AKO 2 AUTO SI MAM KUPIT TOYOTU , ALEBO HONDU ?????
Moderátor: Elvis
AKO 2 AUTO SI MAM KUPIT TOYOTU , ALEBO HONDU ?????
zdravim vas tu...Do konca roka by som si rad kupil druhe auto...Doteraz som jazdil na Chrysleri m300 2.7 1999 ,co bolo ulne ine kafe, nad cim rozmyslam teraz.bola to ale vtedy velmi vyhodna kupa..a však auto bolo financne narocne na servis a kupovat do neho dieli z vrakoviska mi nepripadalo ako dobra investicia ...Prednedavnom som ho konecne predal,co tiez nebolo jednoduche...
Momentalne sa rozhodujem medzi kupou Toyota celica T23 1.8 A Honda accord coupe 3.0 ...obydve auta su ročnik 2000 a jazdia na LPG...Kazde ma nieco do seba ,na jednej strane u hondy full vybava,automat. prevodovka a na druhej strane sportovejsi pocit z jazdy na Toyote a pre mna krajsi dizajn.Cena je tam podobna..Chcel som vas poprosit o vas nazor,popripade vlasne skusenosti z jednym ci druhym autom...ako su na tom zo servisom a zhananim nahradnych dielov,kvalitou a spolahlivostov...co myslite?vopred diki...
Momentalne sa rozhodujem medzi kupou Toyota celica T23 1.8 A Honda accord coupe 3.0 ...obydve auta su ročnik 2000 a jazdia na LPG...Kazde ma nieco do seba ,na jednej strane u hondy full vybava,automat. prevodovka a na druhej strane sportovejsi pocit z jazdy na Toyote a pre mna krajsi dizajn.Cena je tam podobna..Chcel som vas poprosit o vas nazor,popripade vlasne skusenosti z jednym ci druhym autom...ako su na tom zo servisom a zhananim nahradnych dielov,kvalitou a spolahlivostov...co myslite?vopred diki...
- Gabriel Nagy
- Vševed
- Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05
Re: AKO 2 AUTO SI MAM KUPIT TOYOTU , ALEBO HONDU ?????
ja osobne by som bral acord type R 
ak toyku, tak VVTLi, teda 192ps
ak toyku, tak VVTLi, teda 192ps
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
- Rasťo
- Vševed
- Dátum registrácie: Streda, 7. Marca 2007, 17:45
- Kontaktovať používateľa:
Na čo to auto potrebuješ? - voziť rodinu na nákupy? - na to nie je vhodné ani jedno z nich. Ak chceš niečo na hranie, tak Ti rovno poviem, že ani s jedným z nich nebudeš spokojný...drsné ale pravdivé - teda z toho pohľadu že si doteraz jazdil na čom si jazdil. Výkonovo Ťa neuspokojí ani jedno z nich. Honda kvôli automatu - to Ťa nasere aj cez to že má vysoký obsah, že Ťa trhne každé pako na turbochrochte s manuálom a Toyota pokiaľ to nebude VVTL-i, zistíš že na štvorke už stráca dych. Ťažká voľba...
S tými peniazmi by som si kúpil nejakú zvrakovanú AW11, poriadne ju zreparoval na svoj obraz a flákol by som do nej 4A-GZE. Za omnoho menej peňazí by si mal viac muziky než si vieš predstaviť...totálne raritný a spoľahlivý fun car za ktorý by si sa nikdy nemusel hanbiť a ktorý by uspokojil drvivú väčšinu Tvojich požiadaviek (teda okrem klímy)...
Nech sa rozhodneš ako chceš...good luck...
S tými peniazmi by som si kúpil nejakú zvrakovanú AW11, poriadne ju zreparoval na svoj obraz a flákol by som do nej 4A-GZE. Za omnoho menej peňazí by si mal viac muziky než si vieš predstaviť...totálne raritný a spoľahlivý fun car za ktorý by si sa nikdy nemusel hanbiť a ktorý by uspokojil drvivú väčšinu Tvojich požiadaviek (teda okrem klímy)...
Nech sa rozhodneš ako chceš...good luck...
Na čase nezáleží...záleží pouze na životě
Lexus RX400h, ´08, 1MZ-FE
Toyota MR-2 W3, ´00, 1ZZ-FE
Toyota Corolla AE92, ´88, 4A-GE 16V
Ex : Toyota Yaris XP10, ´01-´05, 1SZ-FE
Ex : Toyota Celica RA61. ´85, 21R-C
Ex : Toyota Corolla E11, ´98, 4E-FE
- AndyGTP
- Vševed
- Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53
a hlavne preco sportove auto s LPG... to nema zmysel podla mna. A rasto polozil naozaj suhrn dolezitych otazok veducich k tomu, ze "na co to chces".
JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)
- Gabriel Nagy
- Vševed
myslim, ze to lpg nieje na skodu. kamoska uz druhy rok vlastni NX100, ma aj LPG. je to dvojliter a na plyne jazdi podobne, ako na benzine, citelny rozdiel tam nieje vobec.. no a plyn za 17sk nieje na zahodenie. 
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
- Rasťo
- Vševed
Počúvajte - LPG a Toyota je tak na odpísanie motora. Prečo sa konečne nezačneme baviť o E85??? - ZZ motory sú na ethanol stavané. Viem - dostať ho nabližšie v AT... 
Musim v prvom rade povedat ze niesom ziadny zapaleny znalec. a vobec som nepochopil Rasto co su skratky AW11 a co by som tam mal akoze flaknut??4A-gze?
.. berte ohlad na to ze je to moje 2 auto v zivote a potrebujem ho tak na vozenie sa do prace a cez vikendy ho trosku prevetrat ,ale ziadne zavody do vrchu na Babe..Chcem aby moje druhe auto aj dobre vyzeralo a pacia sa mi konkretne tieto 2 modeli a este Toyota supra
a Mazda rx-7 r.v 92
a vysie ,ale tie su drahe a je ich velmi malo.musi mat sportovy look,podobneho typu ako tieto.. spominal som ze chcem aj auto financne nie velmi narocne na servis
...Take showcar,ale nie zas ze sa budem snim vliect po cestach.mam rad rychlu jazdu
...kazdy den prichadzam po dialnici do bratislavy koli praci a najazdim na aute vela km, tak preto aj ten splynovac...Preco-LPG a Toyota je tak na odpísanie motora???
...a co ta honda?automat som mal aj na Chrysleri,da sa don kupit sportovy set ... CO by ste mi poradili?co je E85ka s zz?
- Rasťo
- Vševed
AW11 = MR2 1 generácie - označenie AW11

4A-GZE = kompresorom preplňovaný motor o objeme 1.6L - výkon 165 koní a ťah niekde okolo 18O Nm
E85 = Ethanol - palivo budúcnosti - kontroverzné - viem, ale majitelia motorov VVT-i - aka "ZZ" motorov budú mať prechod na toto palivo viac než jednoduché...
LPG neodporúčajú do Toyota motorov nikde - tí čo ešte nevideli dokrývené hlavy valcov a odpálené sedlá ventilov po LPG - nech sa páči.
Na Supru MKIV rýchlo zabudni - jednoducho sú nekúpiteľné - nie sú (teda tie s ľavostranným riadením a manuálnou prevodovkou) a ak sú, tak za neľudské peniaze a v nie moc dobrom stave. RX7 s wankelovým motorom - nekupovať!!! - ten motor isto nebude v dobrom stave a wankla Ti nikto v Európe nedá dokopy...

4A-GZE = kompresorom preplňovaný motor o objeme 1.6L - výkon 165 koní a ťah niekde okolo 18O Nm
E85 = Ethanol - palivo budúcnosti - kontroverzné - viem, ale majitelia motorov VVT-i - aka "ZZ" motorov budú mať prechod na toto palivo viac než jednoduché...
LPG neodporúčajú do Toyota motorov nikde - tí čo ešte nevideli dokrývené hlavy valcov a odpálené sedlá ventilov po LPG - nech sa páči.
Na Supru MKIV rýchlo zabudni - jednoducho sú nekúpiteľné - nie sú (teda tie s ľavostranným riadením a manuálnou prevodovkou) a ak sú, tak za neľudské peniaze a v nie moc dobrom stave. RX7 s wankelovým motorom - nekupovať!!! - ten motor isto nebude v dobrom stave a wankla Ti nikto v Európe nedá dokopy...
Diki,uz som ako tak v obraze...ale stale neviem ci si mam kupit (na moje uceli ) tu hondu accord coupe,alebo tu celicu...nad Toyota MR 2 Roadster s Hardtopom som rozmyslal tiez,no nad novsim modelom r.v.2000,stara sa mi az tak nepaci ,a vsak neviem ci je rozumna volba len 2miestne auto...a ako budem na tom zo servisom...zozeniem na to lacne dieli ,ak mi na tom nieco odide?Dost ma odradza u tej t23ky ta jej vyrobna vada na motory,,,zere olej...koli comu tak tazko znasa motor na toyote LPG?ved kazde ine auto je v pohode...teda ak by som aj chcel lacnejsiu alternatyvu paliva do celicy napriklad ten E85 = Ethanol ,u nas ho asi tazko na pumpe natankujem...a co honda acco. a LPG?
- Gabriel Nagy
- Vševed
tak kup vvtli, tu silnejsiu teda 2ZZ motor a nebudes mat problem so zranim oleja.
lacne diely? no myslim, ze na kazde auto je tak cca rovnaka cena dielou. daju sa drahsie, aj lacnejsie, zalezi na kontaktoch.
lacne diely? no myslim, ze na kazde auto je tak cca rovnaka cena dielou. daju sa drahsie, aj lacnejsie, zalezi na kontaktoch.
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
- Rasťo
- Vševed
Ťazko Ti poradiť, keď chceš niečo po roku výroby 2000... Tam veľa možností nie je - možno ešte Corolla TS...
a co je zle na tych autach?
..chcel som iba poprosit o nazor co sa tyka spolahlivosti ,kvality a ako su na tom s financovanim servisu tieto dve auta.KTORE JE LEPSIE
???...ved som pisal ako budem vyuzivat moje auto...a ta corolla TS , je uplna vracanica co sa tyka vyzoru.Nechcem Hatchback
..chcem nieco uplne ine...styl celica,honda accord coupe,mr2,mitsubishi eclipse a pod
.. ale nie niejaky stary veteran,ktory budem kazdu chvylu opravovat
...pacia sa mi novsie modeli cca r.v.2000.
...Takze hovoris Rasto ze pri toyote t23 mam na splynovac zabudnut
???a co ta honda???
alebo mr2?ale ta bez LPG...
- Rasťo
- Vševed
Ak T23, tak TS verzia - tá 198 koňová.
Čo sa týka servisu, tam je to zajedno - máš úplne fuk či servisuješ Oktáviu, alebo športové auto. Náhradných dielov je na sračky na všetky typy aut, len treba vedieť hľadaj. Spoľahlivostne sú všetci japonci na tom rovnako - ak sa k nim správaš ako človek, vydržia skoro večne...
Čo sa týka servisu, tam je to zajedno - máš úplne fuk či servisuješ Oktáviu, alebo športové auto. Náhradných dielov je na sračky na všetky typy aut, len treba vedieť hľadaj. Spoľahlivostne sú všetci japonci na tom rovnako - ak sa k nim správaš ako človek, vydržia skoro večne...
- Gabriel Nagy
- Vševed
192 konova. 
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
- Rasťo
- Vševed
No dooobre...s tými koňami by som to aj tak tak presne nevidel - dobre vieš že záleží na kondícií motora...
Čo sa týka problematiky - osobne by som nešiel do žiadnej Toyoty po roku výroby 2000 (viem že mám MR-ku dvetisícku, ale MR-ka je predsa len o niečom inom - hlavne ak je v nej vymenený motor
) Ona Toyota totiž v 2000 roku značne poeurópštila dizan a už to jednoducho nie je podľa môjho dizajnového gusta - ale to je len môj názor. Taká Celica 6th gen je niečo nádherné...
Čo sa týka problematiky - osobne by som nešiel do žiadnej Toyoty po roku výroby 2000 (viem že mám MR-ku dvetisícku, ale MR-ka je predsa len o niečom inom - hlavne ak je v nej vymenený motor
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní