E10 - problem s pokojovym odberom prudu

všetko o tomto modeli

Moderátor: AndyGTP

andy.gee
panic
Dátum registrácie: Streda, 29. Apríla 2009, 20:36

E10 - problem s pokojovym odberom prudu

Príspevok od používateľa andy.gee » Utorok, 3. Mája 2011, 00:03

zdravim

na E10tke 4E-FE 1994 sa vykytol takyto problem:
baterka sa vybijala, niekedy aj za noc, baterka je urcite dobra (je este v zaruke a ked sa odpoji a zalozi napr. o tyzden tak auto naskoci bez problemov)

pokojovy odber prudu je katastroficky: 0,5 A (aspon myslim, ze v je to v A a nie mA)

ked odpojim poistku 16 odber spadne na cca 0,26 A a ked odpojim este aj 24rku tak odber spadne na normalnych 0,03 A

Obrázok
Obrázok

neviete mi poradit konkretnejsie co by to mohlo byt? vidim, ze 16tka je dome (vnutorne osvetlenie, abs atd.) a 24 ma nieco s alternatorom ale aj ked to budem musiet tak do servisu chcem mat aspon prehlad co by to mohlo sposobovat alebo ci nieco z toho nezvladnem opravit aj sam

este mi napadlo kvoli uplnosti informacii, abs v aute nefunguje, je vadny pravy predny snimac ale ten je vadny uz roky ale doteraz to nerobilo ziaden problem (okrem nefunkcnosti abs teda)

dik :roll:
Obrázok Toyota Corolla Combi 1.6 VVT-i 12/2005 + LPG (BRC)

Používateľov profilový obrázok
mechatron
panic
Dátum registrácie: Pondelok, 30. Apríla 2007, 01:49

Re: E10 - problem s pokojovym odberom prudu

Príspevok od používateľa mechatron » Utorok, 3. Mája 2011, 10:08

nazdar, skus odpojit cisto autoradio...a multimeter je ako stary?...alebo presnejsie -cim si to meral?
corolla sedan 12/96, 1332-55kw

Používateľov profilový obrázok
chmelo
Toyota guru
Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29

Príspevok od používateľa chmelo » Utorok, 3. Mája 2011, 10:22

Presne to mi napadlo....kamarátovi pravidelne vyšľahávalo baktériu práve rádio ;-)
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C

andy.gee
panic
Dátum registrácie: Streda, 29. Apríla 2009, 20:36

Príspevok od používateľa andy.gee » Utorok, 3. Mája 2011, 14:10

skusal som postupne vyberat aj vnutorne poistky a nic .. radio som mal dokonca mesiac vybrate a tiez nepomohlo (ale zase neskusal som vybrat radio pri merani lebo odobera aj alternator .. cez vikend skusim)

multimeter neviem aky som mal, meral to so mnou znamy co je elektrotechnik a opravuje rozne tv atd. takze multimeter by mal mat dobry
Obrázok Toyota Corolla Combi 1.6 VVT-i 12/2005 + LPG (BRC)

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní