Avensis - rezonancia, volnobeh a spojka(skor nez to zapalim)
Avensis - rezonancia, volnobeh a spojka(skor nez to zapalim)
Zdravím.
Páni potrebujem radu skôr než začnem niečo riešiť cez servis to aby som bol múdry keď tam pôjdem. Mam Avensis 1.8 VVTi rv. 2004 92tkm.
Jazdi sa mi super, ale k dokonalosti tomu ešte niečo chyba. Vytáčajú ma tieto veci:
1. Po výmene ložísk v prevodovke, ktoré vydávali taký pekný zvuk som začul niečo iné čo tam možno tiež bolo. Na neutrále keď auto stoji počuť od motora taký rapkavý zvuk, keď pridám na zlomok sekundy akoby prestal a potom sa vo vyšších otáčkach znovu objaví vo vyššej frekvencii. Preto si myslím, že pri rozbiehaní je 1 a 2 hlučnejšia pri vyšších otáčkach. Nemôže to súvisieť s opravou tej prevodovky?
2. Ďalej otáčky voľnobehu. Uz sa to rozoberalo na viacerých fórach, ale ako to dopadlo to uz väčšinou ľudia nenapíšu. Pri bežnom jazdení keď zastavím, vyradím tak otáčky klesnú tak na 800, ked stojím v kolóne napr. pred HC tak postupne klesnú na 600 a to je uz na hranici otrasu karosérie a trpí motor. A včera som si všimol ked som išiel z kopca a vyradil pozerám otáčky z 800 na 1500 a 800 a 1500 a dokola. Vypol som klímu prestalo to. Išiel som to prebehnúť znova a uz sa to neprejavilo začína mi s toho auta pomaly ale iste šibať.
3. Spojkový pedál. Idem 20km super radenie žiadny problém a potom zrazu vymačknem, spojku to je OK ale ked ju púšťam tak akoby pedál uhol, trochu odskočil a vydá to aj taky zvuk – ťuknutie(akoby unavená pružina) . A občas aj radenie ide ľahko a potom akoby trochu cez zuby, ale zaradím bez problémov len niekedy je to úplné čisté a niekedy …
Uz som to riešil aj cez Toy servis, ale ma odpinkali, ze ten voľnobeh je normálne a tie rezonancie vyriešime niekedy inokedy a spojku by som neriešil.
Keby mi niekto poradil šikovného mechanika z okolia NR, HC prevezieme sa na tom povie mi čo tam ešte je na p... , zaplatím za konzultáciu a pripadne sa dohodneme na oprave alebo to pustím do Váhu prípadne zapálim šak je to poistené.
Dik moc.
Páni potrebujem radu skôr než začnem niečo riešiť cez servis to aby som bol múdry keď tam pôjdem. Mam Avensis 1.8 VVTi rv. 2004 92tkm.
Jazdi sa mi super, ale k dokonalosti tomu ešte niečo chyba. Vytáčajú ma tieto veci:
1. Po výmene ložísk v prevodovke, ktoré vydávali taký pekný zvuk som začul niečo iné čo tam možno tiež bolo. Na neutrále keď auto stoji počuť od motora taký rapkavý zvuk, keď pridám na zlomok sekundy akoby prestal a potom sa vo vyšších otáčkach znovu objaví vo vyššej frekvencii. Preto si myslím, že pri rozbiehaní je 1 a 2 hlučnejšia pri vyšších otáčkach. Nemôže to súvisieť s opravou tej prevodovky?
2. Ďalej otáčky voľnobehu. Uz sa to rozoberalo na viacerých fórach, ale ako to dopadlo to uz väčšinou ľudia nenapíšu. Pri bežnom jazdení keď zastavím, vyradím tak otáčky klesnú tak na 800, ked stojím v kolóne napr. pred HC tak postupne klesnú na 600 a to je uz na hranici otrasu karosérie a trpí motor. A včera som si všimol ked som išiel z kopca a vyradil pozerám otáčky z 800 na 1500 a 800 a 1500 a dokola. Vypol som klímu prestalo to. Išiel som to prebehnúť znova a uz sa to neprejavilo začína mi s toho auta pomaly ale iste šibať.
3. Spojkový pedál. Idem 20km super radenie žiadny problém a potom zrazu vymačknem, spojku to je OK ale ked ju púšťam tak akoby pedál uhol, trochu odskočil a vydá to aj taky zvuk – ťuknutie(akoby unavená pružina) . A občas aj radenie ide ľahko a potom akoby trochu cez zuby, ale zaradím bez problémov len niekedy je to úplné čisté a niekedy …
Uz som to riešil aj cez Toy servis, ale ma odpinkali, ze ten voľnobeh je normálne a tie rezonancie vyriešime niekedy inokedy a spojku by som neriešil.
Keby mi niekto poradil šikovného mechanika z okolia NR, HC prevezieme sa na tom povie mi čo tam ešte je na p... , zaplatím za konzultáciu a pripadne sa dohodneme na oprave alebo to pustím do Váhu prípadne zapálim šak je to poistené.
Dik moc.
- chmelo
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29
Re: Avensis - rezonancia, volnobeh a spojka(skor nez to zapalim)
No kuknite na podpaľača
Trochu ma zarazila tá repasácia prevodovky na pomerne novom aute, ale poďme k veci
1. Prevodovka to môže, ale nemusí byť. Prečo si vlastne pri tom repase rovno nevymenil spojku? Tá to totiž môže robiť, ak je už na ceste do večných lovíšť. Na starej Karolíne mi na voľnobehu tiež tak zvláštne hrkotala, tak som ju dal pre istotu vymeniť. Potom sme ju mrkali a ešte by čosi zniesla, ale istota je istota. Hrkoce aj keď ju pri voľnobehu vymáčkneš? U mňa to pri stlačení spojky prestalo...ináč by som to asi tipoval na prevodovku
2. Tak toto ma tiež na AVE vytáča.....pokiaľ motor nieje horúci, tak pohoda vánek, ale keď už má prevádzkovú teplotu, tak ten voľnobeh niekedy naozaj klesne až na 600 točiek a cítim sa jak baterka vo vibrátore. Pravdupovediac som ešte nemal čas s tým zbehnúť do servisu, ale asi budem musieť, tak potom dám vedieť
Ináč, vraj môže byť problém v nejakom ventile voľnobehu, ale konečný verdikt asi bude musieť vyniesť súdruh mechanik.
3. Tak totók ňevím, ale môže to mať súvis s tou spojkou.....skôr by som povedal, že je to asi isté
Mechanika v tvojom okolí ti budú musieť poradiť chalani z dolniakov
Drž si
Trochu ma zarazila tá repasácia prevodovky na pomerne novom aute, ale poďme k veci
1. Prevodovka to môže, ale nemusí byť. Prečo si vlastne pri tom repase rovno nevymenil spojku? Tá to totiž môže robiť, ak je už na ceste do večných lovíšť. Na starej Karolíne mi na voľnobehu tiež tak zvláštne hrkotala, tak som ju dal pre istotu vymeniť. Potom sme ju mrkali a ešte by čosi zniesla, ale istota je istota. Hrkoce aj keď ju pri voľnobehu vymáčkneš? U mňa to pri stlačení spojky prestalo...ináč by som to asi tipoval na prevodovku
2. Tak toto ma tiež na AVE vytáča.....pokiaľ motor nieje horúci, tak pohoda vánek, ale keď už má prevádzkovú teplotu, tak ten voľnobeh niekedy naozaj klesne až na 600 točiek a cítim sa jak baterka vo vibrátore. Pravdupovediac som ešte nemal čas s tým zbehnúť do servisu, ale asi budem musieť, tak potom dám vedieť
Ináč, vraj môže byť problém v nejakom ventile voľnobehu, ale konečný verdikt asi bude musieť vyniesť súdruh mechanik.
3. Tak totók ňevím, ale môže to mať súvis s tou spojkou.....skôr by som povedal, že je to asi isté
Mechanika v tvojom okolí ti budú musieť poradiť chalani z dolniakov
Drž si
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C
Ťažko poradiť niečo duchaplné, mám 2gen a diesel-ten klepoce furt
, aj keď tiež trochu viac ako treba viď Sokolov príspevok: viewtopic.php?f=27&t=2883 (hlavne tá možnosť zlého "znovuuloženia" motora na silentbloky) a asi je aj rozdiel medzi prevodovkami - so stavmi šialenstva a vytáčania sa pri aute mám bohaté skúsenosti (najmä od minulého týždňa)
Snáď len to, že v HC dobrého mechanika zatiaľ nepoznám (nechcem nikomu krivdiť - okrem spoločnosti AUTO UP, s.r.o.
, kde mi menili zotrvačník viď viewtopic.php?f=27&t=2751)
Snáď len to, že v HC dobrého mechanika zatiaľ nepoznám (nechcem nikomu krivdiť - okrem spoločnosti AUTO UP, s.r.o.
Toyota Auris 1.6,2017
Kia Soul 1.6CRDi,2009
EX:Seat Ibiza 1.4i+LPG,2009
EX:Škoda Octavia 1.8T+LPG,1999
EX:Opel Vectra 2.2DTI,2002
EX:Toyota Avensis 2.0D-4D,2000
EX:Toyota Celica 2.0 4x4,1991
EX:Toyota 4Runner 2.4i,1989
EX:Peugeot 205 1.9XRD,1993
Kia Soul 1.6CRDi,2009
EX:Seat Ibiza 1.4i+LPG,2009
EX:Škoda Octavia 1.8T+LPG,1999
EX:Opel Vectra 2.2DTI,2002
EX:Toyota Avensis 2.0D-4D,2000
EX:Toyota Celica 2.0 4x4,1991
EX:Toyota 4Runner 2.4i,1989
EX:Peugeot 205 1.9XRD,1993
Zdravim. K tomu repasu prevodovky to je nedavna historia pisal som o tom na ceskom fore pod nazvom"Toyota Avensis nikdy viac?". Ono to islo ciastocne na naklady servisu tak preto vymenili a spravili len to najnutnejsie a rezonuje to aj ked vymacknem spojku.Keby to bola prevodovka tak to by ma teda dost nastvalo lebo to mali rozobrate,zeby zle ulozili motor.
To kolisanie otacok na volnobeh sa uz neopakovalo aj ked som to skusal s klimou, bez aj s kurenim, dnes bolo tak chladnejsie. Na ceskom fore mi chlapik odpisal, ze mal podobny problem s otackami a bol to nejaky potenciometer na skrtiacej klapke a mne mechanik z toy povedal, ze ta rezonancia ide od skrtiacej klapky mozno to spolu suvisi
Ako som napisal su to take kozmeticke vady auto taha, spotrebu ma dobru. Najviac ma stve ta spojka kazi mi to dobry pocit z jazdy. Tu rezonanciu pocut len na 1tke a ked sa moc clovek zapocuva.
Ale nerad by som nieco zanedbal co by v buducnosti mohlo stat kopec penazi. dik moc.
To kolisanie otacok na volnobeh sa uz neopakovalo aj ked som to skusal s klimou, bez aj s kurenim, dnes bolo tak chladnejsie. Na ceskom fore mi chlapik odpisal, ze mal podobny problem s otackami a bol to nejaky potenciometer na skrtiacej klapke a mne mechanik z toy povedal, ze ta rezonancia ide od skrtiacej klapky mozno to spolu suvisi
Ako som napisal su to take kozmeticke vady auto taha, spotrebu ma dobru. Najviac ma stve ta spojka kazi mi to dobry pocit z jazdy. Tu rezonanciu pocut len na 1tke a ked sa moc clovek zapocuva.
Ale nerad by som nieco zanedbal co by v buducnosti mohlo stat kopec penazi. dik moc.
- thegreenest
- panic
- Dátum registrácie: Streda, 14. Mája 2008, 18:55
- Kontaktovať používateľa:
Nooo... neviem ako vam na corollkach, ale mne na obidvoch klesnu otacky na cca (odhadom, lebo je to medzi 600 a 700) 650. Trosku vtedy viac vibruje, ale nemam pocit ze moc... pride mi to na nich normalne... a otacky na obidvoch klesaju priblizne rovnako... neviem ako je to na tom ave.
Toyota "Angelika" Corolla 4E-FE sedan 206 000 E11
Ex: Nissan "Evžen" Bluebird 90, 2,0D
Ex: Nissan "Evžen" Bluebird 90, 2,0D
- chmelo
- Toyota guru
Takže problém s voľnobehom je vyriešený
Popri výmene predných bŕzd mi chlapci v Toyote vyčistili škrtiacu klapku a auto zas fičí ako má...po zohriatí sa voľnobeh ustáli na cca 800 otáčkach a vibrácie sú fuč

Zdravim. Mna v servise odhovorili od riesenia problemu s kolisanim otacok, ze to je normalne. Myslim, ze to nie je normalne lebo dnes znova zrazu motor na volnobeh isiel do otacok 1200-1400 a klima bola na minime. Potom to prestalo a klima isla rovnako. Do ktoreho servisu chodis Chmelo?
- chmelo
- Toyota guru
Zákazník má vždy pravdu a v tomto prípade si zákazník ty
Keďže všeobecne by otáčky benzínu mali byť 800-1000 otáčok, teda pokiaľ sa nemýlim, tak to asi normálne nieje.
Toto asi nepochopím nikdy, ty ideš do servisu s tým, že im ideš do vačku dať bubáky a oni ťa radšej pošlú do hája...proste nemtudom
S AVE chodím do Toyota servisu AT v Žiline a spokojnosť, Karolínu przním väčšinou sám doma
Toto asi nepochopím nikdy, ty ideš do servisu s tým, že im ideš do vačku dať bubáky a oni ťa radšej pošlú do hája...proste nemtudom
S AVE chodím do Toyota servisu AT v Žiline a spokojnosť, Karolínu przním väčšinou sám doma
Ako čítam tieto názory ,(ako automechanik všetkých značiek áut) myslím že problém nie je v aute, ale v tých čo ich servisujú a samozrejme dopláca na to majiteľ-laik. Bobnuc prajem, aby si raz našiel seriozneho, šikovného,talentovaného, skúseného mechanika, a hlavne takého ktorého to "baví".
Zdravim. Dik za odpovede. Tu skrtiacu klapku dam urcite vycistit. Dnes ako bolo horuco tak to robilo aj ked som vypol klimu. Otacky boli okolo 1200 - 1400. Neviem ci to spolu suvisi ale ked som vystupil z auta pred garazou tak ventilator bol v cinnosti mozno odoberal cast vykonu. Rano ked idem tak je to bez kolisania - volnobeh konstantnych 800, ked v kolone tak klesne obcas na 600 a hned 800 a dnes poobede dialnica 140km/hod a volnobeh zvysene otacky - teplota motora stale ta ista a nehybna.
Vysvetlujem si to tak, ze ked normalne soferujem je to OK. Ked stojim, je horko alebo zatazujem motor tak sa zacne viac ohrievat, zapina ventilator a kolisu otacky ??? Na felicii som si to ale nikdy nevsimol.
A ako som pisal v bode 1 o tej rezonancii od motora nemoze ten zvuk ist aj od sacieho potrubia? Nejaka netesnost a preto aj kolisanie otacok?
To elcar: ako mechanik by si mi mohol povedat svoj nazor co by to mohlo byt. Apropo byvas daleko od NR a bavi ta to este?
Vysvetlujem si to tak, ze ked normalne soferujem je to OK. Ked stojim, je horko alebo zatazujem motor tak sa zacne viac ohrievat, zapina ventilator a kolisu otacky ??? Na felicii som si to ale nikdy nevsimol.
A ako som pisal v bode 1 o tej rezonancii od motora nemoze ten zvuk ist aj od sacieho potrubia? Nejaka netesnost a preto aj kolisanie otacok?
To elcar: ako mechanik by si mi mohol povedat svoj nazor co by to mohlo byt. Apropo byvas daleko od NR a bavi ta to este?
Ahoj, tak dobre poviem ti ako to vidím ja. Kolísanie otáčok voľnobehu môže spôsobovať viac vecí :1.-klapka a okolie zanesené karbonom, z odsávania kľuk. skrine
2.-nasávanie "falošného"vzduchu za klapkou, spôsobené napr. trhlinou hadičiek
3.-poruchou regulátora voľnobehu
4.-mechanickou odchýlkou snímača polohy klapky
5.-pre VW grupe:urobiť zakladné .nast. klapky
6.- mal som aj pripad vadnej R.J. (u VW Golf )
Toto je všeobecný postup, a preto je najlepšie vidieť to, odskúšať to , určiť diagnozu a riešiť to hoci aj vylučovacou metodou, fyzicky -osobne .To platí aj pre ostatné tvoje problémy s Toyotou. Rád by som pomohol, no cez forum sa to nedá.NR-KE? keď pôjdeš tým smerom daj vedieť.
2.-nasávanie "falošného"vzduchu za klapkou, spôsobené napr. trhlinou hadičiek
3.-poruchou regulátora voľnobehu
4.-mechanickou odchýlkou snímača polohy klapky
5.-pre VW grupe:urobiť zakladné .nast. klapky
6.- mal som aj pripad vadnej R.J. (u VW Golf )
Toto je všeobecný postup, a preto je najlepšie vidieť to, odskúšať to , určiť diagnozu a riešiť to hoci aj vylučovacou metodou, fyzicky -osobne .To platí aj pre ostatné tvoje problémy s Toyotou. Rád by som pomohol, no cez forum sa to nedá.NR-KE? keď pôjdeš tým smerom daj vedieť.
Zdravim. Elcar vdaka tvoja analyza problemu volnobehu bude prednesena v plnom zneni mechanikovi, ktoremu to zavesim na krk. Skoda pred 2 tyzdnami som bol v KE najblizsie o pol roka. Dufam mechanici nie su ako doktori ked im pacient moc do toho keca
.Este raz vdaka.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný