE
Toyota Corolla AE92, ´88, 4A-GE 16V
Ex : Toyota Yaris XP10, ´01-´05, 1SZ-FE
Ex : Toyota Celica RA61. ´85, 21R-C
Ex : Toyota Corolla E11, ´98, 4E-FE
- Samuel
- začiatočník
- Dátum registrácie: Utorok, 20. Mája 2008, 18:30
Takze uz je nabehanych nieco okolo 500km takze prve uz celkom realne dojmy:
Motor:
Je fajn, tah ma dobry, spotreba sa ukludnuje, hluk absolutne ziadny. Motor sa prajavuje az prijemne pri 4000tis. otackach, kedy okrem zvysujuceho sa mierneho hluku dostane by som povedal uz treti dych a pekne kopne
Prevodovka:
6ka predsa len pomohla, motor, stale nezabehnuty, toci pri 130ke 3200 otacok, pri 5ke toci 4100 takze celkom posun. Spotreba sa tam prejavuje priblizne 7,5 l/100 avsak na zaciatku bola vyssia a postupne klesa. Pomaha aj obmedzovac rychlosti ale samozrejme aj tempomat. Obidve zariadenia pracuju vyborne az na to ze obmedzovac sa da vypnut len packou ci tlacidlom. Brzda, spojka, plyn ho nedeaktivuju. Pozor pri predbiehani
Parkrat som sa zapotil ze co sa deje
Podvozok:
Vyborny, spravne komfortny spravne drzi stopu aj vdaka skvelym Continentalkam(mimochodom akymi gumami Vas vyzbrojili v predoslych modeloch), ktore pekne drzia aj na mokre a urobit preklz je celkom dost narocne, avsak nie nemozne
Na oplatku priniesli celkom dost velky hluk, hlavne pri 130ke a viac je to uz pomerne dost, aj ked stale vyborne odhlucnena kabina pomaha
BTW: nahustenie penumixom tomu hluku subjektivne trocha pomohlo.
Riadenie:
Nemam vyhrad, je komunikativne, avsak nie sportove. Pekne je ze pri vyssich rychlostiach tvrdne, ale mohlo by predsa len viac. V meste tocit je lahoda.
Interier:
Podla mna fajn, tvrde plasty mi nevadia, trochu zle sa ale cistia vyplne na dverach, ale ako som zistil slaby koncentrat Jar sensitive a tym jemne navlhcena handra s mikrovlaknom robi divy
Ovladanie palubneho, som si zvykol ale niekedy to otravuje.
Audio:
Zvukovo celkom fajn(som narocny kus hifistu, takze berte s rezervou). Ako nove repro grcali, potom som ich pekne spustil zahoriet a od vtedy sa to zlepsilo. Vela ludi potesia hutne kopacie basy, mne vadia a vadia mi aj prilis stratene stredy a vysky. Ale zatial sa vsetci ostatny nad tym rozplyvali
GPS:
Suvisi to s audiom takze plati vsetko hore napisane plus to ze je to otrava zatial
Je to prilis zlozite, nie je tam jednoducha funkcia napisat do riadka chcem ist na Trnavsku, nie. Treba prejst do menu a tam celkom otravne napisat ulicu popripade najprv aj mesto. Ukladanie predvolenych miest je matuce a pletie sa s ulozenim memory bodov, oznacovacich bodov a POI vstavanych, cize benzinky, posta, obchody a tak. Naviguje anglicky alebo rusky. Dotykovy displej pomaha, avsak zlozito sa navigovanie aj vypina, treba vojst do menu a tam zrusti navigovanie. Celkove off systemu tam nie je. Je mozne Audio Off, alebo Screen Off(znova zlozito cez menu) avsak pristroj stale bezi. Kedze nemam automaticke svetla, tak vzdy na vecer musim znova zlozito nastavovat svietivost obrazovky(znova zlozito cez menu) a tam prepnut nocny mod.
Prehravanie Audia je fajn, potesi USB, zatial pouzivam len ten, v SD slote su mapy na navigaciu. Ine mody som este neskusal. Zatial mi totizto nenacitalo ani jedno MP3 CD a to som ich vyskusal asi 7. Audio CD som este neskusal. Vsetky MP3 mam totizto na DVD a CD sa mi nechce este kupovat. Jedina vec je ze pri prehravani z USB kluca ci SD karty sa nedaju skladby pretacat. Potesi pekny prehladny pohlad do foldrov a aj podrobne info o skladbach. celkom fajn je aj nastavenie Zvuku pre kazdy zdroj hudby samostatne. FM radio ma vyborny prijem(inak tu antenu na streche sa chystam nejako zamenit, dost mi tam vadi) avsak je mozne ulozit na priamo len 6 predvolieb, ktore su priamo na displeji. Ak chcem pridat ci zmenit je treba manualne ci automaticky preladit alebo potom cez male menu prejst. TNSka ma aj celkom zaujimave funkcie ako BT handsfree, ktore avsak stale nejako odpaja a automaticke pripojenie som este nejako nevykumal poriadne. Nie ze funkciu ale funkcnost funkcie. Mam zapnute BT spojim vsetko ide, vypnem kluc vypne sa TNSka odpoji sa. Zapnem kluc zapne sa TNSka telefon sa pripoji, odpoji, pripoji, odpoji potom chytim nervy vypnem vymazem a necham to tak
Mimochodom je tam aj funkcia pripojenia BT audio cize podporuje A2DP profil. Avsak nemam zatial take zariadenicko a telefon aj ked ma A2DP profil tak mi ho nepripoji.
Edit: Takze ide songy pretacat, ked sa podrzi na TNSku prepinanie skladieb, nie vsak na volante, tam to prehodi do ineho foldra. Ide to aj na Audio CD a aj na USB kluci ci SD karte.
Uf tak toto ma takto zatial napadlo, keby su nejake otazky tam sem s nimi
Motor:
Je fajn, tah ma dobry, spotreba sa ukludnuje, hluk absolutne ziadny. Motor sa prajavuje az prijemne pri 4000tis. otackach, kedy okrem zvysujuceho sa mierneho hluku dostane by som povedal uz treti dych a pekne kopne
Prevodovka:
6ka predsa len pomohla, motor, stale nezabehnuty, toci pri 130ke 3200 otacok, pri 5ke toci 4100 takze celkom posun. Spotreba sa tam prejavuje priblizne 7,5 l/100 avsak na zaciatku bola vyssia a postupne klesa. Pomaha aj obmedzovac rychlosti ale samozrejme aj tempomat. Obidve zariadenia pracuju vyborne az na to ze obmedzovac sa da vypnut len packou ci tlacidlom. Brzda, spojka, plyn ho nedeaktivuju. Pozor pri predbiehani
Podvozok:
Vyborny, spravne komfortny spravne drzi stopu aj vdaka skvelym Continentalkam(mimochodom akymi gumami Vas vyzbrojili v predoslych modeloch), ktore pekne drzia aj na mokre a urobit preklz je celkom dost narocne, avsak nie nemozne
Riadenie:
Nemam vyhrad, je komunikativne, avsak nie sportove. Pekne je ze pri vyssich rychlostiach tvrdne, ale mohlo by predsa len viac. V meste tocit je lahoda.
Interier:
Podla mna fajn, tvrde plasty mi nevadia, trochu zle sa ale cistia vyplne na dverach, ale ako som zistil slaby koncentrat Jar sensitive a tym jemne navlhcena handra s mikrovlaknom robi divy
Audio:
Zvukovo celkom fajn(som narocny kus hifistu, takze berte s rezervou). Ako nove repro grcali, potom som ich pekne spustil zahoriet a od vtedy sa to zlepsilo. Vela ludi potesia hutne kopacie basy, mne vadia a vadia mi aj prilis stratene stredy a vysky. Ale zatial sa vsetci ostatny nad tym rozplyvali
GPS:
Suvisi to s audiom takze plati vsetko hore napisane plus to ze je to otrava zatial
Prehravanie Audia je fajn, potesi USB, zatial pouzivam len ten, v SD slote su mapy na navigaciu. Ine mody som este neskusal. Zatial mi totizto nenacitalo ani jedno MP3 CD a to som ich vyskusal asi 7. Audio CD som este neskusal. Vsetky MP3 mam totizto na DVD a CD sa mi nechce este kupovat. Jedina vec je ze pri prehravani z USB kluca ci SD karty sa nedaju skladby pretacat. Potesi pekny prehladny pohlad do foldrov a aj podrobne info o skladbach. celkom fajn je aj nastavenie Zvuku pre kazdy zdroj hudby samostatne. FM radio ma vyborny prijem(inak tu antenu na streche sa chystam nejako zamenit, dost mi tam vadi) avsak je mozne ulozit na priamo len 6 predvolieb, ktore su priamo na displeji. Ak chcem pridat ci zmenit je treba manualne ci automaticky preladit alebo potom cez male menu prejst. TNSka ma aj celkom zaujimave funkcie ako BT handsfree, ktore avsak stale nejako odpaja a automaticke pripojenie som este nejako nevykumal poriadne. Nie ze funkciu ale funkcnost funkcie. Mam zapnute BT spojim vsetko ide, vypnem kluc vypne sa TNSka odpoji sa. Zapnem kluc zapne sa TNSka telefon sa pripoji, odpoji, pripoji, odpoji potom chytim nervy vypnem vymazem a necham to tak
Edit: Takze ide songy pretacat, ked sa podrzi na TNSku prepinanie skladieb, nie vsak na volante, tam to prehodi do ineho foldra. Ide to aj na Audio CD a aj na USB kluci ci SD karte.
Uf tak toto ma takto zatial napadlo, keby su nejake otazky tam sem s nimi
Toyota Auris 1,6 Valvematic: 1ZR-FAE 6 M/T Navi Exclusive
Hyundai Accent 97 1,5 12V HB
Hyundai Accent 97 1,5 12V HB
K pneu: mam Bridgestone Turanza ER300 205/55 R16 a som na tom podobne ako ty... spravaju sa dobre ci uz na suchu alebo mokrom asfalte, vyborne drzia aj pri teplotach tesne nad 0 °C, akurat, ze na drsnom asfalte hucia, a to dost...
K radiu: mne sa zda sound toho serioveho autoradia absolutne v pohode, nemam vyhrady ... ale mam otazku ... ako sa da nastavit hlasitost RDS - hlasenia dopravnych sprav ... lebo vzdy ked mam zapnute radio ci uz FM alebo CD, ked idu dopravne spravy tak to zacne strase revat nahlas, raz som kvoli tomu skoro nabural, tak som sa zlakol ...a v uzivatelskej prirucke som nasiel iba to, ako sa da to hlasenie sprav vypnut (tak som to radsej vypol), o nastaveni hlasitosti som tam nic nenasiel ... nevedel by niekto helpnut?
K radiu: mne sa zda sound toho serioveho autoradia absolutne v pohode, nemam vyhrady ... ale mam otazku ... ako sa da nastavit hlasitost RDS - hlasenia dopravnych sprav ... lebo vzdy ked mam zapnute radio ci uz FM alebo CD, ked idu dopravne spravy tak to zacne strase revat nahlas, raz som kvoli tomu skoro nabural, tak som sa zlakol ...a v uzivatelskej prirucke som nasiel iba to, ako sa da to hlasenie sprav vypnut (tak som to radsej vypol), o nastaveni hlasitosti som tam nic nenasiel ... nevedel by niekto helpnut?
Auris 1,6 Dual VVT-i
- smutok
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Štvrtok, 13. Marca 2008, 15:12
Neviem ako na aurise, ale co mam skusenosti s inymi autoradiami tak ono si pamata hlasitost samostatne pre prehravanie hudby a RDS. Tak skus si znizit hlasitost ked budu dopravne spravy, dalsie by mali ist na tej hlaasitosti coo si nastavil. Ja uz som mal aj situaciu, ze dopravne spravy isli tichsie ako hudba
. Dalsie riesenie je nepocuvat dopravne spravy.
ER300 mam aj ja a su tichsie ako dunlopy co som mal predtym, ale tie sa mi zda ze lepsie drzali na suchu. Ale este som nezazil pneumatiky co by nehucali na drsnom povrchu ked o takych viete, tak dajte vediet znacku a typ.
ER300 mam aj ja a su tichsie ako dunlopy co som mal predtym, ale tie sa mi zda ze lepsie drzali na suchu. Ale este som nezazil pneumatiky co by nehucali na drsnom povrchu ked o takych viete, tak dajte vediet znacku a typ.
EE111 4EFE ATM3FC, LXH12 2L MTM, SCP10 1NZFE MTM5F, ACV30 2AZFE ATM, ZZE120 4ZZFE MTM5F, KSP90 1KRFE MTM5F, AE111 4AGE MTM6F, NDE180 1NDTV MTM6F, NSP130 1NRFE MTM6FS, ZRE181 1ZRFAE CVT, NHP130 1NZFXE CVT
Stale som stisoval pocas dopravnych sprav, ale pri nasledujucich to zase islo na plne pecky, tak to asi necham radsej vypnute...smutok napísal:Neviem ako na aurise, ale co mam skusenosti s inymi autoradiami tak ono si pamata hlasitost samostatne pre prehravanie hudby a RDS. Tak skus si znizit hlasitost ked budu dopravne spravy, dalsie by mali ist na tej hlaasitosti coo si nastavil. Ja uz som mal aj situaciu, ze dopravne spravy isli tichsie ako hudba. Dalsie riesenie je nepocuvat dopravne spravy.
Ja som to myslel skor tak, ze na hladkom asfalte ich skoro vobec nepocut a na drsnom su hlucnejsie, nez motor pri cca 3000 otackach, no ale to je asi tym, ze je ten motor fakt tichy...ER300 mam aj ja a su tichsie ako dunlopy co som mal predtym, ale tie sa mi zda ze lepsie drzali na suchu. Ale este som nezazil pneumatiky co by nehucali na drsnom povrchu ked o takych viete, tak dajte vediet znacku a typ.
Auris 1,6 Dual VVT-i
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný